Zagreb

Grabar-Kitarović: Nema nikakvog dogovora s Vučićem

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas u Berlinu da ne postoji dogovor nje i predsednika Srbije Aleksandra Vučića o ne spominjanju velikosrpske agresije, odnosno genocida u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH).

Kovač: Dačić manipuliše ili ne zna

Predsednik Odbora za spoljnu politiku Sabora Hrvatske Miro Kovač poručio je, reagujući na izjavu šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića povodom napada na vaterpoliste u Splitu, da srpska vojska nije 1918. godine došla u Dalmaciju da spasava Hrvate i hrvatske zemlje.

Veteran osuđen zbog uzvikivanja da je Tuđman ratni zločinac

Ratni veteran i građanski aktivista Zoran Erceg danas je na Prekršajnom sudu u Zagrebu proglašen krivim zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno uzvikivanja da je prvi predsednik samostalne Hrvatske Franjo Tuđman ratni zločinac.

Napad na vaterpoliste osuđen i u Hrvatskoj

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu najoštrije su osudili prvi čovek Regionalne vaterpolo lige i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić, vaterpolo klub Mornar, kao i Hrvatski olimpijski odbor, a na portalima hrvatskih medija vest o napadu na vaterpoliste prati se kao najvažniji događaj.

U Hrvatskoj od posledica gripa preminulo 55 osoba

Od gripa ili posledica vezanih za grip do sada je tokom ove sezone u Hravstkoj umrlo 55 osoba, što je dvostruko više nego prošle godine, a bolnice od Dubrovnika do Zagreba skrcate su pacijenata, prenose danas hrvatski mediji upozorenje Zavoda za javno zdravlje Hrvatske (HZJZ).

Hrvatska: Plenković pretekao Grabar-Kitarović po popularnosti

Istraživanje javnog mnjenja CroElecto agencije 2×1 komunikacije za januar pokazalo je velike promene u popularnosti hrvatskih političara, pri čemu je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović morala da ustupi mesto najpozitivnijeg politačara premijeru Andreju Plenkoviću.

Jugobanka izgubila spor protiv Hrvatske

Trgovački sud u Zagrebu prvostepeno je odbio kao neosnovan tužbeni zahtev Jugobanke Beograd u stečaju koja je od Hrvatske tražila isplatu gotovo 21 milion evra i 2,6 miliona švajcarskih franaka po inostranom kreditu iz 1985. do 1989. koji su koristile hrvatske firme, a vraća ih Republika Srbija, objavljeno je danas u Zagrebu.

Ambasador SAD: Nismo odgovarali Hrvatsku od kupovine izraelskih F-16

Sjedinjene Američke Države ni u jednom trenutku nisu savetovale hrvatskoj Vladi da odustane od kupovine izraelskih F-16 aviona, saopštio je ambasador SAD u Hrvatskoj Robert Kohorst koji je danas hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću predao dokument koji definiše proceduru za dobijanje dozvole za prodaju tih aviona.

Plenković: Čović u Banjaluci bez konsultacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je u sredu u Hrvatskom saboru da je Dragan Čović, predsednik HDZ BiH prisustvovao svečanosti obeležavanaja Dana Republike Srpske u Banjaluci, 9. januara, po izboru te stranke u BiH i Čovića.

PrvaPoslednja