Zagreb

Plenković lobira za Grabar Kitarović

Lider HDZ i predsednik Vlade Andrej Plenković pozvao je danas na snažnu podršku aktuelnoj predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitariović koja je danas predstavila svoj program kandiduući se za još jedan mandat i ocenio da je ona „najbolji izbor za Hrvatsku“ i da je postala „hrvatski brend na globalnom novou“, prenose zagrebački mediji.

Plenković: Vučić pozvan i ako želi, ima pravo da dođe

Premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković potvdio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvan u Zagreb na izborni kongres Evropske narodne partije (EPP), ali da još nije potvrdio dolazak.

Javni servisi u regionu pod teškim političkim uticajem

Skoro 64 odsto ispitanika u Srbiji, Hrvatskoj, Moldaviji, Rumuniji, Albaniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu smatra da je javni servis u njihovoj zemlji pod političkim uticajem, pokazalo je istraživanje nemačke fondacije Konrad Adenauer.

Pupovac: Ako treba, neka vlada padne

Ako treba pasti, neka padne, ali ja mislim da se treba naći neki kompromis – tako je na pitanje voditelja kultne TV emisije Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića misli li da će pasti vlada zbog pritiska Hrvatske narodne stranke (HNS) odgovorio Milorad Pupovac, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke.

U Splitu uhapšeno 85 osoba uoči utakmice Hrvatske i Mađarske

Splitska policija saopštila je danas da je uoči fudbalske utakmice Hrvatske i Mađarske uhapsila 85 osoba, od kojih 36 hrvatskih državljana i 49 stranaca, zbog prekršaja iz zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima i prekršaja protiv javnog reda.

Šaranović povećao udeo u „Krašu“

Kiparska kompanija „Kappa Star Limited“ u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, prešla je prag od 15 odsto vlasničkog udela u „Krašu“ i, po najnovijim podacima, sada poseduje 16,678 odsto akcija, objavili su danas zagrebački mediji pozivajući se na podatke Zagrebačke berze.

Epidemija malih boginja u Hrvatskoj

U Zagrebu, ali i u ostalim delovima Hrvatske, počela je epidemija malih boginja, potvrđeno je portalu Index.hr iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Hrvatska na 33. mestu na listi najbogatijih zemalja

Sa neto finansijskom imovinom od 10.560 evra po glavi stanovnika u 2018. godini, Hrvatska je ostala na 33. mestu na listi najbogatijih zemalja, pokazuje Allianzov deseti „Izveštaj o globalnom bogatstvu“, koji detaljno analizira više od 50 zemalja sveta.

PrvaPoslednja