Zagreb

Hrvatskoj 54. mesto na Svetskoj listi talenata

Na svetskoj rang listi talenata 2018. Hrvatska se ove godine nalazi na 54. mestu i poboljšala svoju poziciju za šest mesta u odnosu na 2017, pokazao je izveštaj Instituta za razvoj poslovnog upravljanja (IMD) – Svetska lestvica talenata 2018.

Indeks: Sudije u Hrvatskoj nepravedne prema novinarima

Sudije u Hrvatskoj koji tuže novinare i medije ne samo da vrlo često dobijaju te slučajeve, nego im se presuđuju i novčane odštete koje su dva do tri puta veće od onih koje dobijaju ostali građani, prenosi Index.hr.

Plenković: Marakeška deklaracija nije problem

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u svom uvodnom govoru na sednici Vlade da je odlučeno da Hrvatsku u Marakešu, na usvajanju globalne deklaracije o migracijama, predstavlja ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Todoriću određena kaucija od 7,5 miliona kuna

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu zaključilo je da bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić može istražni zatvor da zameni kaucijom od 7,5 miliona kuna, saznaje HRT u sudu.

Zdravku Mamiću ukinut istražni zatvor

Vrhovni sud ukinuo je odluku Optužnog veća Županijskog suda u Osijeku kojom je Zdravku Mamiću određen istražni zatvor, potvrđeno je za Dnevnik.hr u sudu.

Grabar-Kitarović odlikovala hrvatsku fudbalsku reprezentaciju

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je danas hrvatsku fudbalsku reprezentaciju Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, a odlikovanje su primili i selektor Zlatko Dalić, kao i predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker.

Hrvatsku napustilo 1.000 medicinskih sestara

Hrvatsku je od ulaska u EU napustilo 1.000 medicinskih sestara a hronično ih nedostaje od osam do 12.000, što je uticalo da pojedine bolnice smanje broj kreveta, javio je HRT.

Kroaciji erlajnsu preti stečaj

Hrvatskom avioprevozniku Kroaciji erlajnsu preti stečaj, saznaje Index, jer kompaniji za nastavak rada u sledećih šest meseci nedostaje 150 miliona kuna, dok je neto gubitak za prvih devet meseci ove godine 34,4 miliona kuna.

„Niko“ najpopularniji političar u Hrvatskoj

Da su parlamentarni izbori sprovedeni početkom novembra HDZ bi osvojio 28,4 odsto glasova birača, SDP 17,4 odsto, Živi zid 12,1 odsto, a Most 6,3 odsto, pokazalo je istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj Cro demoskop agencije Promocija plus.

Bandić: Izviniću se braniteljima zbog Palme

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je danas izjavio da će se izviniti hrvatskim braniteljima koji su mu zamerili zbog sastanka sa gradonačelnikom Jagodine Draganom Markovićem Palmom.

Grabar Kitarović neće prisustvovati skupu u Marakešu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poslala je diplomatskom poštom preko Ministarstva spoljnih i evropskih poslova pismo generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu u kojem ga obaveštava da neće prisustvovati međuvladinom skupu u Marakešu, potvrđeno je iz Ureda predsednice.

Prva Poslednja