Zagreb

Pupovac: Neću dozvoliti strah u Hrvatskoj

Poslanik Samostalne srpske demokratske stranke u Saboru Hrvatske Milorad Pupovac izjavio je povodom zahteva dva braniteljska udruženja za tematsku raspravu u saboru i izjašnjavanje o lojalnosti Hrvatskoj, da je protiv politike po meri vojnih šatora i da neće dozvoliti da se u Hrvatskoj prodube traume i obnove strahovi.

Plenković: Važno ojačati spoljne granice EU

Hrvatskoj je važno da pojačane snage evropske agencije za granice (Frontex) budu raspoređene u susednim zemljama kako bi pomogle njihovim graničnim policijama, kao i na prvim spoljnim granicama EU u Bugarskoj i Grčkoj, izjavio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković: Put Srbije u EU vodi i preko Zagreba

Premijer Hrvatske, Andrej Plenković, na pitanje nezavisnog poslanika Hrvoja  Zekanovića, na sednici Sabora, o rešavanju otvorenih pitanja sa Srbijom, među ostalim i ratne odštete, rekao da put Srbije prema Evropskoj uniji vodi i preko Zagreba i rešavanja otvorenih pitanja.

Hrvatska: Svaki četvrti građanin ne plaća račune

U Hrvatskoj skoro svaki četvrti građanin kasni s plaćanjem računa i obaveza ili ih uopšte ne podmiruje, objavili su danas zagrebački mediji, pozivajući se na rezultate istraživanja o navikama plaćanja u Hrvatskoj i Evropi.

Jandroković: Nema govora o prevremenim izborima u Hrvatskoj

U ovom trenutku nema govora o prevremenim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, ali je vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u svakom trenutku za njih spremna, a opozicija je, „realno gledajući – slaba“, izjavio je danas predsednik Sabora Gordan Jandroković.

Ratni zločinac u banji umesto u zatvoru

Ratni zločinac Tomislav Merčep, osuđen na sedam godina zatvora zbog ubistva 43 civila, dane provodi u banji umesto u zatvorskoj ćeliji, piše hrvatski Index, prenosi B92.

Osumnjičen za ratni zločin protiv zarobljenika na Ovčari

Policija Hrvatske podnela je krivičnu prijavu protiv 49-godišnjeg državljanina Hrvatske i Srbije zbog sumnje da je počinio zločin protiv ratnih zarobljenika u novembru 1991. godine na Ovčari, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske.

Kosor: Hrvatska vlast da oceni Vučićeve izjave o Miloševiću

Predsednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor zatražio je danas sastanak članica vladajuće koalicije povodom izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Slobodanu Miloševiću, Kninu i šahovinci, koje su izazvale burne reakcije u hrvatskoj javnosti, objavljeno je da nas u Zagrebu.

Vlada Hrvatske: Govor Aleksandra Vučića jalova provokacija

Hrvatska vlada nazvala je danas „jalovom povokacijom“ ocene predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Slobodan Milošević bio veliki lider i da se u Kninu vije ‘šahovnica’ koje onde nikada nije bilo, poručivši da te Vučićeve izjave ne mogu promeniti istorijske činjenice.

Grabar Kitarović: Ne spuštam se na nivo da komentarišem Vučićev govor

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da danas da se neće spuštati na taj nivo da komentariše govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici u kojem je, između ostalog, rekao da u Kninu nikada nije bilo šahovnice, kao i da je Slobodan Milošević bio dobar lider.

Hrvatska: Nakon jakog zemljotresa opada nivo reke

Nakon jakog zemljotresa koji je zatresao celu Imotsku krajinu u petak, u subotu rano ujutro stanovnioci ovog kraja su u panici jer ubrzano opada nivo reke Vrljike na njenim glavnim izvorištima s kojih se pitkom vodom snabdeva 98 odsto stanovništva Imotske krajine, piše Radio Imotski.

EU baca 88 miliona tona hrane

U Hrvatskoj se godišnje baci 380.000 tona zdravstveno ispravnih namirnica, dok države Evropske unije na godišnjem nivou bacaju ukupno 88 miliona tona hrane, objavili su danas hrvatski mediji sa skupa u Osjeku posvećenog stvaranju otpada iz hrane.

Prva Poslednja