Zagreb

Premijera filma o Diani Budisavljević na Pulskom festivalu

Film „Dnevnik Diane Budisavljević“ rediteljke Dane Budisavljević, koji donosi istinitu priču o hrabrom podvigu Austrijanke Diane Budisavljević koja je tokom Drugog svetskog rata spasila više od 10.000 dece od sigurne smrti predstavljen je prošle nedelje u zagrebačkom Muzeju prekinutih veza.

Hrvatski ministar uprave podneo ostavku zbog afere oko imovine

Ministar uprave i politički sekretar Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Lovro Kuščević podneo je ostavke na te funkcije pošto se našao na udaru opozicije i koalicionih partnera HDZ zbog navodnih afera sa imovinom na ostrvu Braču.

Poricanje nosi klicu budućih ratova i zločina

Komemoracija povodom obeležavanja 24. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, u kojoj je u leto 1995. godine ubijeno više od 8.000 Bošnjaka, održana je u petak u Hrvatskom saboru.

Hrvatska: Izgradnja fontane u obliku slova „U“

Načelnik zagorske opštine Konjščina novcem iz EU fondova gradi velelepnu fontanu u obliku slova „U“, što je izazvalo gnev građana za koje je fontana „ne samo ružna, nego i opasna“, piše Jutarnji list.

HRT snima seriju o Tuđmanu

Hrvatska Radio televizija (HRT) snima dokumentarnu-igranu seriju „Predsednik“ povodom 20. godišnjice smrti prvog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, čije emitovanje počinje u decembru.

Sud BiH odbio da izruči Mamića

Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtev hrvatskih vlasti za izručenje i određivanje pritvora nekadašnjem Dinamovom čelniku Zdravku Mamiću iz međunarodne poternice, a naložio je da se Mamiću oduzme pasoš i zabrani izlazak iz zemlje, prnose mediji u Zagrebu.

Grabar Kitarović: Želim Hrvatsku maknuti s Balkana

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da želi Hrvatsku maknuti s Balkana i dokazati da je sazrela kao članica Evropske unije i NATO, što je deo njenog brendiranja i izgradnje novog imidža.

Izlazne ankete: HDZ četiri, SDP tri mandata

Prve izlazne ankete pokazuju da vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) osvaja četiri, a najveća opoziciona Socijaldemokratska paertija (SDP) tri od ukupno 12 hrvatskih poslaničkih mesta u Evropskom parlamentu, objavile su hrvatske nacionalne telelvizije po zatvaranju birališta u 19 časova.

Zagreb otvoreniji za gej osobe od Beograda

Za rođenog Beograđanina Ivana Zidarevića sve se promenilo 2012. kada se zaljubio, i to u Hrvata. Živeo je na relaciji Beograd – Zagreb sve dok Hrvatska 2014. nije usvojila Zakon o životnom partnerstvu.

PrvaPoslednja