Zagreb

Nova levica bi mogla da sruši HDZ 1

Nova levica bi mogla da sruši HDZ

Nedeljni lokalni izbori u Hrvatskoj pokazali su, kako se ocenjuje, da je su građani mahom glasali za promene.

Zatvorena birališta u Hrvatskoj: Opozicija vodi u Zagrebu 3

Zatvorena birališta u Hrvatskoj: Opozicija vodi u Zagrebu

Državna izborna komisija Hrvatske saopštila je večeras da na lokalnim izborima u četiri najveća grada vode Tomislav Tomašević u Zagrebu, Marko Filipović u Rijeci, Ivica Puljak u Splitu, a Ivan Radić u Osijeku, dok je za gradsko veće Zagreba u prednosti opoziciona kolaicija predvođena strankom Možemo.

Hrvatski ministar: Evropski put Srbije ide preko Hrvatske 11

Hrvatski ministar: Evropski put Srbije ide preko Hrvatske

Ministar unutrašnjih poslova Srbije promoviše poraženu velikosrpsku politiku i neutemeljeno prigovara Hrvatskoj koja nikada nije imala aspiracije na tuđe teritorije, niti je tražila reviziju granica, izjavio je danas hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman i poručio da evropski put Srbije „ide preko Hrvatske“.

Milanović: Srpske vlasti drže birače u tenziji nezavršenog rata 13

Milanović: Srpske vlasti drže birače u tenziji nezavršenog rata

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da povećanje broja hrvatskih vojnika na Kosovu nije „nikakva provokacija“ Srbije, već da srpske vlasti ne znaju „kako da se izvuku iz klopke u koju su sami upali pre 30 godina s Miloševićevim orgijanjem po Kosovu koji je izazvao rat u Jugoslaviji“.

Hrvatsko Ministarstvo: Histerične špekulacije iz Beograda 14

Hrvatsko Ministarstvo: Histerične špekulacije iz Beograda

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova danas je oštre izjave Beograda o povećanom ngažmanu vojnika Hrvatske na Kosovu nazvalo „histeričnim špekulacijama“ kako bi se skrenula pažnja s inicijative s tzv. bunjevačkim jezikom, odnosno pokušajem razbijanja hrvatskog nacionalnog korpusa u Srbiji, javila je Hina, a prenosi N1.

PrvaPoslednja