Zagreb

Čović: Opasno je najmalobrojniji narod dovesti u poziciju manjine 1

Čović: Opasno je najmalobrojniji narod dovesti u poziciju manjine

Predsednik HDZ Bosne i Hercegovine Dragan Čović večeras je, nakon sastanka sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i predsednikom SDA Bakirom Izetbegovićem u Zagrebu, rekao da je trenutni tretman Hrvata u Bosni i Hercegovini put za trajno nefunkcionisanje te države.

Crna Gora se neće usrećiti novom vlašću 4

Crna Gora se neće usrećiti novom vlašću

Ne vjerujem da će izravno pad Mila Đukanovića sa vlasti donijeti novo doba, novo doba na ovim prostorima može se pojaviti samo ukoliko se stvori društveni konsenzus o potrebi korjenitih promjena prema demokratskom socijalizmu.

Slabiji zemljotres pogodio Zagreb 9

Slabiji zemljotres pogodio Zagreb

U Zagrebu je jutros nešto pre 6 sati zabeležen potres magnitude 1,5 prema Rihteru, deset kilometara severno od centra Zagreba.

U Hrvatskoj registrovano 197 novoobolelih 13

U Hrvatskoj registrovano 197 novoobolelih

U protekla 24 sata u Hrvatskoj su od posledica korona virusa preminule četiri osobe, a registrovano je 197 novoobolelih, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Milanović: Hrvatska ne podržava jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma 14

Milanović: Hrvatska ne podržava jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma

Hrvatska neće podržati inicijative u smeru jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Evropi, saopštio je večeras kabinet hrvatskog predsednika Zorana Milanovića posle njegovog susreta sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom u Zagrebu.

Dodik: Glavne teme u Zagrebu most na Savi i migranti kojih u deluju Bihaća 15

Dodik: Glavne teme u Zagrebu most na Savi i migranti kojih u deluju Bihaća

Došlo je do urušavanja osnovnih principa odnosa u BiH, najviše je stradala konstitutivnost naroda i danas vidimo pokušaje najvećeg naroda, bošnjačkog, koji pokušava da majorizira poziciju Hrvata i Srba, ali i Republike Srpske, rekao je član Predsedništva BiH Milorad Dodik, posle razgovora sa hrvatskim predsednikom i premijerom u Zagrebu.

PrvaPoslednja