Zagreb

Mitropolit Mihailo: U Crnoj Gori lako može doći do građanskog rata 2

Mitropolit Mihailo: U Crnoj Gori lako može doći do građanskog rata

Mitropolit nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo izjavio je večeras da u Crnoj Gori lako može doći do građanskog rata, uz ocenu „da su Srbi remetilački faktor na Balkanu i da bi trebalo malo da se spuste na zemlju, jer više nema velike Srbije“.

Beogradsko Narodno pozorište posle 38 godina u Zagrebu 4

Beogradsko Narodno pozorište posle 38 godina u Zagrebu

Predstava „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića, u režiji Jagoša Markovića, sa Radmilom Živković u naslovnoj ulozi, gostovaće 19. januara na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Milanović da oduzme odlikovanja osuđenim ratnim zločincima 7

Milanović da oduzme odlikovanja osuđenim ratnim zločincima

Izbor Zorana Milanovića za novog predsednika Hrvatske može ozbiljno da doprinese promeni zvanične hrvatske politike u pogledu suočavanja sa prošlošću, ističe u razgovoru za Danas Branka Vierda iz hrvatske Inicijative mladih za ljudska prava.

Lažne diplome iz Srbije i u Hrvatskoj 8

Lažne diplome iz Srbije i u Hrvatskoj

Proverom koju je pokrenulo Ministarstvo obrazovanja Hrvatske u periodu od januara do decembra prošle godine, otkriveno je 17 falsifikovanih svedočanstava i 18 diploma, među kojima su dve diplome fakulteta iz Srbije, a po jedna iz Slovenije i Austrije, izjavila je danas hrvatska ministarstka prosvete Blaženka Divjak.

Počela grupisanja u Plenkovićevom HDZ-u 11

Počela grupisanja u Plenkovićevom HDZ-u

Nakon pobede kandidata Socijaldemokratske partije (SDP) Zorana Milanovića na predsedničkim izborima u Hrvatskoj lideru HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću predstoje burni dani, pišu hrvatski mediji.

Izrada regionalnog popisa žrtava 15

Izrada regionalnog popisa žrtava

Na devetom zasedanju, održanom nedavno u Zagrebu, Skupština Koalicije za REKOM je donela odluku o restrukturiranju Inicijative za REKOM. Ovim je, kako je saopšteno medijima, Statut REKOM-a, usaglašen zajedničkim radom izaslanika predsednika Hrvatske, Srbije, dva člana Predsedništva BiH, Crne Gore, Kosova i Makedonije i eksperata Koalicije za REKOM 2014. prestao da važi i da simbolizuje političku volju lidera postjugoslovenskih zemalja da zajednički osnuju Regionalnu komisiju za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i žrtvama ratova devedesetih godina na području nekadašnje Jugoslavije (REKOM).

PrvaPoslednja