SAD spremne da prekinu saradnju sa Rusijom o Siriji 1Foto: FoNet/AP

Američki državni sekretar Džon Keri je tokom telefonskog razgovora sa šefom diplomatije Rusije Sergejem Lavrovim izjavio da su SAD spremne da prekinu saradnju sa Rusijom o Siriji, rekao je predstavnik Stejt departmenta Džon Kirbi, a prenosi Sputnik.

On je informisao ruskog ministra inostranih poslova da se SAD spremaju da obustave bilateralne kontakte SAD i Rusije o Siriji, uključujući formiranje zajedničkog centra za realizaciju (primirja), ako Rusija ne preduzme hitne mere za prekid ofanzive u Alepu i uspostavi režim prekida borbenih akcija“, izjavio je Džon Kirbi.

Prema njegovim rečima, Keri smatra Rusiju odgovornom za korišćenje zapaljivih i protivbunkerskih bombi u Alepu, kao i za ofanzivu sirijske vojske, humanitarnu situaciju u gradu i navodne napade na civilnu infrastrukturu u celini.

U saopštenju MIP Rusije se navodi da su Lavrov i Keri razgovarali o potrebi normalizacije situacije u Alepu putem povratka principima rusko-američkom dogovoru o rešavanju krize u Siriji. Lavrov je skrenuo pažnju Keriju na saopštenja u medijima u kojima su komandanti Nustra fronta priznali da dobijaju pomoć spolja, uključujući američko oružje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari