SAD

Uprkos američkim sankcijama Rusija nastavlja radove na Severnom toku 2 1

Uprkos američkim sankcijama Rusija nastavlja radove na Severnom toku 2

Izgradnja gasovoda Severni tok 2 ispod Baltičkog mora od Rusije do Nemačke, posle jednogodišnje pauze, nastaviće se početkom decembra, a to znači da bi projekat, koji je postao žarišna tačka u usijanim odnosima Zapada i Moskve, mogao biti gotov za nekoliko nedelja, uprkos najavi nove runde sankcija SAD, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE) pisanja svetskih medija.

OEBS optužio Trampa za flagrantnu zloupotrebu položaja 4

OEBS optužio Trampa za flagrantnu zloupotrebu položaja

Međunarodni izborni posmatrači Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) optužili su danas američkog predsednika Donalda Trampa za „flagrantnu zloupotrebu položaja“ jer je tražio obustavu brojanja glasova na predsedničkim izborima pre završetka tog procesa.

Uticaj predsednika SAD na američku politiku kroz vekove 6

Uticaj predsednika SAD na američku politiku kroz vekove

Na današnji dan pre tačno 80 godina list Vreme pisao je o kulturnom i političkom značaju srpske inteligencije, dok je list Pravda pisao o istorijatu položaja predsednika SAD i prestižu koji ova pozicija ima.

Četiri žrtve pucnjave u Nevadi 7

Četiri žrtve pucnjave u Nevadi

U pucnjavi koja se dogodila u gradu Hendersonu, u američkoj saveznoj državi Nevada, poginule su danas četiri osobe.

Đurić: U Vašingtonu glavni cilj ekonomska pitanja 10

Đurić: U Vašingtonu glavni cilj ekonomska pitanja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je možda bilo bolje da se pregovori odvijaju neposredno između Srba i Albanaca ali da bez aktivnog učešća međunarodne zajednice „nije realno“ očekivati razgovor dve strane.

Podrška srpskim vladikama u Americi 12

Podrška srpskim vladikama u Americi

Uoči vanrednog sabora SPC u Severnoj, Srednjoj i Južnoj Americi, koji je na zahtev Svetog arhijejskog sinoda sazvan za 29. februar, grupa viđenih Srba iz SAD uputila je pismo patrijarhu srpskom Irineju, u kome ukazuju da srpske vladike u Americi nisu crkveni „separatisti, nego „žrtve klevete“.

SAD šalju avione za evakuaciju iz Kine 14

SAD šalju avione za evakuaciju iz Kine

SAD će uskoro poslati avione u Kinu kako bi evakuisali svoje građane iz provincije Hubei, koja je u centru epidemije korona virusa, najavio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo.

Tramp traži poništavanje iranskog nuklearnog sporazuma 15

Tramp traži poništavanje iranskog nuklearnog sporazuma

Posle američkog napada dronom u kome je ubijen visoki iranski general, predsednik SAD Donald Tramp će tražiti od svojih saveznika da ponište iranski nuklearni sporazum, rekao je danas potpredsednik SAD Majk Pens.

PrvaPoslednja