SAD

Đurić: U Vašingtonu glavni cilj ekonomska pitanja 1

Đurić: U Vašingtonu glavni cilj ekonomska pitanja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je možda bilo bolje da se pregovori odvijaju neposredno između Srba i Albanaca ali da bez aktivnog učešća međunarodne zajednice „nije realno“ očekivati razgovor dve strane.

Podrška srpskim vladikama u Americi 3

Podrška srpskim vladikama u Americi

Uoči vanrednog sabora SPC u Severnoj, Srednjoj i Južnoj Americi, koji je na zahtev Svetog arhijejskog sinoda sazvan za 29. februar, grupa viđenih Srba iz SAD uputila je pismo patrijarhu srpskom Irineju, u kome ukazuju da srpske vladike u Americi nisu crkveni „separatisti, nego „žrtve klevete“.

SAD šalju avione za evakuaciju iz Kine 5

SAD šalju avione za evakuaciju iz Kine

SAD će uskoro poslati avione u Kinu kako bi evakuisali svoje građane iz provincije Hubei, koja je u centru epidemije korona virusa, najavio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo.

Tramp traži poništavanje iranskog nuklearnog sporazuma 6

Tramp traži poništavanje iranskog nuklearnog sporazuma

Posle američkog napada dronom u kome je ubijen visoki iranski general, predsednik SAD Donald Tramp će tražiti od svojih saveznika da ponište iranski nuklearni sporazum, rekao je danas potpredsednik SAD Majk Pens.

Pompeo u Ohridu 8

Pompeo u Ohridu

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas u Ohridu da je borba protiv korupcije ključna za pristupanje Severne Makedonije Evropskoj uniji i NATO.

MMF smanjio predviđeni svetski rast 13

MMF smanjio predviđeni svetski rast

Međunarodni monetarni fond (MMF) smanjio je predviđeni svetski rast za ovu godinu, navodeći trgovinske tenzije i povećanje referentnih kamata u SAD.

PrvaPoslednja