Mišel Obama: Titula prve porodice težak posao 1Foto: EPA / MICHAEL REYNOLDS

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Mišel Obama rekla je da ne želi da se u budućnosti kandiduje za predsednicu SAD, kao ni za bilo koju drugu državnu funkciju, javlja agencija Anadolija.

Svoju odluku objašnjava time da ne želi da njene ćerke ponovo žive život „prve porodice“. Supruga odlazećeg predsednika SAD je u razgovoru sa Oprom Vinfri rekla da je svesna da mnogi Amerikanci ozbiljno pozivaju na njenu kandidaturu za predsednicu 2020. godine.

„Znam da mnogi to ozbiljno žele, dok se druga većina samo nada da bih to mogla da uradim. Ne verujem da znaju šta zapravo traže od mene. Uostalom, taj posao nije za jednu porodicu da se bavi njime više od osam godina, to ne bih mogla da uradim svojoj deci. Neću se kandidovati ni za tu, ni za jednu drugu funkciju“, istakla je Obama, a prenosi Anadolija.

Prva dama SAD-a istakla je da je sama „titula prve porodice“ SAD-a bio težak posao, posebno za njene ćerke Maliju i Sašu. „Njihovi životi su na neki način stali i krenuli putem koji one nisu najbolje razumele. Dozvolite mi da ovo kažem Americi: ovaj posao je težak i zahteva mnogo odricanja“, naglasila je Mišel Obama.

Upitana gde će sa, uskoro bivšim američkim predsednikom, nastaviti da živi, prva dama je rekla da će to biti u „u toplijim krajevima“. Građani SAD su posle pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima 9. oktobra pokrenuli na društvenim mrežama kampanju da se Mišel Obama kandiduje za izbore 2020. godine. Prva dama SAD je postala najpopularnija politička figura u SAD-u tokom predsedavanja svog supruga.

Svetski mediji nazvali su je jednom od najuticajnijih žena u modernoj istoriji. Osim što je prva Afroamerikanka na mestu prve dame Bele kuće, mnogi su je zbog mladosti i elegancije upoređivali sa Džeki Kenedi, a mediji i modni stručnjaci svrstavaju je među najbolje odevene žene sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari