Poruka na Kipu slobode - Izbeglice, dobrodošle 1Foto: EPA/ JUSTIN LANE

Ogroman crveno-beli transparent sa porukom „Izbeglice, dobrodošle“ osvanuo je u utorak u Njujorku, na Kipu slobode, prenosi CNN.

Rendžeri agencije za zaštitu prirode, prirodnih i istorijskih objekata Nacionalnog parka brzo su skinuli transparent, ali fotografije su se već proširile društvenim mrežama.

Aktivisti grupe Alt Ladi Liberti rekli su da su oni postavili transparent i izdali saopštenje navodeći da skoro svi Amerikanci imaju pretke iz neke druge zemlje i da imigranti i izbeglice čine tu zemlju velikom.

Zabrana ulaska izbeglicama, „kao što smo učinili Ani Frank, ne čini nas velikim“, kaže se u saopštenju.

„Izbeglice su ovde dobrodošle, muslimani su ovde dobrodošli i imigranti su ovde dobrodošli. I ne radi se samo o našim precima. Svaki Amerikanac poznaje barem jednog imigranta ili izbeglicu. Želeli smo da pošaljeno poruku o tome kakva je Amerika kada smo u svom najboljem izdanju – zemlja koja je svetionik slobode u svetu, koju su izgradili imigranti“, navodi se u saopštenju.

Fizičko ograđivanje od zemalja ili čitavih religija je u suprotnosti s našim vrednostima. To je ono što Kip slobodepredstavlja“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari