Njujork

Dačić: I Obama je pozivao na nepriznavanje Palestine

Koliko je meni poznato i predsednik Obama je pozivao druge države na nepriznavanje Palestine sve dok se Palestina ne dogovore sa Izraelom, rekao je, između ostalog, Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, danas na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Preminuo Sten Li

Sten Li, američki strip scenarista, glumac, producent, televizijski voditelj i bivši predsednik izdavačke kuće Marvel Komiks, preminuo je danas u 96. godini, prenosi HRT.

Incko: Izbori u skladu sa zakonom

Visoki predstavnik Valentin Incko danas je predstavio svoj šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti UN ukazujući na potrebu brzog formiranja vlasti na svim nivoima, jer „Bosna i Hercegovina jednostavno ne može sebi dozvoliti još jedan period u kojem će dominirati političke razmirice i opstrukcije“.

Nadimak princa „otac metka“

Krunski princ Saudijske Arabije, Muhamed bin Salmanu ili MbS koji poseduje najmanje tri milijarde dolara, kog mediji predstavljaju kao progresivu silu te zemlje, našao se u centru skandala nakon što je u saudijskom konzulatu u Turskoj ubijen saudijski novinar DŽamal Kašogi.

Sorošu poslato pismo-bomba

Njujorška policija detonirala je pismo-bombu ubačeno u poštansko sanduče kuće američkog biznismena i milijardera mađarskog porekla Džordža Soroša u državi Njujork, javljaju zapadni mediji pozivajući se na policijske izvore.

Demonstranti „navalili“ na Henrija Kisindžera

Henri Kisindžer (95), koji je radio kao savetnik za nacionalnu bezbednost i kao državni sekretar u Niksonovoj i Fordovoj administraciji, pozvan je na Njujorški univerzitet povodom 45 godina od dobijanja Nobelove nagrade za mir.

Budžet Kosova izgubio 20.000 dolara

Budžet Kosova je izgubio 20.000 dolara zbog propalog prijema koji je savetnik kosovskog premijera Erold Belegu pokušao da organizuje u Njujorku, posle zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, piše danas Koha Ditore.

Tači: Neodrživ status kvo u odnosima sa Srbijom

Predsednik Kosova Hašim Tači je po povratku iz Nju Jork-a kazao da je u Sjedinjenim Državama dobio podršku američkih i evropskih zvaničnika za postizanje konačnog sporazuma u dijalogu Kosova i Srbije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Mičel: Podrška dijalogu Beograda i Prištine

Pomoćnik američkog državnog sekretara Ves Mičel podržao je dijalog Beograda i Prištine i poručio da su Sjedinjene Američke Države otvorene da sa svojim partnerima iz EU razmotre predlog rešenja za Kosovo do koga u dijalogu dođu dve strane.

Brnabić: Zatvoriti Pandorinu kutiju

Srbija želi i ima potrebu da bude deo Evropske unije (EU), jer je mir osnovna vrednost EU, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i zatražila od međunarodne zajednice da Srbiji pruži čvrstu i doslednu podršku, kako bi se postigao napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

Dačić: Da se zemlje u razvoju snažnije razvijaju

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas, na marginama 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa ministrima inostranih poslova Grenade i Kigizije, Piterom Dejvidom i Erlanom Abdildajevim.

Prošle zime 80.000 Amerikanaca umrlo od gripa

Procenjuje se da je 80.000 Amerikanaca prošle zime umrlo od gripa i komplikacija nastalih usled njega, što je najveći broj žrtava ove bolesti u poslednje najmanje četiri decenije, izjavio je dr Robert Redfild, direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u intervjuu za AP.

Nije isto kinesko i rusko „mešanje“ u američke izbore

Trgovinski rat Kine i Vašingtona čini se da dobija mnogo širu dimenziju, naročito pošto se i Peking našao na tapetu predsednika SAD Donalda Trampa tokom njegovih bombastičnih istupa ove nedelje u Njujorku, u okviru redovnog godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Prva Poslednja