Njujork

Mogerini u SB UN: Čim Priština ukine carine, sazvaću novu rundu Dijaloga

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je danas na sednici Saveta Bezbednosti UN (SB UN) u Njujorku da “carine koje je vlada Kosova zavela na uvoz iz Srbije moraju da se stave van snage” i rekla da će “čim te takse budu ukinute sazvati novu rundu Dijaloga” Beograd – Priština.

Alarmantno povećanje slučajeva malih boginja u Srbiji

Broj obolelih od malih boginja u Srbiji se u prethodnih godinu dana dramatično uvećao što našu državu stavlja na šesto mesto na svetu po porastu broja slučajeva, pokazuju podaci UNICEF-a na globalnom nivou.

SAD žele ove nedelje glasanje o rezoluciji UN o Venecueli

SAD će zatražiti da ove nedelje bude glasanje u Savetu bezbednosti UN o rezoluciji o Venecueli, izjavio je večeras američki izaslanik za tu zemlju Eliot Ejbrams, dok se Rusija protivi bilo kakvoj rezoluciji u kojoj se osporava predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

Kosovskih “55 gej nijansi” uskoro u La Mami

Svojevremeno umetnički direktor Narodnog pozorišta Kosova, Jeton Neziraj je direktor Quendra multiledija umetničke grupe u čijem fokusu su teatar i literatura. Njegova najnovija predstava “55 gej nijansi”, martq ove godine biti izvedena u čuvenom njujorškom pozorištu “La Mama” što nam je bio povod za kratak razgovor.

Njujork tajms: U Minhenu burno neslaganje Evrope i Trampove administracije

Neslaganje Evrope i administracije američkog predsednika Donalda Trampa je tokom godišnje konferencije o bezbednosti u Minhenu postalo otvoreno i burno, tvrde diplomate i analitičari i upozoravaju da bi pukotine u transatlantskim vezama mogle da iskoriste Rusija i Kina, piše danas Njujork tajms.

Gutereš: Takse pojačale tenzije između Beograda i Prištine

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš zabrinut je zbog pojačanih tenzija između Beograda i Prištine, posebno na severu Kosova, zbog čega je pozvao lidere obe strane da se uzdrže od poteza koji bi mogli dodatno da ugroze stanje na terenu.

Nova godina stigla i na američki kontinent

Nekoliko hiljada ljudi dočekalo je Novu 2019. godinu tradicionalnim vatrometom u njujorškom Tajms skeru, a dva sata ranije Brazilci su se veselili i na čuvenoj plaži Kopakabane u Rio de Žaneiru, prenela je agencija Frans pres.

Jake mere bezbednosti pred doček u Njujorku

Građani Njujorka i turisti iz celog sveta dočekaće Novu godinu na Tajms skveru, uz nastupe Snup Doga, Stinga i Kristine Agilere, kao i uz vatromet i mećavu konfeta.

PrvaPoslednja