Njujork

Džonson i Džonson veruje u svoju vakcinu, očekuje rešenje sa regulatorima 3

Džonson i Džonson veruje u svoju vakcinu, očekuje rešenje sa regulatorima

Džonson i Džonson (J&J) ima „puno poverenje“ u svoju vakcinu protiv kovida-19 i nada se da će „veoma brzo“ biti pronađeno rešenje sa regulatorima o njenoj upotrebi, pošto je obustavljeno vakcinisanje u Evropi i SAD zbog retke pojave ozbiljnih slučajeva krvnih ugrušaka, izjavio je danas finansijski direktor Džozef Volk (Joseph Wolk).

Američki regulator upozorio na rizike trake za trčanje 4

Američki regulator upozorio na rizike trake za trčanje

Američka agencija za bezbednost proizvoda danas je upozorila ljude s decom i ljubimcima da odmah prestanu da koriste trake za trčanje proizvođača Peloton, nakon što je jedno dete nastradalo a skoro 40 drugih povređeno.

Odložena distribucija vakcine Džonson i Džonson 5

Odložena distribucija vakcine Džonson i Džonson

Kompanija Džonson i Džonson objavila je danas da će biti odložena isporuka vakcina protiv korona virusa Evropi posle izveštaja da je šest žena u Sjedinjenim Državama kao nuspojavu na vakcinu imalo stvaranje krvnih ugrušaka, prenosi Juronjuz.

Preminuo njujorški reper DMX 7

Preminuo njujorški reper DMX

Njujorški reper Di Em Eks (DMX), koji je pre nekoliko dana hospitalizovan posle srčanog udara, preminuo je danas u bolnici u okolini Njujorka.

Gutereš kritikovao nepravednu raspodelu vakcina u svetu 8

Gutereš kritikovao nepravednu raspodelu vakcina u svetu

Generalni sekretar UN Antonio Guteresš kritikovao je danas razvijene zemlje zbog prekomernog „skladištenja“ vakcina i pozvao te zemlje da ih podele ostatku sveta, uz ocenu da je to jedini način da se iskoreni epidemija korona virusa.

Znao sam da sam "deo igrice" ako me Njujork prihvati 9

Znao sam da sam „deo igrice“ ako me Njujork prihvati

Nenad Antić je počeo da se bavi plesom tek sa 18 godina, ali tu činjenicu ne bi nikada promenio. Karijeru nije mogao da započne u rodnom mestu zbog čega je odlučio da pređe hiljade kilometara i preseli se u SAD. Madonina pesma „Give it 2 me“ ga uvek natera da pleše, a kaže da bi rado živeo u filmu „Crni Labud“ (Black Swan).

Zatvorenik nije mogao da stane ni u jednu ćeliju u Americi 12

Zatvorenik nije mogao da stane ni u jednu ćeliju u Americi

List Vreme je na današnji dan pre 80 godina pisao o nedelji nemačkih kulturnih filmova koja je otvorena u Zagrebu i o autorskim pravima koja je Varner Bros kupio za milion dinara. Na isti dan list Pravda pisao je o zatvoreniku koji nije mogao da stane ni u jednu ćeliju.

Njujork tajms: Kakve su veze gangstera Belivuka i vlasti u Srbiji?  14

Njujork tajms: Kakve su veze gangstera Belivuka i vlasti u Srbiji? 

Nakon hapšenja ozloglašenog „gangstera“ i vođe navijačke grupe „Ultras“ Veljka Belivuka, za koga se sumnja da ima veze u sa vladajućom strukturom, pitanje koje okupira javnost u Srbiji je – šta je dovelo do hapšenja Belivuka, nakon dugogodišnje zaštite koju su mu vlasti pružale i bliskih veza sa vladom i bezbednosnim snagama, piše Njujork tajms. 

Goldman saks nehuman prema mladim bankarima 15

Goldman saks nehuman prema mladim bankarima

Mladi bankari u američkoj investicionoj banci Goldman saks, koji svoj posao obavljaju oko godinu dana, zapretili su otkazom ukoliko se, kako kažu, njihovi iscrpljujući i nehumani uslovi rada ne poboljšaju.

PrvaPoslednja