Njujork

Jevrejski kongres protiv "blajburške mise" 3

Jevrejski kongres protiv „blajburške mise“

Svetski jevrejski kongres (WJC) oštro je osudio i usprotivio se misi zakazanoj za 16. maj u Sarajevu, namenjenoj odavanju počasti Hrvatima koji su u maju 1945. okupljeni u Blajburgu, uključujući pripadnike fašističkog Ustaškog pokreta, saopštila je ova organizacija.

Manter: Srbija ima porodičnu svađu sa EU 10

Manter: Srbija ima porodičnu svađu sa EU

Kao prijatelju Srbije i kao prijatelju Evropske unije teško mi je da zamislim da Srbija okreće leđa EU. Mislim da ima mnogo onih u Srbiji koji veruju da proces integracije u EU ide suviše sporo, i koji su emotivno pogođeni jer se čini kao da im EU uvek ne pokazuje ljubav za koju osećaju da je zaslužuju.

Među preminulima od posledica korone u SAD više Afroamerikanaca 13

Među preminulima od posledica korone u SAD više Afroamerikanaca

Kako je broj umrlih od posledica kovida 19 u Americi dostigao gotovo 13.000 (broj zaraženih 400.000) državni zdravstveni zvaničnici su se suočili sa iznenađujućim podatkom – da virus korona nesrazmerno utiče na crne Amerikance, piše dopisnica Gardijana iz Vašingtona.

Sanders odustao 14

Sanders odustao

Senator iz Vermonta Berni Sanders odustao je od izbora za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, preneli su danas američki mediji.

Gradonačelnik Njujorka: Broj umrlih veći od zvanične statistike 15

Gradonačelnik Njujorka: Broj umrlih veći od zvanične statistike

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio priznao je danas da zvanična statistika o broju umrlih od korona virusa u tom gradu nije uzela u obzir stotine ljudi koji su umrli u svojim kućama a koji nisu testirani, i dodao da će grad početi da račune i te žrtve u ukupnom izveštaju o Covidu-19.

PrvaPoslednja