Njujork

Donald Tramp postao deda po deseti put

Porodica Tramp se ponovo proširila i američki predsednik je i deseti put postao deda – njegov sin Erik objavio je da je njegova supruga rodila devojčicu.

Pola veka Vudstoka

Pre 50 godina, na poljani u državi Njujork, održan je festival Vudstok, koji je sa četiri haotična dana muzike, propovedanja mira i slobodne ljubavi, stotinama hiljada posetilaca u blatu, ali i mitovima i legendama postao simbol idealizma i kontrakulture 60-ih godina, pišu svetski mediji, prenosi Radio slobodna Evropa.

Klimatska kriza dovodi u pitanje čovečanstvo

Ekosistemi nikada nisu bili izloženi tolikoj pretnji kao danas a njihova obnova je nužna što pre, pokazuje, između ostalog, izveštaj Ujedinjenih nacija koji se bazira na stavovima nekoliko vodećih svetskih naučnika.

Sahranjen glumac Rutger Hauer

Holandski glumac Rutger Hauer, koji se specijalizovao za uloge opasnih likova uključujući i upečatljivu ulogu ubilačkog androida u filmu „Istrebljivač“ (Blade Runner), protivnika Harisona Forda, umro je 19. jula u svom domu u Holandiji, kako je danas medijima, kada je Hauer sahranjen, obznanio njegov agent.

Ađijus u Savetu bezbednosti UN o Radeti i Jojiću

Predsednik haškog Međunarodnog mehanizma sudova za ratne zločine Karmen Ađijus izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da je svet 1994. i 1995. godine bio svedok genocida u Ruandi i Srebrenici.

Ćutanje o smrti Kašogija “nije opcija”

Sjedinjene Države moraju da reaguju na izveštaj o smrti novinara iz Saudijske Arabije Džamala Kašogija od oktobra prošle godine, upozorila je Agnes Kalamar, stručnjak Ujedinjenih nacija. “Ćutanje nije opcija. Potrebno je govoriti, ali to nije dovoljno. Moramo da delujemo”, rekla je Kalamar.

Instagram ne špijunira korisnike da bi im slao reklame

Instagram – aplikacija za deljenje fotografija, ne špijunira privatne razgovore svojih korisnika da bi im kasnije slala ciljane reklame, izjavio je danas direktor te aplikacije Adam Moseri u intervjuu za američku televizijsku mrežu Si Bi Es (CBS).

Ruski ambasador u UN: SAD destabilizuju Bliski istok

Ambasador Rusije u Ujedinjenim nacijama je danas implicitno optužio Sjedinjene Američke Države da destabilizuju ionako napeti Bliski istok time što zaoštravaju „agresivnu, optužujuću retoriku i veštački podstiču anti-iransko raspoloženje“.

Dačić razgovarao s Guterešom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je s generalnim sekretarom UN Antoniom Gutereš o situaciji na Kosovu, saopštilo je danas MSP Srbije.

PrvaPoslednja