Njujork

Njujork se mobiliše zbog širenja virusa 1

Njujork se mobiliše zbog širenja virusa

Nekoliko dana pošto su čelnici Njujorka naredili građanima da ostanu kod kuće, vlasti se aktiviraju da se izbore s potencijalnom krizom javnog zdravstva u gradu koji je postao najveće žarište korona virusa u SAD, i upozoravajući primer za druge gradove.

Njujork: Uputstva za ljubavnike u eri epidemije 2

Njujork: Uputstva za ljubavnike u eri epidemije

Sa 8,6 miliona stanovnika koji, na neodređeno vreme, treba da ostanu zatvoreni u svojim kućama, gradski sekretarijat za zdravstvo objavio je priručnik o praksama bezbednog seksa za vreme pandemije koronavirusa.

SAD: Rizični krediti mogući okidač nove krize 3

SAD: Rizični krediti mogući okidač nove krize

Frapantnih 1.200 milijardi dolara teško je američko tržište rizičnih kredita kompanijama s problematičnim nivoima zaduženosti i to je mogući okidač za potencijalni novi talas bankrotstava i turbulencijama na finansijskom tržištu, navodi se u analizi Vol Strit Džurnala.

Retrospektiva Dušana Makavejeva u Njujorku 6

Retrospektiva Dušana Makavejeva u Njujorku

Povodom godišnjice smrti velikog reditelja Dušana Makavejeva, njujorški Filmski arhiv antologija priređuje retrospektivu njegovih filmova, koju su osmislili Greg de Kuir i Pavle Levi.

Korona virus premašio SARS po broju zaraženih 10

Korona virus premašio SARS po broju zaraženih

Broj zaraženih u svetu od korona virusa dostigao je gotovo 10.000 (od čega u Kini više od 9.500), što je više nego što je bilo zaraženo virusom SARS u vreme epidemije 2002. i 2003 (8.100).

Pronađen najstariji fosil drveta 14

Pronađen najstariji fosil drveta

U napuštenom kamenolomu na teritoriji Njujorka naučnici su pronašli najstarije fosilne ostatke stabala, stare 386 miliona godina, a veruje se da se šuma u kojoj su rasla protezala sve do Pensilvanije.

Nastavlja se negiranje zločina 15

Nastavlja se negiranje zločina

Negiranje zločina i glorifikacija osuđenih ratnih zločinaca se nastavlja na prostoru bivše Jugoslavije i to stanje se pogoršava, izjavio je glavni tužilac Mehanizma za krivične sudove u Hagu (MMKS), naslednika Tribunala u Hagu, Serž Bramerc predstavljajući svoj redovni šestomesečni izveštaj na sednici Saveta bezbednosti UN u NJujorku.

PrvaPoslednja