Njujork

Nova godina stigla i na američki kontinent

Nekoliko hiljada ljudi dočekalo je Novu 2019. godinu tradicionalnim vatrometom u njujorškom Tajms skeru, a dva sata ranije Brazilci su se veselili i na čuvenoj plaži Kopakabane u Rio de Žaneiru, prenela je agencija Frans pres.

Jake mere bezbednosti pred doček u Njujorku

Građani Njujorka i turisti iz celog sveta dočekaće Novu godinu na Tajms skveru, uz nastupe Snup Doga, Stinga i Kristine Agilere, kao i uz vatromet i mećavu konfeta.

Vučić na sednici SB UN o Kosovu: Neko mora da zauzda Prištinu

Na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na zahtev Beograda zbog odluke Prištine da formira oružane snage, predsednik Srbije pozvao je UN da preuzmu veću ulogu u budućnosti u dijalogu Beograda i Prištine. Nakon njega učesnicima se obratio kosovski predsednik Hašim Tači.

Savet bezbednosti UN danas o Kosovu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sednicu posle odluke Prištine o promeni mandata Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage.

UN: Odbijen predlog Rusije da se razmatra situacija u Krečkom moreuzu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije usvojio predlog Rusije da večeras razmatra situaciju u Kerčkom moreuzu, jer je protiv uvrštavanja tog pitanja u dnevni red glasalo sedam članica, dok su četiri bile uzdržane, izjavio je ambasador Kine, koji trenutno predsedava Savetom bezbednosti.

Hitna sednica SB UN zbog napetosti između Rusije i Ukrajine

U Njujorku će danas biti održana hitna sednica Saveta bezbednosti UN povodom napetopsti između Ukrajine i Rusije, koja je u nedelju potvrdila da je u Kerčkom moreuzu zaplenila tri ukrajinska broda, javljaju zapadne agencije pozivajući se na diplomatske izvore.

Rusija traži sednicu SB UN

Rusija je zatražila hitnu vanrednu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom situacije u Azovskom moru, saopštio je zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski, preneo je Sputnik.

PrvaPoslednja