Njujork

Korona virus premašio SARS po broju zaraženih 2

Korona virus premašio SARS po broju zaraženih

Broj zaraženih u svetu od korona virusa dostigao je gotovo 10.000 (od čega u Kini više od 9.500), što je više nego što je bilo zaraženo virusom SARS u vreme epidemije 2002. i 2003 (8.100).

Pronađen najstariji fosil drveta 6

Pronađen najstariji fosil drveta

U napuštenom kamenolomu na teritoriji Njujorka naučnici su pronašli najstarije fosilne ostatke stabala, stare 386 miliona godina, a veruje se da se šuma u kojoj su rasla protezala sve do Pensilvanije.

Nastavlja se negiranje zločina 7

Nastavlja se negiranje zločina

Negiranje zločina i glorifikacija osuđenih ratnih zločinaca se nastavlja na prostoru bivše Jugoslavije i to stanje se pogoršava, izjavio je glavni tužilac Mehanizma za krivične sudove u Hagu (MMKS), naslednika Tribunala u Hagu, Serž Bramerc predstavljajući svoj redovni šestomesečni izveštaj na sednici Saveta bezbednosti UN u NJujorku.

Tramp "rizikovao živote" novinara 8

Tramp „rizikovao živote“ novinara

Izvršni urednik NJujork tajmsa Din Bake optužio je predsednika SAD Donalda Trampa da je rizikovao živote novinara ovog lista tako što ih je poimenice napadao i opisivao ih „neprijateljima naroda“, prenosi Gardijan.

Dačić: Građani ne smeju biti taoci samovolje Prištine 9

Dačić: Građani ne smeju biti taoci samovolje Prištine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upozorio je večeras da obični građani, Srbi i nealbanci na Kosovu, ne smeju biti taoci samoovolje Prištine, nego im se moraju omogućiti osnovna ljudska prava i pre postizanja sporazuma sa Beogradom.

Donald Tramp izgubio parnicu 11

Donald Tramp izgubio parnicu

Američki predsednik Donald Tramp u ponedeljak je izgubio parnicu u kojoj je tražio predsedničku zaštitu od okružnog tužioca Menhetna, koji ga je pozvao na sud u sklopu istrage zataškavanja plaćanja seksualnih usluga Stormi Danijels i Karen Mekdugal.

Crnomorski region ima potencijal 13

Crnomorski region ima potencijal

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas, na marginama generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN), na Ministarskom sastanku država članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, koji je u okviru svog šestomesečnog predsedavanja organizovala Grčka.

Gutereš upozorio da bi svet mogao da se raspoluti na dva dela, zbog SAD i Kine 15

Gutereš upozorio da bi svet mogao da se raspoluti na dva dela, zbog SAD i Kine

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je danas svetske vođe na pretnju od toga da se svet raspoluti na dva dela sa dve najveće privrede SAD i Kinom koje formiraju rivalski internet, valute, trgovinu, finansijske propise i svoje sopstvene geopolitičke i vojne strategije u kojima nema pobednika.

PrvaPoslednja