Njujork

Dačić: Građani ne smeju biti taoci samovolje Prištine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upozorio je večeras da obični građani, Srbi i nealbanci na Kosovu, ne smeju biti taoci samoovolje Prištine, nego im se moraju omogućiti osnovna ljudska prava i pre postizanja sporazuma sa Beogradom.

Donald Tramp izgubio parnicu

Američki predsednik Donald Tramp u ponedeljak je izgubio parnicu u kojoj je tražio predsedničku zaštitu od okružnog tužioca Menhetna, koji ga je pozvao na sud u sklopu istrage zataškavanja plaćanja seksualnih usluga Stormi Danijels i Karen Mekdugal.

Crnomorski region ima potencijal

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas, na marginama generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN), na Ministarskom sastanku država članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, koji je u okviru svog šestomesečnog predsedavanja organizovala Grčka.

Gutereš upozorio da bi svet mogao da se raspoluti na dva dela, zbog SAD i Kine

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je danas svetske vođe na pretnju od toga da se svet raspoluti na dva dela sa dve najveće privrede SAD i Kinom koje formiraju rivalski internet, valute, trgovinu, finansijske propise i svoje sopstvene geopolitičke i vojne strategije u kojima nema pobednika.

Gledanost dodele Emi nagrada pala za trećinu, na 6,9 miliona

Gledanost ceremonije dodele Emi nagrada palo je na 6,9 miliona ljudi što je 32 odsto manje nego prošle godine, što je daleko najslabija gledanost za dodelu najvećih televizijskih nagrada, saopštila je kompanija za merenje gledanosti Nilsen.

Dačić na skupu o verskim slobodama

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas, u okviru generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na skupu na najvišem nivou na temu „Globalni poziv za zaštitu verskih sloboda“, u organizaciji Sjedinjenih Američkih Država.

Umro Rik Okasek, frontmen grupe Kars

Rik Okasek vodeći vokal američkog rok benda „Kars“ (The Cars) pronadjen je mrtav u svom stanu na Menhetnu, javila je policija.

Nadal četvrti put osvojio US Open

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je noćas titulu na gren slem turniru US Open, nakon što je posle skoro pet sati igre u finalu pobedio Danila Medvedeva, rezultataom 3:2 (5:7, 3:6, 7:5, 6:4, 4:6).

PrvaPoslednja