Istraživanje: Podrška Trampu pala na 36 odsto 1Foto: EPA / Peter Foley

Podrška američkom predsedniku Donaldu Trampu, nakon šest meseci na čelu najveće svetske sile, pala je na rekordno niskih 36 odsto, pokazalo je najnovije zajedničko ispitivanje javnog mnienja Vašington posta i ABC njuza.

Podrška Trampu pala je sa 42 odsto, koliko je zabeleženo u aprilu. Prema rezultatima ispitivanja, za pet odsto porastao broj onih koji ne podržavaju američkog predsjednika i sada iznosi 58 odsto.

Sveukupno 48 odsto ispitanika navodi da „snažno ne odobrava“ trenutno obavljanje dužnosti američkog predsednika. Ispitivanje pokazuje da oko polovine Amerikanaca, 48 odsto smatra da je vođstvo njihove zemlje u svetu slabije otkako je Tramp preuzeo dužnost predsednika u januaru, u poređenju sa 27 odsto koji smatraju da je to vođstvo sada jače.

Polovina Amerikanaca, 50 odsto, smatra da 45. američki predsednik predsedničku dužnost obavlja gore nego li većina prethodnih predsednika, dok manje od 25 odsto smatra da on tu dužnost obavlja bolje nego njegovi prethodnici.

Isti procenat smatra da Tramp, dužnost predsednika obavlja kao i prethodni predsednici, objavio je Vašington post. U međuvremenu, 55 odsto ispitanih ocenjuje da Tramp nije ostvario značajan napredak u ostvarenju postavljenih ciljeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari