Vašington

Kako je predlog senatorke Voren počeo da ulazi u svest prosečnih Amerikanaca

Elizabet Voren, senatorka iz Masačusetsa i jedna od dvadeset i kusur kandidata za budućeg predsednika Sjedinjenih Država, još u januaru ove godine izašla je u javnost sa planom kako da se smanje ogromne socijalne razlike u najrazvijenijoj državi sveta i kako da se maleni deo bogatstva najbogatijih prelije u programe koji bi olakšali živote najsiromašnijih delova društva.

„Humano“ rešite krizu ili ostajete bez sporazuma

Američki predsednik Donald Tramp zatražio je od Pekinga da „humano“ pristupi rešavanju sve nasilnije krize u Hongkongu kako bi Kina dobila trgovinski sporazum sa Sjedinjenim Državama i nagovestio mogućnost sastanka sa kineskim kolegom Si Đinpingom.

RSE: Tržišta upozoravaju na moguću recesiju u SAD

Trgovinske tenzije između SAD i Kine, neizvesnosti oko politike Federalnih rezervi o referentnim kamatama i znaci usporavanja ekonomskog rasta Kine i Nemačke podstakli su višenedeljno komešanje na tržištima i izazvali strah od moguće recesije u SAD i globalne ekonomske nesigurnosti, ocenjuju svetski mediji, prenosi Radio slobodna Evropa.

Američka NRA se protivi reformi prodaje oružja

Američko Nacionalno udruženje za oružje (NRA) izrazilo je protivljenje reformama o jačanju kontrole prodaje oružja koji su mnogi u SAD zatražili posle dve pucnjave proteklog vikenda.

Tramp danas obilazi Dejton i El Paso

Predsednik SAD Donald Tramp danas će posetiti Dejton u saveznoj državi Ohaju i El Paso u Teksasu, gde je u napadima proteklog vikenda ubijena 31 osoba.

Sukob „relikvije“ i „progresivista“

DŽozef Bajden je bio je glavna meta ostalih mogućih kandidata Demokratske stranke za predsednika SAD za vreme druge debate u Detroitu, tokom koje su rivali pokušali bivšem potpredsedniku države da preotmu status predvodnika u ovom nadmetanju.

Sanders i Voren „idu previše ulevo“

Kandidati Demokratske stranke za američke predsedničke izbore Berni Sanders i Elizabet Voren, „progresivni“, kako se navodi u izveštajima, suočili su se sa snažnim izazovima koje su im uputili umereni kandidati, koji smatraju da stranka naginje „previše levo“ da bi uspela da „preotme“ Belu kuću od sadašnjeg predsednika Donalda Trampa 2020. godine.

Kongres i predsednik odobrili smrtne kazne

Ministarstvo pravde SAD rešilo je da ponovo počne da primenjuje smrtnu kaznu na federalnom nivou, a za decembar i januar 2020. zakazano je pet pogubljenja zatvorenika osuđenih zbog ubistva.

Tramp demantovao vest o hapšenju iranskih špijuna CIA-e

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas kao „potpuno lažne“ informacije iranskih vlasti koje su navele da su raskrinkale mrežu iranskih špijuna koji su navodno radili za američku Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Najmanje šest žrtava toplotnog talasa u Americi

Toplotni talas koji je zahvatio znatan deo Amerike odneo je dosad najmanje šest žrtava, saopštile su zdravstvene službe, dok meteorolozi promenu vremena predviđaju za ponedeljak, najavljujući da će hladni front koji se kreće sredinom kontinenta doneti obilne kiše i hladniji vazduh.

Pacoli: Kosovo primer međuverske tolerаncije i suživotа

Zamenik premijera Kosova i ministаr spoljnih poslovа Bedžet Pаcoli, je na ministarskoj konferenciji o verskim slobodama u Vašingtonu izjavio da je Kosovo primer u regionu i šire u smislu međuverske tolerаncije i verskog suživotа.

PrvaPoslednja