Vašington

Georgijeva: Američko-kinesko trgovinsko primirje nedovoljno

Trgovinsko primirje između Vašingtona i Pekinga je „dobra vest“ ali to nije dovoljno, upozorila je danas generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva i izvršila pritisak na dve zemlje da dođu do trajnog rešenja da bi očuvali svetski rast.

Voren na meti zbog „levičarenja“

Glavna demokratska kandidatkinja za Belu kuću Elizabet Voren našla se na meti oštrih napada svojih rivala u najnovijoj TV debati pred izbore u Sjedinjenim Državama 2020.

Američke trupe u Siriji pod turskom vatrom

Pentagon je saopštio da su se američki vojnici u Siriji našli na udaru turske artiljerije u gradu Kobane, što je područje za koje Turci znaju da su Amerikanci prisutni.

SAD preuzele „Bitlse“ iz Sirije

Sjedinjene Države su dvojicu najopasnijih boraca Islamske države, takozvane Bitlse, koji su bili zarobljeni na severu Sirije premestile na „nepoznatu lokaciju“, izjavio je američki predsednik Donald Tramp.

Za Belu kuću proces impičmenta neosnovan

Bela kuća je zvanično odbila da sarađuje u istrazi radi mogućeg opoziva predsednika Donalda Trampa. U pismu poslatom liderima demokrata ova istraga je odbačena kao „neosnovana“ i „ustavno nevažeća“.

Bela kuća ocenila kongresnu istragu kao nelegitimnu

Bela kuća objavila je da će prekinuti svaku saradnju, kako je navedeno, s „nelegitimnom“ kongresnom istragom o impičmentu predsednika Donalda Trampa, čime je zaoštren sukob Trampa i Predstavničkog doma koji kontrolišu demokrate.

Senator: Turska nema zeleno svetlo za ulazak u Siriju

Republikanski senator Lindzi Grejem, blizak predsedniku SAD Donaldu Trampu, upozorio je Tursku da „nema zeleno svetlo“ za vojnu operaciju na severu Sirije, nakon niza kontradiktornih poruka koje su proteklih dana slali američki zvaničnici.

SAD će otvoriti put za očekivani turski napad u severoistočnoj Siriji

Bela kuća saopštila je noćas da će američke snage na severoistoku Sirije da se sklone i otvore put za očekivani turski napad, čime će u suštini napustiti kurdske snage koje su se više godina borile zajedno sa američkim protiv ekstremista Islamske zajednice u toj zemlji

Tramp pred gostom vikao na novinare

Finski predsednik Sauli Niniste utrošio je deo boravka u Vašingtonu u opuštenoj varijanti posećujući Smitsonian muzeje američke istorije, piše Gardijan. Potom je „naleteo“ na Donalda Trampa, piše dalje britanski dnevnik u izveštaju o ovoj poseti.

Bizarne ideje predsednika SAD

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp predlagao je saradnicima da se protiv ilegalnih migracija iz Meksika bore tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora, postaviti šiljke na vrh zida ili ga elektrificirati, stoji, između ostalog, u knjizi dvoje novinara čije je delove danas objavio NJujork tajms.

PrvaPoslednja