Vašington

Jusaku Mezava prvi turista na Mesecu 2023.

Odlučio sam da idem na Mesec, izjavio je Jusaku Mezava (42), japanski milijarder, pošto je kompanija Spejs Eks juče u svom sedištu u Hotornu u Kaliforniji otkrila ime prvog putnika koji planira da privatno obiđe Zemljin satelit.

Demokrate svim silama protiv Trampovog kandidata za Vrhovni sud

Žena koja je anonimno optužila kandidata za američki Vrhovni sud Breta Kavanoa za seksualno nedolično ponašanje početkom osamdesetih godina prošlog veka odlučila je da obelodani svoju optužbu, kao i pojedinosti navodnog incidenta, izvestio je Vašington post.

Stoltenberg: NATO neće uzmicati pred Rusijom

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da Alijansa nema nameru da uzmiče pred Rusijom, tvrdeći da će zapadni savez ostati na čvrstoj ali pravednoj liniji prema Moskvi, dok nastavlja da prima bivše sovjetske države, javio je Glas Amerike.

Gutereš: Smanjuje se „meka sila“ Amerike

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš izjavio je u intervjuu magazinu Atlantik da se „smanjuje meka sila“ Sjedinjenih Američkih Država i da su počeli da opadaju uticaj i moć SAD.

Sintija Nikson poražena na izborima u Njujorku

Glumica Sintija Nikson, koja se proslavila ulogom u seriji „Seks i grad“, nije uspela da osvoji demokratsku nominaciju za guvernera Njujorka. Nju je porazio aktuelni guverner Endru Kuomo, koji je na toj funkciji od 2011. i kandidovaće se na opštim izborima 6. novembra.

Manafort priznao zaveru

Pol Manafort, bivši šef predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa pristao je u istrazi o uplitanju Rusije u američke izbore, prema sudskim dokumentima, da prizna krivicu po dve tačke optužnice u okviru dogovora s specijalnim istražiteljem Robertom Milerom, za zaveru protiv SAD i za zaveru radi ometanja pravde.

Tajanstvena bolest američkih diplomata

Istraga američkih službi o tajanstvenoj bolesti njihovog diplomatskog osoblja na Kubi i Kini pokazuje da je Rusija glavni osumnjičeni, prenosi NBC.

Vanredno u tri američke države zbog uragana

U pojedinim američkim saveznim državama u ponedeljak su izdate naredbe za evakuaciju, dok se uragan Florens, koji je ojačao u kategoriju 4, približava istočnoj obali SAD, preneo je Glas Amerike.

SAD: Zatvaranje palestinske diplomatske misije u Vašingtonu

Aministracaija američkog predsednika Donalda Trampa naredila je danas zatvaranje palestinske diplomatske misije u Vašingtonu, navodeći kao razlog odbijanje palestinskih vođa da stupe u mirovne razgovore s Izraelom, javlja AP.

Džonson: SAD ne nameću rešenje, dajmo Vučiću prostora

Američki senator Ron Džonson rekao je da SAD ne žele da nameću rešenje kosovskog pitanja, već da žele da podrže predsednika Aleksandra Vučića i da mu daju prostora da postigne kompromis sa Prištinom, prenosi N1.

Mur: Pružiti otpor Trampu

Američki reditelj Majkl Mure, autor čuvenih dokumenmtaraca, pozvao je Amerikance da pruže „otpor“ Donaldu Trampu, u novom dokumentarcu „Farenhajt 11/9“ o milijarderovom usponu na vlast, a koji je prikazan na filmskom festivalu u Torontu.

Prva Poslednja