Vašington

Senat SAD usvojio paket pomoći zbog pandemije 1

Senat SAD usvojio paket pomoći zbog pandemije

Senat SAD usvojio je danas paket finansijskih mera u okviru borbe protiv epidemije korona virusa u iznosu od 1,9 hiljada milijardi dolara, nakon više naknadnih izmena predloga da bi se osigurali glasovi svih demokratskih senatora.

SAD i EU: Koordinacija i oko Zapadnog Balkana 3

SAD i EU: Koordinacija i oko Zapadnog Balkana

Predsednik SAD Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saglasili su se danas da se koordinišu u pogledu pitanja od zajedničkog interesa, među kojima je i Zapadni Balkan, javlja Glas Amerike.

Otkazana sednica zbog mogućeg upada u zgradu Kongresa 5

Otkazana sednica zbog mogućeg upada u zgradu Kongresa

Predstavnički dom američkog Kongresa otkazao je planiranu sednicu u četvrtak posle upozorenja policije Kapitol hila da je moguć upad militantne grupe u zgradu, po ugledu na nerede u Kongresu 6. januara.

Obustavljeno testiranje plazme 6

Obustavljeno testiranje plazme

Američki Nacionalni institut za zdravlje (NIH) saopštio je da je obustavio testiranja primene rekonvalescentne krvne plazme u lečenju pacijenata sa blagim do umerenim simptomima kovida 19 zbog toga što od takvog tretmana nema nikakve koristi za obolele.

Džon Jovanović nije više direktor DFC kancelarije u Beogradu 7

Džon Jovanović nije više direktor DFC kancelarije u Beogradu

Američka korporacija za međunarodno razvojno finansiranje (DFC) u pisanom odgovoru Glasu Amerike nije komentarisala navode o razrešenju sa funkcije Džona Jovanovića, koga je administracija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa postavila na mesto direktora kancelarije te američke nezavisne agencije u Beogradu.

Opasni sojevi požuruju Amerikance i Britance 8

Opasni sojevi požuruju Amerikance i Britance

Rošel Valenski, direktorka Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u SAD, upozorila je da poslednji porast u broju novih slučajeva kovida 19, kojem je doprinelo ubrzano širenje novih sojeva virusa korona, ukazuje da bi „četvrti talas“ mogao da počne pre nego što bude vakcinisana većina ljudi u Sjedinjenim Državama.

Vakcina kompanije Džonson i Džonson odobrena u SAD 11

Vakcina kompanije Džonson i Džonson odobrena u SAD

Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila je hitnu upotrebu vakcine kompanije „Džonson i Džonson“, za koju je potrebna samo jedna doza umesto dve, a to je treća vakcina protiv kovida 19 koja je odobrena u SAD za odrasle, 18 godina i starije.

Korona virus potisnuo broj oboljevanja od gripa u Americi 15

Korona virus potisnuo broj oboljevanja od gripa u Americi

Grip je ove zime praktično nestao u Americi, gde se izveštava o mnogo manjim nivoima obolelih nego proteklih decenija, a stručnjaci kažu da su mere za suzbijanje koronavirusa – nošenje maski, socijalna distanca i virtuelna nastava – bile veliki faktor u sprečavanju dvostruke epidemije.

PrvaPoslednja