Vašington

Bajdenov moto je "kupujmo američko" 1

Bajdenov moto je „kupujmo američko“

Demokratski predsednički kandidat Džo Bajden izložio je svoj plan za spasavanje američke ekonomije osakaćene epidemijom virusa korona, kritikujući pritom predsednika Donalda Trampa koga je nazvao nesposobnim.

Novi detalji o smrti Flojda 2

Novi detalji o smrti Flojda

U najnovijem objavljenom transkriptu o minutima koji su prethodili smrti Afroamerikanca Džordža Flojda otkriveno je da je on policajcima rekao „ne mogu da dišem“ više od 20 puta, na šta je Derek Šovin, beli policajac koji mu je kolenom pritiskao vrat gotovo devet minuta, odgovorio: „Potrebno je veoma mnogo kiseonika da bi neko mogao da priča“.

Si Đinping vodi "lov na lisice" 3

Si Đinping vodi „lov na lisice“

Najveću dugoročnu pretnju po budućnost Sjedinjenih Država predstavljaju dela špijunaže i krađe kineske vlade – kazao je danas Kristofer Vraj, direktor Federalnog istražnog biroa (FBI).

"Eksplozivni" memoari 4

„Eksplozivni“ memoari

Bivša viša pomoćnica i savetnica Melanije Tramp koja je pomagala pri organizovanju inauguracije predsednika Donalda Trampa napisala je „eksplozivne“ memoare u kojima su opisani detalji njenog 15 godina dugog prijateljstva sa prvom damom, javljaju američki mediji.

Broj hospitalizovanih skočio za 50 odsto 5

Broj hospitalizovanih skočio za 50 odsto

Broj novozaraženih virusom korona skočio je u Kaliforniji proteklog vikenda koji je obuhvatio i nacionalni praznik 4. jul. Pojedini bolnički sistemi su se našli pod velikim pritiskom dok je zgrada kalifornijske vlade u Sakramentu privremeno zatvorena da bi se izvršilo dubinsko čišćenje, saopštili su zvaničnici u ponedeljak, preneo je Rojters.

Tramp: Poraziću radikalnu levicu 6

Tramp: Poraziću radikalnu levicu

Američki predsednik Donald Tramp najavio je u svom govoru povodom 4. jula, Dana nezavisnosti, da će poraziti „radikalnu levicu“ i osudio nedavne proteste i skrnavljenje istorijskih spomenika rekavši da je to pokušaj da se unište Sjedinjene Države.

Sviđa mu se da bude maskirani junak 11

Sviđa mu se da bude maskirani junak

Svi treba da nose zaštitne maske za lice, poručio je građanima SAD u sredu Donald Tramp koji se dugo tome opirao pod izgovorom da se on redovno testira, te da je to lični izbor pojedinca i nije ključna stvar u suzbijanju širenja virusa korona, prenose američki mediji.

Tramp najavio veto na vojni budžet da bi zadržao imena vojnih baza 13

Tramp najavio veto na vojni budžet da bi zadržao imena vojnih baza

Američki predsednik Donald Tramp obećao da će uložiti veto na ogroman budžet za odbranu radi zadržavanja imena vojnih baza, poput Fort Brag, koje nose imena oficira Konfederacije, suprotstvaljajući se stavovima u svojoj stranci i sprečavajući povećanje trupa od 3 odsto.

SAD povlače hiljade vojnika iz Nemačke 15

SAD povlače hiljade vojnika iz Nemačke

Američki predsednik Donald Tramp ozvaničio je danas odluku koja je najavljivana od početka juna – 9.500 američkih vojnika biće povučeno iz baza u Nemačkoj, potvrđeno je iz Pentagona.

PrvaPoslednja