Vašington

Bela kuća prekida saradnju sa zamenicom Džona Boltona

Prva dama SAD Melanija Tramp zatražila je da Bela kuća prekine saradnju sa zamenicom savetnika za nacionalnu bezbednost Mirom Rikardel, izjavila je portparolka kancelarije prve dame Stefani Grišam.

Tramp predložio novog ambasadora u Saudijskoj Arabiji

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da je za novog ambasadora u Saudijskoj Arabiji predložio penzionisanog generala Džona Abizaida, koji je najduže bio na čelu Centralne komande SAD i učestvovao u sukobima na Kosovu i Grenadi, u Bosni i Hercegovini, Persijskom zalivu, Avganistanu i Iraku, javlja danas AP.

Amerika studentima manje privlačna

Sjedinjene Američke Države i dalje privlače rekordan broj međunarodnih studenata, ali šokantne cene školarine i negativna politička retorika doprinose smanjenju broja prijava za koledž, koji je postojano rastao tokom poslednje decenije.

Tramp sprema nove smene

Američki predsednik Donald Tramp smeniće ministarku unutrašnje bezbednosti Kirstjen Nilsen i svog šefa kabineta Džona Kelija, javljaju danas američki mediji citirajući više neimenovanih izvora.

„Danas čitam vesti od kojih mi se prevrće stomak“

U memoarima bivše prve dame SAD Mišel Obame „Becoming“, koji su danas ugledali svetlost dana, ona otkriva da se ponekad pitala „gde bi moglo da bude dno“ dok se zaostavština njenog supruga agresivno uništava.

Arizona izabrala prvu senatorku za Kongres

Američka država Arizona izabrala je prvu ženu senatorku pošto je demokrata Kirsten Sinema pobedila republikanku Martu Meksali u tesnoj trci.

Tramp: Platite Americi što vas je štitila do sada

Tek što se vratio iz Francuske gde je njegov način vođenja politike, kako piše AP, izazvao velike kritike domaćina francuskog lidera Emanuela Makrona, američki lider Donald Tramp kazao je da je „mnogo postigao“ na sastancima u Parizu.

Tramp: Neodrživo je da SAD plaća hiljade milijardi dolara za zaštitu drugih zemalja

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je po povratku iz Pariza, gde je prisustvovao obeležavanju stote godišnjice od proglašenja primirja u Prvom svetskom ratu, da je svetskim liderima poručio da je neodrživa sadašnja situacija da Amerika plaća hiljade milijardi dolara za njihovu zaštitu.

Tramp se sastaje samo s Makronom

Na prvom putovanju posle srednjoročnih izbora, američki predsednik Donald Tramp je u petak uveče poleteo za Francusku da bi učestvovao u obeležavanju stote godišnjice od kraja Prvog svetskog rata, ali neće biti prisutan na samitu o globalnoj saradnji koji istog dana počinje u Parizu.

Nova pravila Bele kuće za migrante

Ministarka za unutrašnju bezbednosti SAD Kristjen Nilsen i vršilac dužnosti generalnog tužioca Met Vitaker izdali su nove restriktivne regulative za migrante.

Tramp nudi maslinovu grančicu i preti

Američki predsednik Donald Tramp je spreman da radi sa demokratama, koje su na izborima u utorak osvojile većinu u Predstavničkom domu. Ipak postoji jedno veliko ali. Ako demokrate povedu istragu protiv njega onda će, kako je rekao, zauzeti „ratni stav“.

Novi dan s magičnim čovekom

Predviđanja javnog mnjenja ovoga puta nisu omašila – američke demokrate povratile su posle osam godina, kontrolu u Predstavničkom domu Kongresa Sjedinjenih Država.

Prva Poslednja