Vašington

SAD će tražiti izručenje direktorke Huaveija

SAD su saopštile da će tražiti izručenje finansijske direktorke Huaveija Meng Vanžu, koja se nalazi na uslovnoj slobodi u Kanadi, do zakonskog roka 30. januara.

Pompeo se obratio video linkom na Forumu u Davosu

Šef američke diplomatije Majk Pompeo povukao je danas paralelu, obraćujući se video linkom učesnicima foruma u Davosa, između izbora Emanuela Makrona u Francuskoj i porasta populizma u svetu, ocenjujući pozitivnim takve „preokrete“.

Potpredsednik SAD podržao opoziciju u Venecueli

Američki potpredsednik Majk Pens izrazio je danas solidarnost opoziciji u Venecueli koja je zakazala protest na kojem će zatražiti prelaznu vladu i organizovanje slobodnih izbora.

Demokrate odbile Trampov predlog, blokada se nastavlja

Američki predsednik Donald Tramp ponudio je kompromis za okončanje delimične blokade federalne vlade koja traje više od četiri nedelja, ali su to odmah odbacile demokrate ocenivši da u predlogu nema ničeg novog.

Predsednik ugrozio bezbednost Nensi Pelosi

Svađa predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa sa predsednicom Predstavničkog doma Nensi Pelosi, koja je članica Demokratske stranke, poprima nove dimenzije u trenutku dok je na snazi blokada vlade.

Američki Kongres protiv ublažavanja sankcija Rusiji

Više od 130 republikanaca u Predstavničkom domu američkog Kongresa 17. januara je s demokratskim kolegama glasalo protiv ublažavanja sankcija kompanijama povezanim sa saradnikom ruskog predsednika Vladimira Putina, zadajući tako još jedan udarac administraciji Donalda Trampa., prenosi Hina.

Tramp otkazao odlazak delegacije SAD na forum u Davosu

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da otkaže odlazak američke delegacije na Svetski ekonomski forum u Davosu iduće nedelje zbog blokade američke vlade, saopštila je sinoć Bela kuća.

SAD sve bliže povlačenju iz sporazuma sa Rusima

Sjedinjene Države nisu prihvatile ponudu Moskve da američki stručnjaci pregledaju nove ruske rakete za koju se sumnja da predstavlja kršenje ključnog hladnoratovskog sporazuma o nuklearnom naoružanju.

SAD: Upitno održavanje govora o stanju nacije

Stanje nacije, tradicionalni govor američkih predsednika, mogao bi postati jedna od žrtava delimične blokade federalne vlade, piše Radio Slobodna Evropa.

Tramp je i dalje za povlačenje SAD iz NATO

Američki zvaničnici zaduženi za nacionalnu bezbednost strahuju da predsednik Donald Tramp nije odustao od onoga što je više puta naglašavao tokom 2018 – želje da iščlani Sjedinjene Države iz NATO.

PrvaPoslednja