Vašington

Šta Ameriku čini drugačijom od Belorusije? 1

Šta Ameriku čini drugačijom od Belorusije?

Za razliku od predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa, koji nije želeo da se čvrsto obaveže na mirnu promenu vlasti u slučaju poraza na izborima u novembru, vođa republikanske većine u američkom Senatu Mič Mekonel juče je bio jasan: „Obaviće se mirna tranzicija vlasti kao i svake četvrte godine od 1792“, napisao je Trampov stranački saborac na Tviteru.

Tramp dovodi u pitanje miran prenos vlasti 2

Tramp dovodi u pitanje miran prenos vlasti

Američki predsednik Donald Tramp odbio je da potvrdi da je spreman da pristane na miran prenos vlasti ako izgubi borbu za reizbor 3. novembra od kandidata Demokratske stranke Džoa Bajdena.

Tramp: Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije 8

Tramp: Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije

Američki predsednik Donald Tramp u predizbornoj kampanji u Severnoj Karolini rekao je da će, možda, dobiti Nobelovu nagradu za mir, a u tom kontekstu pomenuo je i Kosovo, rekavši da je uspeo da zaustavi masovna ubijanja koja se već nekoliko decenija dešavaju na tom prostoru, prenosi Indeks onlajn.

Više poverenja u Putina nego u Trampa 11

Više poverenja u Putina nego u Trampa

Ruski lider Vladimir Putin drži viši nivo kada je reč o globalnom poverenju javnosti u odnosu na američkog kolegu Donalda Trampa, pokazalo je istraživanje centra Pju, čiji su rezultati objavljeni danas.

Klimatske promene dospele u centar kampanje 13

Klimatske promene dospele u centar kampanje

Nakon što je američki predsednik Donald Tramp obišao požarima opustošenu Kaliforniju, klimatske promene su zauzele centralno mesto u predizbornoj kampanji, a dva glavna predsednička kandidata su zaoštrila retoriku na ovu temu.

PrvaPoslednja