Odloženo suđenje za pokušaj puča u Crnoj Gori 1Knežević jutros ispred suda; Foto: RTCG

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori odloženo je nakon što je advokat Miroje Jovanović zatražio izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i svih tužilaca u specijalnom tužilaštvu, u procesu koji se vodi pred Višim sudom, javlja RTCG.

Advokat jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i njegovog vozača Mihaila Čađenovića, Miroje Jovanović rekao je da je nekoliko branilaca Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) podnelo zahtev za izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i svih tužilaca u postupku.

On je rekao da je glavni specijalni tužilac izvršio „potpuno pristrasan pristup predmetu, tako što je javno na sajtu tužilaštva učinio dostupnim razgovore i transkripte, ne samo branilaca i branjenika, nego međusobnu komunikaciju advokata“, prenosi RTCG.

„Jasno je da glavni specijalni tužilac, i tužilac iz Specijalnog tužilaštva Saša Čađenović, momentalno moraju obustaviti rad u odnosu na ovaj predmet“, rekao je Jovanović. Kazao je da je predmet „kontaminiran komunikacijom branilaca“. To je, rekao je, skandalozno, zbog čega je reagovala Advokatska komora Crne Gore.

Veće sudije Suzane Mugoše nakon toga donelo je odluku o odgađanju pretresa.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i osumnjičenih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gori, Milan Knežević saopštio je jutros uoči početka suđenja njemu i kolegi Andriji Mandiću „politički montiran proces“, prenosi RTCG.

Lider Nove Andrija Mandić uoči početka suđenja novinarima je rekao da proces koji danas počinje u Višem sudu „liči na bombaški proces iz 1907. godine“. On je rekao da se nada da će razbiti „lažne konstrukcije“ specijalnog tužioca Milivoja Katnića i zaustaviti državni teror na DF-om.

Podsećamo, suđenje optuženima za pokušaj terorizma u oktobru prošle godine počeće danas, a prenos će biti na Televiziji Crne Gore.

Po naredbi sudije Suzane Mugoše, glavni pretres određen je za 19, 20. i 21. jul, sa početkom u devet sati. Kako je saopšteno, glavni pretres biće održan u velikoj sudnici Višeg suda u Podgorici.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, Mandićev vozač Mihailo Čađenović, kao i dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov i devet srpskih državljana, podseća RTCG.

Postupak protiv prevodioca Fronta Ananija Nikića vodi se posebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari