Podgorica

Marković: Nismo nervozni zbog francuskog non pejpera 2

Marković: Nismo nervozni zbog francuskog non pejpera

 Crnogorski premijer Duško Markovbić izjavio je da Crna Gora razume Evropu i nije nervozna zbog francuskog predloga budućeg evrointegracionog procesa kao i da će se odgovorno odnositi prema inicijativi za formiranje „Malog Šengena“ i da u tom smislu treba uvažiti činjenice a ne političke interese.

Potencijali Podgorice predstavljeni hrvatskim firmama 5

Potencijali Podgorice predstavljeni hrvatskim firmama

Investicioni potencijali Podgorice predstavljeni su su danas hrvatskim kompanijama na skupu koji je organizovan u saradnji sa Ambasadom Hrvatske u Podgorici, saopšteno je iz Biroa za odnsoe sa javnošću opštine Podgorica.

Dekan fakulteta za sport Univerziteta Crne Gore dobio plaketu od kolega iz Prištine 7

Dekan fakulteta za sport Univerziteta Crne Gore dobio plaketu od kolega iz Prištine

Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini Musa Selimi uručio je plaketu dekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevu Popoviću za podršku razvoju, promociju i afirmaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini, saopšteno je iz UCG.

Crna Gora dragocen prijatelj Turske 10

Crna Gora dragocen prijatelj Turske

Crna Gora za Tursku je vrlo dragocen prijatelj i NATO saveznik što potvrđuje veliki broj poseta na nivou ministara u ovoj godini.

Ukidanje imuniteta Medojeviću? 11

Ukidanje imuniteta Medojeviću?

Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović saopštio je da je dobio zahtev od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da Skupština da odobrenje za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanika Nebojšu Medojevića čije je ime, kako se nazvenično tvrdi, zapisano na notesu pronađenog u sefu odbeglog biznismena Duška Kneževića.

Kontrolisati poštovanje neradne nedelje 13

Kontrolisati poštovanje neradne nedelje

Iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore pozvali su nadležne inspekcije da kontrolišu sprovođenje Zakona o radu kojim je predviđeno da je za zaposlne u trgovini nedelja neradni dan jer će se ovaj zakon primenjivati od nedjelje 20. oktobra.

Amfilohije: Umesto Vučiću, orden trebalo dodeliti igumaniji Pećke patrijaršije 14

Amfilohije: Umesto Vučiću, orden trebalo dodeliti igumaniji Pećke patrijaršije

Mitropolit crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohije saopštio je da namera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) da u partijski program za predstojeći kongres uvrsti i pitanje obnove autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve, pokazuje neznanje onih koji kreiraju državnu, kao i politiku vladajuće partije o tome šta je crkva i koliko ona postoji na prostoru Crne Gore.

I Crnu Goru u "mali Šengen" 15

I Crnu Goru u „mali Šengen“

Pozdravljajući potpisivanje deklaracije između Srbije, Albanije i Severne Makedonije o uspostavljanju „malog Šengena“ između te tri zemlje, crnogorski građanski pokret URA je pozvao aktuelnu crnogorsku vlast i ostale zemlje regiona da se pridruže ovoj inicijativi.

PrvaPoslednja