Podgorica

SPC: Ima li država dokaz da je imovina bila njena prije 1918?

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne kritikovala je Vladin Predlog zakona koji je podrazumeva da sve verske zajednice, među kojima je i Srpska pravoslava crkva, moraju dokazati da su pre 1918. bili vlasnici crkvene imovine, inače će im biti oduzeta.

Izmene crnogorskog Zakona u vojci: Ko neće u NATO misije dobija otkaz

Predstavnici opozicionog Demokratskog fronta ocenili su danas tokom rasprave u crnogorskom parlamentu da će crnogorski vojnici ukoliko se usvoje izmene Zakona o vojsci postati topovsko meso, dok su poslanici vladajuće Demokratske partije socijalista istakli da opoziciji smeta što je vojska crnogorska.

Prvo radno iskustvo za svršene učenike i studente

I ove godine podgorički Centre Ville Hotel &Ehperiences učestvuje u programu Vlade Crne Gore stručnog osposobljavanja  svršenih studenata pa trenutno svoje prvo radno iskustvo stiče 38 učenika i studenata kroz različite programe prakse i stručnog osposobljavanja.

Kupovina ispita česta pojava u Crnoj Gori

Polovina studenata i 13 odsto profesora smatraju da je kupovina ispita česta pojava, a dva procenta budućih akademaca je priznalo da su za vreme studija kupili ispit.

Izvršitelji u Crnoj Gori imali 350 hiljada izvršnih predmeta

Javni izvršitelji Crne Gore  ovih dana obežili su prvi jubilej, pet godina rada a tim povodom delegaciju Komore javnih izvršitelja na čelu sa predsednikom Vidakom Latkovićem primio je potpredsednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin.

Odvoz grita iz Bijele teče po planu

Projekat odvoza otpada – grita i remedijacija tla nekadašnjeg Brodogrdailišta Bijela kod Herceg Novog teče po planu.

Zapad pozdravlja „transparentan proces“

Presude izrečene u četvrtak u Višem sudu u Podgorici na takozvanom „suđenju vijeka“ protiv 14 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. izazvale su različite reakcije.

Proslavljen Dan Evrope u Podgorici

đCentralni događaj proslave Dana Evrope koja je održana u Podgorici ispred zgrade opštine bilo je Evropsko dvorište u okviru kojeg je održan zabavni program,Sajam ambasada članica Evropske unije kao i izložba projekta Evropske unije u Crnoj Gori.

SAD i NATO pozdravili presudu u slučaju pokušaja terorizma u Crnoj Gori

Sudska presuda u Crnoj Gori, kojom su dva oficira ruske vojne obaveštajne službe GRU proglašena krivim za pokušaj terorizma, jasna je pobeda vladavine prava, koja je razotkrila drski pokušaj Rusije da podrije suverenitet jedne nezavisne evropske nacije, saopštio je Stejt department.

PrvaPoslednja