Podgorica

Odlazeći crnogorski premijer: Podele u Crnoj Gori nisu nastale zbog DPS-a 1

Odlazeći crnogorski premijer: Podele u Crnoj Gori nisu nastale zbog DPS-a

Odlazeći crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da je mandat njegove vlade protekao u znaku snažnih napada na crnogorski identitet, njenu nezavisnost i građanski karakter, a povodom odluke da se protera ambasador Srbije rekao da se dostojanstvo države ne može staviti pod tepih zato što za dva, tri dana dolazi nova vlast.

Lukovac: Crna Gora može da bude primer dobrosusednih odnosa 4

Lukovac: Crna Gora može da bude primer dobrosusednih odnosa

Nova Vlada ostaće privržena spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore, članstvu u NATO i Evropskoj uniji, izjavio je danas crnogorski diplomata i nekadašnji ministar spoljnih poslova Branko Lukovac i istakao da Crna Gora, bez obzira na proterivanje ambasadora Srbije, može da bude primer dobrosusednih odnosa u regionu, prenosi RTCG.

Prioriteti oporavka CG su zelena ekonomija i digitalna transformacija 5

Prioriteti oporavka CG su zelena ekonomija i digitalna transformacija

Pandemija i dalje snažno utiče na crnogorsku ekonomiju – navodi se u novom Izveštaju UNDP u Crnoj Gori  „Procjena uticaja COVID-19 na poslovni sektor i perspektive rasta ekonomije Crne Gore“, koji analizira uticaj pandemije na crnogorska preduzeća, poredeći situaciju u poslovnom sektoru u maju, sa podacima iz septembra 2020. godine.

Joanikije povodom proterivanja ambasadora: Dizanje tenzija i produbljivanje podela 7

Joanikije povodom proterivanja ambasadora: Dizanje tenzija i produbljivanje podela

Episkop Joanikije ocenio je danas da je proterivanjem ambasadora Srbije Vladimira Božovića odlazeća vlast Crne Gore j imala “zlu nameru da podigne tenzije i produbi podele u crnogorskom društvu, naročito među braćom Pravoslavne vere, da izazove recipročne mere Srbije da bi se medijskom larmom u regionu posijalo što više otrova i bratske mržnje“.

Krivokapić: Žalim zbog proterivanja dvojice ambasadora 8

Krivokapić: Žalim zbog proterivanja dvojice ambasadora

Mandatar Zdravko Krivokapić saopštio je da žali zbog jučerašnjih odluka vlasti Crne Gore i Srbije o međusobnom proterivanju ambasadora, ocjenjujući da to nije u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje.

Još devetoro umrlih u Crnoj Gori, počela primena strožih mera 12

Još devetoro umrlih u Crnoj Gori, počela primena strožih mera

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata umrlo još devet osoba od posledica korona virusa, a od večeras u 19.00 počeo je policijski čas koji će trajati do sutra 5.00, ugostiteljski objekti i prodavnice su zatvorene u 18 sati, čime su počele da se primenjuju nove, strože mere koje je donelo Nacionalno koordinaciono telo (NKT).

URA: Abazović na meti kriminalnog klana 14

URA: Abazović na meti kriminalnog klana

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je danas da raspolažu informacijama da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera koalicije Crno na belo Dritana Abazovića.

Uprava policije Crne Gore: Zabrana ulaska Vladu Georgievu nije 10 godina 15

Uprava policije Crne Gore: Zabrana ulaska Vladu Georgievu nije 10 godina

Uprava policije Crne Gore donela je rešenje o zabrani ulaska Vladu Geogrievu u Crnu Goru, ali ono nije vremenski ograničeno i rok važenja zabrane nije 10 godina, kao što je navedeno u saopštenju advokatske kancelarije koja ga zastupa, navodi se u današnjem saopštenju policije.