Podgorica

Medijima u Srbiji najviše sredstava EU u regionu

Najviše sredstava Evropske unije za podršku medijima u regionu Zapadnog Balkana u ovom trenutku odlazi u Srbiju, pokazuju podaci dostavljeni učesnicima regionalne konferencije „EU-Western Balkans Media Days“, koja je otvorena danas u Podgorici.

Podgorica: Od naredne godine nove cene taksi prevoza

Nove cene taksi usluga u Crnoj Gori počeće da se primjenjuju od naredne godine, jer 27. decembra ističe rok do kada taksi preduzetnici i privredna društva treba da dostave cenovnike na overu, prenosi RTCG.

Kruzer na izlazu iz Boke tražio pomoć, hitno evakuisano dete

Kruzer „MSC Opera“ na izlazu iz Kumborskog tesnaca u Boki Kotorskoj zatražio je sinoć preko Pomorskog operativnog centra Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore hitnu evakuaciju petogodišnjeg deteta zbog bolesti, objavili su lokalni mediji.

Naplata boravišne takse u Crnoj Gori veća 21 odsto

Crna Gora je, zaključno sa 31. avgustom, naplatila je gotovo sedam miliona evra boravišne takse, što je 21 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoj i turizma (MORT) Damir Davidović.

Crna Gora ima najmanji rast zarada u regionu

Rast zarada u Crnoj Gori u protekle četiri godine bio je najmanji u regionu. Prosečna plata od 2015. godine do sada povećana je 36 evra ili za 7,5 odsto, dok je zbirna inflacija iznosila 6,85 odsto. Prema zvaničnim podacima statističkih zavoda susednih država, plate su značajnije rasle.

Hrvati i Crnogorci više veruju EU nego vladi

Istraživanje Eurobarometra, koje je za potrebe Evropskog parlamenta rađeno prošlog a objavljeno ovog meseca, pokazuje da više ljudi u Crnoj Gori veruje Evropskoj uniji (47 odsto) nego crnogorskom parlamentu, kojem veruje 43 odsto i vladi (42 odsto).

Otpravnik poslova Ambasade Francuske boravio u Bijeloj

Otpravnik poslova Ambasade Francuske u Crnoj Gori Loran Gonkalv obišao je juče Brodgoradilište Bijela kod Herceg Novog gde francuska kompanija Valgo izvodi sanaciju Brodgoradilišta od prošlog novembra.

Crna Gora i Srbija „po cevima“ prve u Evropi

Na 100 stanovnika Crne Gore i Srbije ima 39,1 komada vatrenog oružja, u poređenju sa 120 komada u SAD, pokazuju rezultati istraživanja organizacije „Small Arms Survey“ (SAS).

Anatolij Karpov boravio u Plužinama

Dugogodišnji svetski prvak i osvajač velikog broja šahovskih turnira Anatolij Karpov boravio je juče u Plužinama, u okviru dvodnevne mini turneje u Crnoj Gori gde je odigrao simultanku sa mladim šahistima na deset tabli.

PrvaPoslednja