Podgorica

Mandić: Odbili smo vlasti Srbije i CG

Lider Nove srpske demokratije (NSD) i član Predsedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, rekao je da je njegova stranka više puta odbila ponudu da postane deo vlasti i da su takvi predlozi dolazili i od srpskih i od crnogorskih vladajućih struktura.

Darmanović: Najbolji odnosi sa Srbijom

Odnosi sa Srbijm su „najbolji i najstabilnji od nezavisnosti Crne Gore, a saradnja intenzivna“, izjavio je šef diplomatijie Crne Gore Srđan Darmanović i rekao da će Crna Gopra glasati za prijem Kosova u Interpol.

Prvo Brodogradilište, slede KAP, Pljevlja

Remedijacija tla u nekadašnjem Brodogradilištu Bijela kod Herceg Novog, koja je zvanično počela pre nekoliko dana, veoma je značajno za Crnu Goru sa aspekta zaštite životne sredine, jer je to ekološki najrizičnija tačka a sanacija i odvoženja grita, otrovnog materijala iz tog područja, najteži deo projekta.

Šesta Povorka ponosa u Crnoj Gori 17. novembra

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je danas da će u subotu, 17. novembra, biti održana Šesta Povorka ponosa „Montenegro Pride 2018“, u organizaciji NVO „Queer Montenegro“, a najavljeno je, kako prenose Vijesti da Vlada sprema „pozitivno iznenađenje“ za učesnike Prajda.

EK zabrinuta za medije u CG

Evropska komisija je zabrinuta zbog stanja medijskih sloboda, a dodatni rezultati su potrebni u borbi protiv korupcije, preventivnoj politici u oblasti droga, trgovine ljudima i u trajnom oduzimanju imovine, rekao je sanas ambasador Evropske Unije (EU) u Crnoj Gori, Aivo Orav.

Podgorica: Civilni umesto vojnog aerodroma

Crna Gora razmatra mogućnost da se vojni aerodrom u Podgorici ustupi za potrebe civilnog saobraćaja i da centar vojnog vazduhoplovstva ubuduće bude u Nikšiću ili u Beranama, najavio je u intervjuu Radiju Crne Gore ministar odbrane Predrag Bošković.

Preminuo Boro Krivokapić

Novinar i publicista Boro Krivokapić preminuo je sinoć u Beogradu u 69. godini, prenela je Pobjeda.

Crna Gora: Inicijativa za naknadu štete od Srbije

Crnogorski pokret pripremio je inicijativu kojom traži od crnogorskih i srpskih vlasti da osnuju komisiju koja će se baviti obračunom i nadoknadom štete Crnoj Gori koja je uzrokavana „neprijateljskim odnosom Srbije u Prvom svetskom ratu i aneksijom 1918. godine“.

Brajović: Srpski narod Boke promašio poruke

Poruke sa skupa u Budvi izazivaju sažaljenje i najviše govore o promašenosti onih koji ih izgovaraju, rekao je predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, reagujući na proslavu 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja, pod nazivom „Pokolenja dela sude“, u organizaciji Srpskog naroda Boke.

Jovana Marović: Region mora da povuče odlučnije „rezove“

Proces pomirenja je usko povezan sa vladavinom prava i tranzicionom pravdom, što je bio i glavni razlog našeg razmatranja ključnih faktora za njihovo unapređenje i napredak u regionu a koji bi omogućili suočavanje sa prošlošću.

CG: Medojević protiv marakeškog sporazuma

Demokratski front (DF) pozvao je Vladu Crne Gore i predsednika da ne idu u Marakeš i da ne potpisuju Marakešku deklaraciju, koja bi, kako tvrde, mogla da ugrozi temeljne vrednosti Crne Gore.

Prva Poslednja