Podgorica

Medojević: Kriminalna organizacija Mila Đukanovića preti miru 6

Medojević: Kriminalna organizacija Mila Đukanovića preti miru

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević upozorio je danas generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da je u osetljivom trenutku, kada počinje tranzicija vlasti u Crnoj Gori, od suštinske važnosti sačuvati mir i stabilnost, istakavši da je naveća pretnja tome „kriminalna organizacija iza koje stoji Milo Đukanović“.

Krivokapić: Predaja vlasti će biti mirna 8

Krivokapić: Predaja vlasti će biti mirna

Lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić rekao je za RTS da je ubeđen da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvek postoje pritisci, što je prirodno za Crnu Goru.

Đukanović: Ne može se graditi Hram na Cetinju 9

Đukanović: Ne može se graditi Hram na Cetinju

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da se ne može dogoditi da mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije napravi Hram na Cetinju u kome bi bile pohranje tri velike hrišćanske relikvije od kojih se jedna Ikona Bogorodice Filermose nalazi u Istorijskom muzeju na Cetinju.

Oprečni stavovi DF i URA 10

Oprečni stavovi DF i URA

Pregovori o formiranju nove vlasti Crne Gore navodno ne napreduju očekivanom brzinom, iako bi za četiri dana trebalo da bude izabran predsednik Skupštine Crne Gore, prenose tamošnji mediji koji ukazuju da će razgovori biti nastavljeni danas.

Abazović: Srušili smo privatnu državu 11

Abazović: Srušili smo privatnu državu

Srušili smo režim koji je napravio privatnu državu, rekao je u intervjuu Fejs TV lider koalicije „Crno na belo“ Dritan Abazović i istakao da su „Đukanović i njegova partija sve što mi nismo“ kao i da su mnoga pisma koja je dobio dobronamerna, a „jedan deo je naručen“.

CG: Razgovori o pozicijama u novoj vladi tek slede 12

CG: Razgovori o pozicijama u novoj vladi tek slede

Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zakazao je za danas konstitutivni sastanak povodom sazivanja prve sednice novoizabranog sastava parlamenta što je prema ocenama iz koalicije „Mir je naša nacija“ znak da će novi mandat biti brzo verifikovan.

Građani žele promene, ne zamene 13

Građani žele promene, ne zamene

Na nedavnim izborima crnogorski građani pokazali su da ne žele „zamene“ već „promene“, poručuju iz Građanske alijanse (GA) navodeći da „stvorena energija promena mora biti iskorišćena u cilju jačanja javne podrške i poverenja u državne institucije“.

CG: Mirna tranzicija vlasti je ipak moguća 14

CG: Mirna tranzicija vlasti je ipak moguća

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori, koja je i dalje na prvom mestu u regionu po broju aktivno obolelih od kovida 19 na 100.000 stanovnika, a ima i najviše zaraženih na milion stanovnika, jako je ozbiljna, ocenio je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Boban Mugoša, navodeći da je „zaključavanje“ stanovništva krajnji scenario, ali i da će biti neminovan ukoliko se rast broja obolelih nastavi.

Sekulović: Znak da je Crna Gora politički sazrela 15

Sekulović: Znak da je Crna Gora politički sazrela

Potpisivanje sporazuma tri koalicije znak je da je Crna Gora sazrela u političkom smislu i da se potvrdila kao ozbiljna politička zajednica, kaže za Danas Sergej Sekulović, crnogorski politički analitičar.

PrvaPoslednja