Podgorica

Amfilohije: Neka padne zakon ili vlada 2

Amfilohije: Neka padne zakon ili vlada

Hiljade vernika Srpske pravoslavne crkve i gradjana protestovalo je večeras protiv Zakona o slobodi veroispovesti a mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije predvodio je lituju u Tivtu.

Koncesija za aerodrome Crne Gore 3

Koncesija za aerodrome Crne Gore

Četiri kompanije, jedna iz Južne Koreje, Indije,Francuske / Turske i Luksemburga ispunile su pretkvalifikacione kriterijume za dodelu koncesija za Aerodrome Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja Crne Gore.

Šef diplomatije Crne Gore: Ima prostora za dogovor sa SPC 5

Šef diplomatije Crne Gore: Ima prostora za dogovor sa SPC

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je danas da postoji prostor za dijalog između države i Srpske pravoslavne crkve o primeni Zakona o slobodi veroispovesti, koji je izazvao tenzije u zemlji.

Crna Gora: Zaustaviti napade na novinare 6

Crna Gora: Zaustaviti napade na novinare

Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara, koja zastupa više od 8.000 članova, zahteva od crnogorske policije i tužilaštva da prestanu da hapse novinare, pod izgovorom da šire paniku objavljivanjem lažnih vesti.

Crna Gora zemlja partner na sajmu CMT u Štutgartu 7

Crna Gora zemlja partner na sajmu CMT u Štutgartu

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa JP Nacionalni parkovi Crne Gore, AD Skijališta Crne Gore, strateškim partnerom HG Budvanska Rivijera, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom predstavljaju turističku ponudu Crne Gore.

MSP Crne Gore: Hapšenjem novinarke zbog lažne vesti nije ugrožena sloboda medija 9

MSP Crne Gore: Hapšenjem novinarke zbog lažne vesti nije ugrožena sloboda medija

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore ocenilo je da se ne može govoriti o ugrožavanju medijskih sloboda ili narušavanju bezbednosti novinara u slučaju bivše urednice FOS media Anđele Đikanović koja je objavila lažnu vest o navodnom dogovoru za angažovanje kosovskih bezbednosnih snaga u Crnoj Gori na Badnji dan.

Crna Gora osudila napade iranske avijacije 10

Crna Gora osudila napade iranske avijacije

Crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je nedavne iranske akcije protiv Sjedinjenih Američkih Država i snaga koalicija u Iraku koje su dovele u opasnost živote crnogorskih partnera i saveznika.

Odustali od dočeka pravoslavne Nove godine 13

Odustali od dočeka pravoslavne Nove godine

Demokratski front neće organizovati doček pravoslavne Nove godine 13. januara ispred Skupštine Crne Gore, kako je ranije bilo najavljeno – rečeno je Pobjedi u tom opozicionom savezu.

Badnji dan u Crnoj Gori u miru i bez incidenata 14

Badnji dan u Crnoj Gori u miru i bez incidenata

U gradovima Crne Gore u miru, bez incidenata i odvojeno su protekle proslave Badnjeg dana u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

PrvaPoslednja