Podgorica

U KAP-u otvorena Fabrika silumina, investicija vredna više od deset miliona evra

Crnogorski premijer Duško Marković danas je u okviru Uniprom Kombinata aluminijuma Podgorica otvorio Fabriku silumina i tom prilikom kazao da je svaki novi proizvod u Crnoj Gori korak ka novom radnom mestu dok je svako novo radno mesto snaga i kvalitet više na putu ka evropskom kvalitetu života naših građana.

Darko Trifunović

Đukanović se sam bori u “hibridnom ratu”

Za beogradskog profesora i stručnjaka za bezbednost Darka Trifunovića nema sumnje da je objavljivanje privatnih razgovora, neovlašćeno prisluškivanih, deo psihološko-propagandnog rata protiv vladajuće strukture u Crnoj Gori te da je pred crnogorskim institucijama, prevashodno tužilaštvom ovaj slučaj novi izazov.

Lokalna vlast na Žabljaku spremno dočekala sezonu

Za dobru i uspešnu turističku sezonu osim standardne turističke ponude, kulturno-zabavnih aktivnosti za goste je veoma važna čistoća, snadbevanje vodom kao i ostali komunalno –infratsrkturni sadržaji.

Crna Gora: Sinđelić ostaje u pritvoru

Veće Višeg suda u Podgorici odbilo je, kao neosnovanu, žalbu advokata Saše Sinđelića, svedoka saradnika u slučaju pokušaja terorizma, na rešenje o određivanju ekstradicionog pritvora, saopšteno je iz Višeg suda.

Svaki četvrti đak u Crnoj Gori ide u kladionicu

Gotovo 40 odsto učenika završnih razreda osnovne škole i srednjoškolaca u Crnoj Gori koriste alkohol, ređe ili češće, dok gotovo svaki četvrti učenik ide u kladionicu, pokazalo je istraživanje ombudsmana pod nazivom „Djeca i bolesti zavisnosti u Crnoj Gori“, prenosi RTCG.

DRI: Ne zna se šta je imovina države Crne Gore

Država Crna Gora deset godina posle donošenja Zakona o državnoj imovini (ZDI) još nema uspostavljen jedinstveni sistem evidencije državne imovine, niti zakonom predviđeni registar nepokretnosti.

Nemačka čvrsto uz Zapadni Balkan

Nemačka čvrsto stoji uz evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i podržava zemlje ovog regiona u njihovim reformskim naporima, saopšteno je Pobjedi iz kabineta kancelarke Angele Merkel na upit da prokomentarišu odluku Saveta EU da odgodi pokretanje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Preminuo Momir Bulatović

Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore (1990-1998) i predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije (1998-2000) preminuo je u 63. godini, prenose podgoričke Vijesti.

Dve trećine Crnogoraca podržava ulazak u Uniju

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori su naredne godine i nešto se tim povodom mora uraditi, a partije koje su u Briselu predstavile svoj plan, sada same ne žele da ga sprovedu – kazao je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav.

Vlada CG pozvala Tužilaštvo da reaguje i spreči širenje mržnje putem medija

Crnogorska Vlada je, povodom medijskih navoda da se u jednoj podgoričkoj školi desio incident na nacionalnoj osnovi, saopštila da najooštrije osuđuje lažne medijske objave kojima je cilj širenje mržnje i netrpeljivosti i pozvala Tužilaštvo da stane na put širenju nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

PrvaPoslednja