CG: Vatrogascima po 400 evra kao nagrada 1Foto: gov.me

Vlada Crne Gore zahvalila se NATO i partnerskim državama na brzoj reakciji i pomoći saveznika i poručila da će Crna Gora to znati da ceni. Vlada je svim vatrogascima na terenu obezbedila po 400 evra, javlja RTCG.

„Vlada Crne Gore izražava zahvalnost NATO i partnerskim državama na brzoj reakciji i pomoći saveznika, Crna Gora će to znati da ceni“, objavljeno je na Tviter nalogu Vlade Crne Gore.

Vlada je na današnjoj sednici pozdravila poruku generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je pohvalio odgovor saveznica i partnera u roku od nekoliko sati, kako bi pomogli Crnoj Gori u borbi sa šumskim požarima. Istaknuto je da pomoć NATO-a u gašenju požara u Crnoj Gori pokazuje da njihova zemlja „već uživa benefite svog novog statusa i novog kapaciteta“.

Inače, na današnjoj sjednici kojom predsjedava Duško Marković, Vlada Crne Gore je odlučila da izdvoji 230.000 evra kao nagradu pripadnicima službi zaštite i spasavanja. Svakom vatrogascu na terenu zbog izuzetno profesionalnog odnosa, kako je saopšteno, biće opredeljeno po 400 evra.

Pozdravljena je i efikasnost menadžmenta i tehničkih službi Regionalnog vodovoda na brzom saniranju kvara u Budvi, što je, kako je ocenjeno, ogromna važnost za crnogorski turizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari