Bostonski heteroseksualci planiraju "Strejt paradu" s Bredom Pitom kao maskotom 1Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Amerikanci će u avgustu dobiti prvu Strejt paradu, paradu heteroseksualaca nakon što se grupa aktivista iz Bostona uspešno izborila za održavanje tog događaja.

Iako su naišli na nekoliko prepreka, organizator parade Mark Sahadi najavio je na Fejsbuku da je nakon podnošenja žalbe zbog diskriminacije, grad Boston „shvatio da će izgubiti parnice“ i dao je dozvolu za održavanje parade.

„Imaćemo zatvorenu ulicu za nas. Ovo je naša šansa da imamo patriotsku paradu u Bostonu dok slavimo paradu heteroseksualaca“, napisao je Sahadi.

Parada heteroseksualaca u Bostonu planirana je za 31. avgust ove godine. Ovim događajem, poručuju organizatori, slaviće se heteroseksualnost, ljubav prema suprotnom spolu.

Organizatori Stejt Prajda dizajnirali su i svoju zastavu i označili Brada Pita kao svoju maskotu.

Kako LGBT akronim raste i kako su proteklih godina dodata slova „I“ i „Q“ za interseksualne i queer osobe, organizatori bostonske parade žele da dodaju i slovo „S“ za strejt, odnosno heteroseksualne osobe.

„Želimo toleranciju i želimo toleranciju za sve, ne samo za LGBTIQ populaciju“, rekao je jedan od organizatora.

U Bostonu se svake godine organizuje Parada ponosa na kojoj se slave različitost i prihvatanje LGBTIQ zajednice, a sada će slaviti i heteroseksualnost, prenose američki mediji.

Boston ima jaku prošlost kada je reč o homoseksualnosti. Masačusets, u kojem je smešten Boston, prva je država koja je legalizovala istospolne brakove 2004. godine. U Bostonu je sklopljen i prvi istopolni brak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Bostonski heteroseksualci planiraju „Strejt paradu“ s Bredom Pitom kao maskotom”

  1. Мен’ се чини да се у србском случају још не зна ко ће кога…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.