Severina je potom kritikovala vladu, a Kosorova je za sada okončala sukob stavom da ne želi da komunicira s „devojkom sa sela“. Međutim, iako je premijerka citirala naslov Severinine pesme, izgleda da bi ipak poslednja mogla da se smeje seksipilna pevačica, koja prvu damu Hrvatske za sada samo gleda ispod obrva, a uskoro bi mogla i da joj udari štiklu.

Fanovi popularne pevačice brzo su reagovali i na Fejsbuku osnovali grupu „Severina za predsednicu“, pripremajući tako unapred kandidaturu za izbore najavljene sledeće godine. Grupa je zaživela velikom brzinom, a brojne pristalice su objasnile zašto bi bilo dobro da Severina nasledi Stjepana Mesića na mestu predsednika države. Među deset razloga navodi se da ona ima neuporedivu popularnost u društvu čitavog Balkana, ne samo u smislu zabavljačke delatnosti nego i kao javna osoba, zato što je svojim brojnim javnim nastupima dokazala da može sjajno da odigra političku ulogu, jer kroz pesmu i svoje izjave ljudima pruža nadu i radost življenja, što je njena blistava pojava u suprotnosti s mrzovoljnim političkim figurama, itd.

Srbija nimalo ne zaostaje za ovakvim političkim kapacitetima, a naše društvo je u više navrata bilo svedok učešća javnih ličnosti iz sveta muzike u presudnim izbornim trenucima. Naime, Ceca, Bora Čorba, Oliver Mandić, reklo bi se sa jedne strane, a Balašević, Bajaga i ostali sa duge, decenijama su vodili borbu oko političkih stavova. Iako se niko od pomenutih još nije kandidovao za predsednika, ne treba ni spominjati koliko bi pojedini od njih imali glasača.

Kritičari iz naših sredina su isuviše strogi prema umetničkim zvezdama željnim političke slave, iako je ovo već potpuno normalna stvar u svetu. Američki senat je pun pevača i glumaca, a društvo koje ih nipodaštava ili čak šikanira nije na dobrom putu.