Đorđević: Saradnja VS i Preševa 1Foto: www.mod.gov.rs

Đorđević je izrazio zadovoljstvo što je upoznao novog predsednika opštine i poželeo mu uspeh u radu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Težak posao očekuje opštinu Preševo u narednom periodu, rekao je Đorđević, pogotovo u delu uspešnog fiskalnog završetka godine, a u sledećoj godini opština može da očekuje pomoć Vlade Srbije.

Ministarstvo odbrane će pomoći građanima Preševa i okolnih sela izgradnjom i održavanjem puteva, a želimo da i na druge načine olakšamo i poboljšamo život žiteljima grada Preševa, rekao je Đorđević.

Ostalo je da se vidi šta to može Vojska Srbije da pomogne, ali je sigurno da smo voljni da pomognemo i da to bude naš doprinos poboljšanju odnosa i razvoju Peševa, jer je to vrlo bitno za ovaj deo Srbije, naglasio je Đorđević.

Arifi je zahvalio Đorđeviću na poseti i naglasio da je to novi pristup, koji će omogućiti partnerstvo u budućnosti.

Razgovarali smo o trenutnoj situaciji u opštini i saradnji sa Vojskom Srbije. Mislim da i ministar odbrane i ja imamo iste poglede kada govorimo o budućnosti i o načinu kako možemo da živimo zajedno, što je posebno važno u ovo vreme različitih kriza, rekao je Arifi.

Mi sada u Preševu imamo novu situaciju za sve građane preševske opštine i Albance i Srbe koji sa nama ovde žive, izjavio je Arifi.