Preševo

Potraga za nestalim Albancem iz Preševa 1

Potraga za nestalim Albancem iz Preševa

Policija i dalje traga za Besnikom Osmanijem (41) iz sela Aliđerce kod Preševa koji je svojim automobilom još 13. marta prešao administrativni prelaz Končulj i otišao na Kosovo i Metohiju, potvrđeno je Danasu u policijskim izvorima na jugu Srbije.

Rođena prva beba u Preševu od proglašenja pandemije 2

Rođena prva beba u Preševu od proglašenja pandemije

Usred pandemije virusa na odeljenju van bolničkog porodilišta u Preševu rođena je zdrava devojčica teška 3.720 grama i dugačka 59 santimetara. Ona i njena majka su u dobro zdravstvenom stanju, potvrdili su dežurni lekari u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Mustafa: Tražićemo ujedinjenje sa Kosovom 4

Mustafa: Tražićemo ujedinjenje sa Kosovom

Predsednik Albanske demokratske stranke u Preševu Ragmi Mustafa najavio je danas da će Albanci u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa tražiti da se realizuje rezultat referenduma iz marta 1992. za ujedinjenje sa Kosovom.

Pokušao da u "krajsleru" preveze 17 migranata 5

Pokušao da u „krajsleru“ preveze 17 migranata

Zbog osnovane sumnje da je u vozilu marke „krajsler“ sa lažnim tablicama i bez isprava, pokušao da preveze čak 17 lica, policija u Preševu uhapsila je Ć. R. (18) iz ove opštine kome je određeno policijsko zadržavanje.

Na jugu 34 stepena - čekanje 60 minuta na Preševu 7

Na jugu 34 stepena – čekanje 60 minuta na Preševu

Na magistralnom Koridoru 10, od Leskovca ka Preševu i graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom u oba pravca registrovan je pojačani putnički i teretni saobraćaj, potvrđeno je Danasu iz izvora u saobraćajnoj policiji.

Kamberi: Ne izjašnjavam se o spekulacijama 8

Kamberi: Ne izjašnjavam se o spekulacijama

Nakon još jedne izjave predsednika privremenih institucija na Kosovu Hašima Tačija o pripajanju opština Bujanovac, Preševo i Medveđa kosovskoj teritoriji, kao i o mogućem referendumu po ovom pitanju albanski zvaničnici na jugu Srbije zatečeni su ovakvim stavom.

Arifi sa Hodžajem o dijalogu 9

Arifi sa Hodžajem o dijalogu

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi razgovarao je u Prištini sa zamenikom premijera Kosova Enverom Hodžajem o dijalogu Beograda i Prištine, rečeno je danas FoNetu u opštini Preševo.

Mustafa novi predsednik NSA 11

Mustafa novi predsednik NSA

U skladu sa ranije potpisanim Sporazumom o koalicionoj saradnji između Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Demokratske partije Albanaca (DPA) za novog predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), na konstitutivnoj sednici, izabran je lider DPA i bivši predsednik Opštine Preševo Ragmi Mustafa. Zamenik predsednika je Enver Mehmeti, takođe iz DPA.

Ragmi Mustafa novi predsednik 13

Ragmi Mustafa novi predsednik

Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe potpisale su koalicioni sporazum o formiranju većine za novi sastav Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) po kome je Ragmi Mustafa kandidat za predsednika NSA.

Vodi Lista Šćiprima Arifija 15

Vodi Lista Šćiprima Arifija

Prema preliminarnim rezultatima izbora za članove Nacionalnih saveta u Preševu je najviše glasova, 35,5 odsto, osvojila stranka predsednika opštine Šćiprima Arifija Alternativa za promene.

PrvaPoslednja