Preševo

Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra 1

Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra

Gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi objavio je danas da je delgcija albanskih stranaka u kojoj je bio danas u Beogradu, na sastanku kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podnela zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Vranjanci strahuju od otvaranja makedonske granice 2

Vranjanci strahuju od otvaranja makedonske granice

Veliki redovi ispred kovid ambulante na periferiji Vranja, i sve manji broj slobodnih ležajeva u dve bolničkih kreveta uz 78 novozaraženih u poslednja dva dana, komplikuju epidemiološku situaciju u centralnoj opštini Pčinjskog okruga gde su u novom talasu, prema nezvaničnim podacima preminule najmanje dve osobe.

Potraga za nestalim Albancem iz Preševa 6

Potraga za nestalim Albancem iz Preševa

Policija i dalje traga za Besnikom Osmanijem (41) iz sela Aliđerce kod Preševa koji je svojim automobilom još 13. marta prešao administrativni prelaz Končulj i otišao na Kosovo i Metohiju, potvrđeno je Danasu u policijskim izvorima na jugu Srbije.

Rođena prva beba u Preševu od proglašenja pandemije 7

Rođena prva beba u Preševu od proglašenja pandemije

Usred pandemije virusa na odeljenju van bolničkog porodilišta u Preševu rođena je zdrava devojčica teška 3.720 grama i dugačka 59 santimetara. Ona i njena majka su u dobro zdravstvenom stanju, potvrdili su dežurni lekari u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Mustafa: Tražićemo ujedinjenje sa Kosovom 9

Mustafa: Tražićemo ujedinjenje sa Kosovom

Predsednik Albanske demokratske stranke u Preševu Ragmi Mustafa najavio je danas da će Albanci u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa tražiti da se realizuje rezultat referenduma iz marta 1992. za ujedinjenje sa Kosovom.

Pokušao da u "krajsleru" preveze 17 migranata 10

Pokušao da u „krajsleru“ preveze 17 migranata

Zbog osnovane sumnje da je u vozilu marke „krajsler“ sa lažnim tablicama i bez isprava, pokušao da preveze čak 17 lica, policija u Preševu uhapsila je Ć. R. (18) iz ove opštine kome je određeno policijsko zadržavanje.

Na jugu 34 stepena - čekanje 60 minuta na Preševu 12

Na jugu 34 stepena – čekanje 60 minuta na Preševu

Na magistralnom Koridoru 10, od Leskovca ka Preševu i graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom u oba pravca registrovan je pojačani putnički i teretni saobraćaj, potvrđeno je Danasu iz izvora u saobraćajnoj policiji.

Kamberi: Ne izjašnjavam se o spekulacijama 13

Kamberi: Ne izjašnjavam se o spekulacijama

Nakon još jedne izjave predsednika privremenih institucija na Kosovu Hašima Tačija o pripajanju opština Bujanovac, Preševo i Medveđa kosovskoj teritoriji, kao i o mogućem referendumu po ovom pitanju albanski zvaničnici na jugu Srbije zatečeni su ovakvim stavom.

Arifi sa Hodžajem o dijalogu 14

Arifi sa Hodžajem o dijalogu

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi razgovarao je u Prištini sa zamenikom premijera Kosova Enverom Hodžajem o dijalogu Beograda i Prištine, rečeno je danas FoNetu u opštini Preševo.

PrvaPoslednja