Preševo

Ipak se spremaju za najgori scenario na jugu Srbije 1

Ipak se spremaju za najgori scenario na jugu Srbije

Epidemiolog Branislav Tiodorović je ponovio juče za naš list ono što je saopštio prethodno da je situacija na jugu Srbije alarmantna, uprkos mišljenju lekara sa terena i nadležnih u Krznom štabu u Vranju da to nije baš tako.

Zakon o pandemiji na Kosovu: Kazne od 35 do 500 evra 2

Zakon o pandemiji na Kosovu: Kazne od 35 do 500 evra

Novčanom kaznom u iznosu od 500 evra biće kažnjena osoba koja ne poštuje odluku o ograničavanju kretanja građana i vozila u određeno vreme, a vozač motornog vozila koji ne poštuje odluku nadležnog tela o ograničavanju kretanja građana i vozila prema utvrđenom rasporedu, biće kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 200 evra, stoji u Zakonu o pandemiji koji je nakon skupštinske procedure stupio na snagu, prenose albanski mediji na jugu Srbije.

Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra 3

Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra

Gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi objavio je danas da je delgcija albanskih stranaka u kojoj je bio danas u Beogradu, na sastanku kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podnela zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Vranjanci strahuju od otvaranja makedonske granice 4

Vranjanci strahuju od otvaranja makedonske granice

Veliki redovi ispred kovid ambulante na periferiji Vranja, i sve manji broj slobodnih ležajeva u dve bolničkih kreveta uz 78 novozaraženih u poslednja dva dana, komplikuju epidemiološku situaciju u centralnoj opštini Pčinjskog okruga gde su u novom talasu, prema nezvaničnim podacima preminule najmanje dve osobe.

Potraga za nestalim Albancem iz Preševa 8

Potraga za nestalim Albancem iz Preševa

Policija i dalje traga za Besnikom Osmanijem (41) iz sela Aliđerce kod Preševa koji je svojim automobilom još 13. marta prešao administrativni prelaz Končulj i otišao na Kosovo i Metohiju, potvrđeno je Danasu u policijskim izvorima na jugu Srbije.

Rođena prva beba u Preševu od proglašenja pandemije 9

Rođena prva beba u Preševu od proglašenja pandemije

Usred pandemije virusa na odeljenju van bolničkog porodilišta u Preševu rođena je zdrava devojčica teška 3.720 grama i dugačka 59 santimetara. Ona i njena majka su u dobro zdravstvenom stanju, potvrdili su dežurni lekari u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Mustafa: Tražićemo ujedinjenje sa Kosovom 11

Mustafa: Tražićemo ujedinjenje sa Kosovom

Predsednik Albanske demokratske stranke u Preševu Ragmi Mustafa najavio je danas da će Albanci u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa tražiti da se realizuje rezultat referenduma iz marta 1992. za ujedinjenje sa Kosovom.

Pokušao da u "krajsleru" preveze 17 migranata 12

Pokušao da u „krajsleru“ preveze 17 migranata

Zbog osnovane sumnje da je u vozilu marke „krajsler“ sa lažnim tablicama i bez isprava, pokušao da preveze čak 17 lica, policija u Preševu uhapsila je Ć. R. (18) iz ove opštine kome je određeno policijsko zadržavanje.

Na jugu 34 stepena - čekanje 60 minuta na Preševu 14

Na jugu 34 stepena – čekanje 60 minuta na Preševu

Na magistralnom Koridoru 10, od Leskovca ka Preševu i graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom u oba pravca registrovan je pojačani putnički i teretni saobraćaj, potvrđeno je Danasu iz izvora u saobraćajnoj policiji.

Kamberi: Ne izjašnjavam se o spekulacijama 15

Kamberi: Ne izjašnjavam se o spekulacijama

Nakon još jedne izjave predsednika privremenih institucija na Kosovu Hašima Tačija o pripajanju opština Bujanovac, Preševo i Medveđa kosovskoj teritoriji, kao i o mogućem referendumu po ovom pitanju albanski zvaničnici na jugu Srbije zatečeni su ovakvim stavom.

PrvaPoslednja