Preševo

U Preševu vakcinisano 80 odsto medicinskog osoblja 2

U Preševu vakcinisano 80 odsto medicinskog osoblja

Direktor Doma zdravlja u Preševu, dr Dritan Salihu izjavio je danas da je interesovanje za vakcinaciju protiv kovida u toj varoši veliko i da se do sada vakcinisalo oko 80 odsto medicinskog osoblja.

Pobeda Alternative za promene na izborima u Preševu 5

Pobeda Alternative za promene na izborima u Preševu

Stranka Alternativa za promene (AP) Šćiprima Arifija osvojila je prema nezvaničnim podacima najviše glasova na vanrednim lokalnim izborima u Preševu 6.070, što joj u novom sazivu skupštine donosi 14 od ukupno 38 mandata.

I ovo glasanje sa nesređenim biračkim spiskom 6

I ovo glasanje sa nesređenim biračkim spiskom

Nakon što su 2017. godine održani vanredni lokalni izbori, u nedelju, 28. marta, u opštini Preševo biće održani novi izbori za lokalni parlament. U poslednje četiri godine ovo su treći vanredni lokalni izbori koji prema ocenama predstavnika albanskih političkih partija ukazuju na „višegodišnju političku nestabilnost od koje najveće štete imaju sami građani“.

U Preševu peti vanredni izbori za poslednje četiri godine 12

U Preševu peti vanredni izbori za poslednje četiri godine

Nakon što duže od tri meseca nije održana nijedna sednica lokalnog parlamenta Vlada Srbije je donela odluku o raspuštanju samouprave u Preševu i održavanju još jednih vanrednih izbora za izbor 38 odbornika.

Ipak se spremaju za najgori scenario na jugu Srbije 13

Ipak se spremaju za najgori scenario na jugu Srbije

Epidemiolog Branislav Tiodorović je ponovio juče za naš list ono što je saopštio prethodno da je situacija na jugu Srbije alarmantna, uprkos mišljenju lekara sa terena i nadležnih u Krznom štabu u Vranju da to nije baš tako.

Zakon o pandemiji na Kosovu: Kazne od 35 do 500 evra 14

Zakon o pandemiji na Kosovu: Kazne od 35 do 500 evra

Novčanom kaznom u iznosu od 500 evra biće kažnjena osoba koja ne poštuje odluku o ograničavanju kretanja građana i vozila u određeno vreme, a vozač motornog vozila koji ne poštuje odluku nadležnog tela o ograničavanju kretanja građana i vozila prema utvrđenom rasporedu, biće kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 200 evra, stoji u Zakonu o pandemiji koji je nakon skupštinske procedure stupio na snagu, prenose albanski mediji na jugu Srbije.

Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra 15

Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra

Gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi objavio je danas da je delgcija albanskih stranaka u kojoj je bio danas u Beogradu, na sastanku kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podnela zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

PrvaPoslednja