Izložba: Detalji jednog bolničkog života i koncert Tata Miki projekat 1Foto:Hemofarm Fondacija

U Kulturnom centru Grad u ponedeljak 18. novembra u 20 časova biće otvorena izložba bolji.života – Detalji jednog bolničkog života.

Izložba predstavlja radove Miroslava Ničića nastale u sterilnom bloku za transplantaciju Vojnomedicinske akademije, tokom procesa pripreme za transplantaciju koštane srži.

Autor je u ovom periodu, koji na veliku žalost nije imao srećan kraj, beležio fotoaparatom svog telefona motive iz svakodnevnog bolničkog života.

Izložbu prati koncert Ničeovih saradnika muzičara, kolega sa scene, koji će u subotu 23. novembra u KC Grad za ovu priliku izvesti sopstvena viđenja kompozicija čije je demo-verzije Miki Ničić osmislio i snimio tokom lečenja u bolničkim sobama Beča, Beograda i Tel Aviva.

Miroslav Ničić, bivši gitarista beogradskog benda Zemlja Gruva, na sceni je bio poznat kao Niče. Nakon rođenja Lane i Vala – sada 4 i 6 – poželeo je da svi počnu da ga zovu Tata Miki. A on, Tata Miki, tokom tri i po godine svog lečenja od leukemije, komponovao je ceo album pesama posvećenih svojoj porodici.

Prihod od koncerta namenjen je udruženju transplantiranih pacijenata Zajedno za novi život.

Tekst je deo projekta „Karika života koja nedostaje“, koji se sufinansira sredstvima iz budžeta republike Srbije – Ministarstvo za kulturu i informisanje. Stavovi izneti u tekstu ne odražavaju nužno stavove organa koji je odobrio sredstva

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.