Nagrade za životno delo pripale su odgovornoj urednici Redakcije na mađarskom jeziku Radio-televizije Vojvodine Hajnalki Budi i novinaru “Politike” Zoranu Radisavljeviću.

Dobitnica nagrade za uređivanje „Dimitrije Davidović” je urednica informativne emisije Dnevnik 3 na Radio-televiziji Srbije Jelena Obućina.

Nagradu „Bogdan Tirnanić“ za komentar dobio je odgovorni urednik lista “Nedeljnik” Marko Prelević.

Dobitnik nagrade „Laza Kostić” u kategoriji vest je redakcija Televizije Apatin, za vest o kidnapovanju lokalnog odbornika iz Apatina – “Otmica koja je promenila sve”.

Nagrada “Laza Kostić” za izveštaj pripala je dopisniku B92, TV Prve i Tanjuga iz Leskovca Bratislavu Iliću, za izveštavanje o lokalnim problemima iz Jablaničkog okruga.

Nagradu “Laza Kostić” za reportažu dobila je novinarka redakcije „Vesti“ Jelena Petković, za seriju reportaža o Srbima na Kosovu i Metohiji. 

Nagradu “Laza Kostić”za satiru dobio je glavni i odgovorni urednik lista “Danas”, kolumnista Nedeljnika i TV N1 Dragoljub Petrović.

Nagrada “Laza Kostić” za intervju pripala je autoru i voditelju emisije Presing na TV N1 Jugoslavu Ćosiću.

Nagradu “Laza Kostić” za fotoreportažu dobio je fotoreporter “Večernjih novosti” iz Novog Sada Darko Dozet, za seriju fotografija o prvom monašenju posle više od osamdeset godina u fruškogorskom manastiru Bešenovo.

Specijalnu nagradu za publicistiku „Žika M. Jovanović“ dobio je novinar, publicista i autor knjige “Novine i novinari” Slobodan Krstić.

Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije dobio je dopisnik „Politike“ iz Sremske Mitrovice i osnivač i urednik “Seoskih novina” Miomir Filipović.

Članovi žirija bili su Ljiljana Smajlović, Đorđe Malavrazić, Eržebet Pap Reljin, Branko Veselinović, Vladimir Jokanović, Veljko Lalić, Budimir Ničić, Olivera Milošević i Slobodan Radičević.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a, u sredu, 21. decembra u 13 sati, u Pres centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III.  Tom prilikom biće uručena i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju „Aleksandar Tijanić“ novinaru RTS-a Gorislavu Papiću.