Još 4.576 novoobolelih, 20 preminulih, 189 na respiratorima 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 4.576 novoobolelih od korona virusa i 20 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 494.106‬ osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 4.599 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju je trenutno 4.279 pacijenata, od kojih je 189 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 16.816 osoba, a ukupno od marta 3.072.096.

Povezane vesti:

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler izjavio je danas da vakcinisani ljudi nisu zaštićeni ni posle druge doze vakcine, i da bar dve do četiri nedelje traje stvaranje antitela, ali i da krvne ćelije budu povećane i učestvuju u odbrani organizma.

Direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije (KCS) anesteziolog Nebojša Lađević izjavio je jutros da je epidemiološka situacija u Srbiji zabrinjavajuća.

Na Beogradskom sajmu danas je počela vakcinacija kasirki i kasira, čime se nastavlja proces imunizacije građana koji zbog prirode posla svakodnevno dolaze u kontakt sa velikim brojem ljudi.

Broj učenika zaraženih kovidom ne prelazi jedan odsto, a među zaposlenima ne prelazi dva odsto, ali su srednje škole preventivno ove nedelje u sistemu nastave „na daljinu“ i čekamo sednicu Kriznog štaba kako bismo znali da li će ta mera i dalje ostati na snazi, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Od 24. decembra, kada je počela vakcinacija protiv korona virusa u Srbiji, u državnim i privatnim domovima vakcinu je primilo 12.800 štićenika, a 7.300 je revakcinisano, objavila je današnja „Politika“ i skrenula pažnju na malo interesovanje za vakcinisanje zaposlenih u privatnim domovima za stare.

U ponedeljak je u Vojvodini zabeleženo 958 novih slučajeva korona virusa, a najviše u Novom Sadu 280, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Još 4.576 novoobolelih, 20 preminulih, 189 na respiratorima”

  1. …a pouka iz svega ovoga je… kako karantin po principu „48h-svadba“ nema baš nikakvog efekta. Naš vazda uspešni Krizni Štab svaki put uči na greškama, nekad ih ponovi, pa onda opet nauči isto, pa onda ponovi…
    Davne 2020., novembar/decembar imali smo ovu istu situaciju i šta se desilo? Nikakve mere, strogo „praćenje i sagledavanje“ i iznenada, bez ikakve najave – „pune bolnice, zdravstveni sistem pred kolapsom“ – izjava tog istog potpukovnika „što sagledava“.
    Nije bilo dovoljno alarmantno prošle nedelje (pa čak ni u sam petak!) i zato smo čekali mirno i staloženo OVU nedelju, gde će verovatno stanje postati izrazito kritično, a da to niko nije očekivao niti mogao da predvidi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.