Radovi su tekli sporo, a meštani i gosti Zlatara su negodovali zašto se sanacija ovog značajnog putnog pravca odvija u jeku turističke sezone. Iz „Puteva Srbije“, koji su finansirali projekat, najavljuju da se za, kako ističu, bolja vremena odlaže proširenje prvog kilometra na ovoj deonici, preskočenog prilikom rekonstrukcije puta Nova Varoš – Aljinovići, pre četiri godine. Tada je, naime, opština kasnila u izradi projekta pešačkih staza i pratećih objekata, pa su izvođači otišli.

Vozači kažu da im je zbog odugovlačenja posla bila ugrožena bezbednost, kao i da su poprilično stradali amortizeri, spone i drugi delovi automobila na udarnim rupama jednog od glavnih opštinskih i turističkih putnih pravaca, preko Akmačića, do Uvačkog jezera i Božetića, prema Ivanjici. Slabo punjenje opštinskog budžeta je razlog za izostanak zakrpa, prema rečima Miroljuba Šaponjića, direktora Direkciji za izgradnju, te će radovi biti pomereni za sredinu septembra.

Zbog besparice , letos će se u selima novovaroškog kraja asfaltirati samo deonica od 1,5 kilometara u Seništima. Međutim, zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede, do kraja oktobra biće uloženo 17,8 miliona dinara u 18 kilometara atarskih (poljskih) puteva. U Rutošima, Akmačićima, Jasenovu, Kućanima i Gornjem Trudovu nasipaće se i valjati kamena podloga, kopati kanali i graditi propusti.