Nova Varoš

Vaučerima do bolje posete

Predlogom budžeta za 2019. Ministarstvo turizma je dobilo 500 miliona dinara za realizaciju projekta Odmor na vaučer. Nadležni procenjuju da će tokom ove godine biti podeljeno oko 100.000 vaučera koji će doprineti boljoj poseti.

Posao za 102 Novovarošanina

Opština Nova Varoš je iz budžeta za 2018. godinu utrošila oko 10.000.000 dinara za podsticaj otvaranja novih radnih mesta.

Na Zlataru rasprodati novogodišnji aranžmani

Hotelijeri na Zlataru spremno su dočekali zimsku sezonu, novogodišnji aranžmani rasprodati su u hotelu Panorama i Zlatarski biseri kao i u većini drugih turističkih objekata na ovoj planini.

Turci odustali od pogona u Kokinom Brodu

Tursko preduzeće „Berksan“ odustalo je od otvaranja pogona u nekadašnjoj fabrici nameštaja u Kokinom Brodu i to samo dve sedmice nakon što su njegovi ovlašćeni predstavnici sa opštinom Nova Varoš potpisali ugovor o zakupu oko 6200 kvadrata na najmanje deset godina.

Selima 30 kilometara asfalta

U proteklih nekoliko meseci je u 11 seoskih mesnih zajednica na teritoriji opštine Nova Varoš asfaltirano više od 30 kilometara lokalnih saobraćajnica, što je duplo više nego tokom lanjske građevinske sezone.

Na policama 450 novih knjiga

Oko 450 aktuelnih naslova iz pera najpopularnijih domaćih i stranih autora, predstavljenih na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, uskoro će se naći i na policama novovaroške biblioteke „Jovan Tomić“.

Spasile život Užičanki

Novovarošanka Anđela Nešković i Prijepoljka Minela Halilović, učenice drugog razreda užičke Medicinske škole, zadivile su nedavno čitavu Srbiju jer su spasile život Užičanki C. S. kojoj je pozlilo na tamošnjoj autobuskoj stanici.

Knjigama „ubija“ samoću

Na pragu stote, Relja kuva, pere, seje vrt, održava okućnicu… i čitaRelja Nedić iz Negbine , iako je na pragu stote, još uvek nije umoran od života i godina. Gazi 96-u, a ne zna za lekare i lekove. Ima vid ko u sokola i bez naočara čita sve što mu padne pod ruku.

U čast opštinskog praznika

Nova Varoš će 1. novembra proslaviti opštinski praznik, datum kada je slavna Javorska brigada pre 106 godina oslobodila zlatarski kraj od viševekovne turske vlasti.

Belom platnu udahnjuju život

Za supružnike Džemilu i Muhameda Turkmanovića iz Nove Varoši bavljenje slikarstvom je velika ljubav i porodični hobi.

Prodor na evropsko tržište

Preduzeće „Avdić“ iz Nove Varoši ovih dana proslavlja prvu godišnjicu od pokretanja proizvodnje oblandi i napolitanki u pogonima u Kokinom Brodu.

U Novoj Varoši jedno biračko mesto

Pripadnici bošnjačke nacionalne manjine u Novoj Varoši spremno dočekuju nedelju 4.novembar kada će na izborima birati predstavnike u Nacionalnom savetu Bošnjaka.

Rađa se više beba u Novoj Varoši

Pored stimulativnih mera iz opštinskog budžeta za porast nataliteta, u novovaroškom kraju se i dalje više umire nego što se čuje plač beba.

PrvaPoslednja