Nova Varoš

Spasile život Užičanki

Novovarošanka Anđela Nešković i Prijepoljka Minela Halilović, učenice drugog razreda užičke Medicinske škole, zadivile su nedavno čitavu Srbiju jer su spasile život Užičanki C. S. kojoj je pozlilo na tamošnjoj autobuskoj stanici.

Knjigama „ubija“ samoću

Na pragu stote, Relja kuva, pere, seje vrt, održava okućnicu… i čitaRelja Nedić iz Negbine , iako je na pragu stote, još uvek nije umoran od života i godina. Gazi 96-u, a ne zna za lekare i lekove. Ima vid ko u sokola i bez naočara čita sve što mu padne pod ruku.

U čast opštinskog praznika

Nova Varoš će 1. novembra proslaviti opštinski praznik, datum kada je slavna Javorska brigada pre 106 godina oslobodila zlatarski kraj od viševekovne turske vlasti.

Belom platnu udahnjuju život

Za supružnike Džemilu i Muhameda Turkmanovića iz Nove Varoši bavljenje slikarstvom je velika ljubav i porodični hobi.

Prodor na evropsko tržište

Preduzeće „Avdić“ iz Nove Varoši ovih dana proslavlja prvu godišnjicu od pokretanja proizvodnje oblandi i napolitanki u pogonima u Kokinom Brodu.

U Novoj Varoši jedno biračko mesto

Pripadnici bošnjačke nacionalne manjine u Novoj Varoši spremno dočekuju nedelju 4.novembar kada će na izborima birati predstavnike u Nacionalnom savetu Bošnjaka.

Rađa se više beba u Novoj Varoši

Pored stimulativnih mera iz opštinskog budžeta za porast nataliteta, u novovaroškom kraju se i dalje više umire nego što se čuje plač beba.

Puna kasa – putara nigde

Iz budžeta Opštine Nova Varoš ove godine biće izdvojeno skoro 150.000.000 dinara za izgradnju i modernizaciju tridesetak kilometara lokalnih saobraćajnica.

Dani zabave i druženja

U Turističkoj organizaciji i Opštinskoj upravi intenzivirane su pripreme za šesti po redu „Zlatarfest“ koji će se održati od 25. do 29. jula.

Ljubav iz vremena nemaštine

U vremenu u kojem su razvodi sve češći, a brakovi traju prekratko, postoje ljudi koji vraćaju veru i nadu u dug i srećan porodični život.

Zagrevanje za Zlatarfest

„Letnje zagrevanje“, naziv je muzičkog festivala koji će, od 23. do 26. jula, biti održan u Novoj Varoši.. Manifestacija je ustanovljena prošlog leta, a organizator je novovaroški Dom kulture „Jovan Tomić“.

Subvencije za poljoprivredne proizvođače

Lokalna samouprava će ovih dana objaviti konkurs za dodelu subvencija poljoprivrednim proizvođačima sa područja novovaroške opštine u ukupnom iznosu od 7.000.000 dinara.

Prva Poslednja