Nova Varoš

Bora Dimitrijević: Moderan način života nam ne ide naruku 1

Bora Dimitrijević: Moderan način života nam ne ide naruku

Seminarom na temu „Ka implementaciji operativnih smernica Uneska za primenu Konvencije o zaštiti nematerijalnog kulturnog nasleđa – uključivanje lokalne zajednice u zaštitu“ završene su ovogodišnje aktivnosti na realizaciji velikog projekta „Inkluzivna zaštita nematerijalnog kulturnog nasleđa: most među kulturama“.

Najviše sredstava, oko 5,5 miliona dinara, utrošeno na subvencije poljoprivrednim proizvođačima 2

Najviše sredstava, oko 5,5 miliona dinara, utrošeno na subvencije poljoprivrednim proizvođačima

Opština Nova Varoš je tokom prošle godine za program mera u oblasti poljoprivrede utrošila 9,4 miliona dinara, a isti iznos sredstava za sprovođenje brojnih projekata na polju agrarne politike opredeljen je i u budžetu za 2020 – ističe zamenik predsednika opštine dr Branko Bjelić, sumirajući rezultate rada lokalne uprave u ovoj oblasti tokom prošle i planovima za ovu godinu.

Projekti vredni više od milijardu dinara 3

Projekti vredni više od milijardu dinara

Domaćinsko raspolaganje narodnim parama, izuzetna saradnja sa državom i politička stabilnost rezultirali su time da su u novovaroškoj opštini tokom prošle godine realizovani projekti veći od milijardu dinara – ističe predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Ostvareno skoro 28 hiljada noćenja 4

Ostvareno skoro 28 hiljada noćenja

Hotel „Panorama“ jesen dočekuje sa odličnim poslovnim rezultatima. U prvih osam meseci ove godine oko 7.000 gostiju ostvarilo je skoro 28.000 noćenja, što je još bolji učinak nego u istom periodu lane – kaže upravnik hotela i direktor lokalne Turističke organizacije Branko Pucarević.

Podrška za ekonomsko osnaživanje žena sa sela 5

Podrška za ekonomsko osnaživanje žena sa sela

Ekonomsko osnaživanje žena u selima novovaroške opštine u fokusu je projekta opštinskog Saveta za rodnu ravnopravnost koji je nedavno dobio “zeleno svetlo” na konkursu Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost (UN Women).

Darovi za vrtić u Novoj Varoši 6

Darovi za vrtić u Novoj Varoši

Četrdesetak Novovarošana rasejanih po svetu, iz generacije 1979.godine, okupili su se nedavno u svom zavičaju na proslavi 25-godišnjice male mature.

Zip-lajn na Zlataru do kraja jula 8

Zip-lajn na Zlataru do kraja jula

Na Zlataru je ovih dana počela gradnja zip-lajn spusta koji će sa dužinom od skoro 1.000 metara biti jedan od najvećih u Srbiji.

Nova Varoš, Nikola jelić, izgoreo auto

Izgoreo automobil predsednika SO Nova Varoš

– Automobil „pežo 208“ Nikole Jelića, predsednika SO Nova Varoš i do pre neki dan direktora lokalne poslovnice JP „Srbijašume“, izgoreo je ispred njegove porodične kuće u tom gradu.

Vlast stabilna, opozicija neka mirno izražava nezadovoljstvo 10

Vlast stabilna, opozicija neka mirno izražava nezadovoljstvo

Politička stabilnost koja karakteriše prilike u Novoj Varoši je ključni uslov njenog daljeg razvoja. Nekada ljuti politički protivnici pružili su ruku pomirenja i uspostavili se na temeljima vršenja takve vlasti koja je isključivo usmerena na opšte dobro građana.

Beograđanka biciklom obišla 40 zemalja 14

Beograđanka biciklom obišla 40 zemalja

Beograđanka Snežana Radojičić, nakon pređenih 55.000 kilometara biciklom i obilaska oko 40 zemalja sveta, nedavno je prvi put gostovala u Novoj Varoši.

PrvaPoslednja