Nova Varoš

Draža pored Tita, blamaža Srbije 1

Draža pored Tita, blamaža Srbije

Sa zakašnjenjem sam naišao na fotografiju sa proslave Dana pobede nad fašizmom, na kojoj se u pozadini vide Tito i Draža. Režiser proslave Dragoslav Bokan, poznat kao osnivač paravojne formacije „Beli orlovi“, i tim scenarista, među kojima je, začudo, i istoričar Dejan Ristić, kao diletantsko scenografsko rešenje na pozadini scene stavili su Tita i Dražu jednog pored drugog!

Brazilac očaran zlatarskim krajem 2

Brazilac očaran zlatarskim krajem

Zlatarski i polimski kraj su biseri Srbije. Divna Kamena Gora sa čuvenim svetim borom, zadivljujući meandri Uvca, očaravajuća planina Zlatar…

Bora Dimitrijević: Moderan način života nam ne ide naruku 5

Bora Dimitrijević: Moderan način života nam ne ide naruku

Seminarom na temu „Ka implementaciji operativnih smernica Uneska za primenu Konvencije o zaštiti nematerijalnog kulturnog nasleđa – uključivanje lokalne zajednice u zaštitu“ završene su ovogodišnje aktivnosti na realizaciji velikog projekta „Inkluzivna zaštita nematerijalnog kulturnog nasleđa: most među kulturama“.

Najviše sredstava, oko 5,5 miliona dinara, utrošeno na subvencije poljoprivrednim proizvođačima 6

Najviše sredstava, oko 5,5 miliona dinara, utrošeno na subvencije poljoprivrednim proizvođačima

Opština Nova Varoš je tokom prošle godine za program mera u oblasti poljoprivrede utrošila 9,4 miliona dinara, a isti iznos sredstava za sprovođenje brojnih projekata na polju agrarne politike opredeljen je i u budžetu za 2020 – ističe zamenik predsednika opštine dr Branko Bjelić, sumirajući rezultate rada lokalne uprave u ovoj oblasti tokom prošle i planovima za ovu godinu.

Projekti vredni više od milijardu dinara 7

Projekti vredni više od milijardu dinara

Domaćinsko raspolaganje narodnim parama, izuzetna saradnja sa državom i politička stabilnost rezultirali su time da su u novovaroškoj opštini tokom prošle godine realizovani projekti veći od milijardu dinara – ističe predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Ostvareno skoro 28 hiljada noćenja 8

Ostvareno skoro 28 hiljada noćenja

Hotel „Panorama“ jesen dočekuje sa odličnim poslovnim rezultatima. U prvih osam meseci ove godine oko 7.000 gostiju ostvarilo je skoro 28.000 noćenja, što je još bolji učinak nego u istom periodu lane – kaže upravnik hotela i direktor lokalne Turističke organizacije Branko Pucarević.

Podrška za ekonomsko osnaživanje žena sa sela 9

Podrška za ekonomsko osnaživanje žena sa sela

Ekonomsko osnaživanje žena u selima novovaroške opštine u fokusu je projekta opštinskog Saveta za rodnu ravnopravnost koji je nedavno dobio “zeleno svetlo” na konkursu Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost (UN Women).

Darovi za vrtić u Novoj Varoši 10

Darovi za vrtić u Novoj Varoši

Četrdesetak Novovarošana rasejanih po svetu, iz generacije 1979.godine, okupili su se nedavno u svom zavičaju na proslavi 25-godišnjice male mature.

Zip-lajn na Zlataru do kraja jula 12

Zip-lajn na Zlataru do kraja jula

Na Zlataru je ovih dana počela gradnja zip-lajn spusta koji će sa dužinom od skoro 1.000 metara biti jedan od najvećih u Srbiji.

Nova Varoš, Nikola jelić, izgoreo auto

Izgoreo automobil predsednika SO Nova Varoš

– Automobil „pežo 208“ Nikole Jelića, predsednika SO Nova Varoš i do pre neki dan direktora lokalne poslovnice JP „Srbijašume“, izgoreo je ispred njegove porodične kuće u tom gradu.

Vlast stabilna, opozicija neka mirno izražava nezadovoljstvo 14

Vlast stabilna, opozicija neka mirno izražava nezadovoljstvo

Politička stabilnost koja karakteriše prilike u Novoj Varoši je ključni uslov njenog daljeg razvoja. Nekada ljuti politički protivnici pružili su ruku pomirenja i uspostavili se na temeljima vršenja takve vlasti koja je isključivo usmerena na opšte dobro građana.

PrvaPoslednja