Nova Varoš

Rađa se više beba u Novoj Varoši

Pored stimulativnih mera iz opštinskog budžeta za porast nataliteta, u novovaroškom kraju se i dalje više umire nego što se čuje plač beba.

Puna kasa – putara nigde

Iz budžeta Opštine Nova Varoš ove godine biće izdvojeno skoro 150.000.000 dinara za izgradnju i modernizaciju tridesetak kilometara lokalnih saobraćajnica.

Dani zabave i druženja

U Turističkoj organizaciji i Opštinskoj upravi intenzivirane su pripreme za šesti po redu „Zlatarfest“ koji će se održati od 25. do 29. jula.

Ljubav iz vremena nemaštine

U vremenu u kojem su razvodi sve češći, a brakovi traju prekratko, postoje ljudi koji vraćaju veru i nadu u dug i srećan porodični život.

Zagrevanje za Zlatarfest

„Letnje zagrevanje“, naziv je muzičkog festivala koji će, od 23. do 26. jula, biti održan u Novoj Varoši.. Manifestacija je ustanovljena prošlog leta, a organizator je novovaroški Dom kulture „Jovan Tomić“.

Subvencije za poljoprivredne proizvođače

Lokalna samouprava će ovih dana objaviti konkurs za dodelu subvencija poljoprivrednim proizvođačima sa područja novovaroške opštine u ukupnom iznosu od 7.000.000 dinara.

Podrška za voćare, stočare, pčelare

Na finansijsku pomoć lokalne samouprave, u iznosu od 840.000 dinara, moći će da računa Udruženje proizvođača jagodičarskog voća „Zlatni breg“, koje je na opštinskom javnom pozivu kandidovalo projekat „Unapređenje voćarske proizvodnje“.

Potencijalni investitori merkaju RH Zavod na Zlataru

Bivša Specijalna bolnica za lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja na Zlataru, zbog finansijske dubioze zakatančena pre više od osam godina, trebalo bi uskoro da bude privatizovana.

Projektima do investicija

Opštinsko odeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj postalo je za par godina otkako je formirano pravi mini projektni centar.

Nova oprema i sanacija objekata

Zahvaljujući podršci lokalne samouprave i donatora, u medicinsku opremu, vozni park i rekonstrukciju zdravstvenih objekata u Novoj Varoši tokom leta biće investirano oko 6,5 miliona dinara.

Prva Poslednja