Foto: Fonet/AP (Arhiva)

Na graničnom prelazu Šid danas su zaustavljena dva pokušaja ilegalnog izlaska iz zemlje.

Nešto posle ponoći na carinsku kontrolu stigao je kamion gornjomilanovačkih registarskih oznaka, kojim su transportovane tri tone sunđera iz Srbije ka Hrvatskoj.

Vozač je rekao carinskim službenicima da sumnja da se u prikolici nalaze ilegalni migranti jer je, čekajući u koloni na izlazu iz Srbije, primetio neke ljude oko svog kamiona i pokušao više puta da ih otera.

Ispostavilo se da je bio u pravu, pošto su carinici u tovaru sunđera otkrili četvoricu mladića iz Avganistana, od kojih najmlađi ima samo 16 godina, piše u saopštenju.

Ranije danas na istom graničnom prelazu u kamionu čačanskih registarskih oznaka, koji je transportovao frižidere za italijansko tržište, pronađeni su muškarac i žena iz Irana.

Prethodnog dana, takođe na graničnom prelazu Šid, u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio tekstil od Bugarske ka Hrvatskoj otkrivena su još četvorica „slepih putnika“.

Reč je o mladićima iz Indije, Bangladeša i Iraka, starosti od 35 i 16 godina, navodi carina.

Pored toga, na Batrovcima su 11. februara pomoću skenera u prikolici kamiona pronađena još četvorica migranata iz Avganistana, navodi se u saopštenju.