Foto: M. Dragojević

Na taj način, kako ističe Inicijativa, ukazala je na to da se ti radovi vrše mimo zakona, da je gradilište opasno po pešake i radnike, što je ovaj događaj i potvrdio.

„Predizborna raskopavanja koja su ulice i trotoare našeg grada pretvorila u ratnu zonu pešaka, biciklista i vozača počela su da uzimaju danak i u vidu fizičkih povreda građana koji se jedva probijaju kroz neobeležena, nezaštićena i opasna gradilišta“, istiće Inicijativa.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd o tome je obavestila Beokom servis 11. septembra. Uprkos insistiranju, taj servis punih 22 dana odbijao je da o prijavi obavesti inspekcijske organe.

Posledica ovakvog bahatog odnosa prema našoj bezbednosti, su teške povrede dve sugrađanke, navodi Inicijativa i podseća da radove ispred Doma omladine, obavlja JKP “Beograd-put”.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd ističe da je podnela i prijavu inspekciji i zbog ovih nelegalnih radova u parku Ušće, koji se izvode bez plana, mimo propisa i protivzakonito, na osnovu projekta koji je donirao „podobnao investitor MPC Properties koji planira još jednu kulu na Ušću.

Veliki broj nekoordinisanih građevinskih radova onemogućava normalno funkcionisanje saobraćaja i života grada. Za potrebe predizborne kampanje raskopavaju se tek rekonstruisane ulice, autobuska stajališta i prilazi institucijama. Jasno je da sinhronizovano tempiranje svih ovih radova nema za svrhu dobrobit ljudi nego iskljuĆivo partije u permanentnoj kampanji, navodi se u saopštenju.