Stefanović: Nastavljamo sa opremanjem i igradnjom kapaciteta policijskih uprava 1Foto: MUP

„Ovde u Osečini otvorena je rekonstruisana i renovirana policijska stanica. Zgrada koja je izgrađena šezdesetih godina prošlog veka danas izgleda moderno, savremeno je opremljena i spremna da pruži građanima kvalitetne usluge“, rekao je Stefanović.

Ministar je, kako se navodi u saopštenju, u Osečini najavio da će se nastaviti sa otvaranjem novih i rekonstruisanih policijskih stanica u Srbiji, jer država ceni rezultate i rad policijskih službenika na zaštiti bezbednosti građana.

„Nastavićemo snažnu akciju opremanja i poboljšanja uslova rada policije. U narednim danima nastavićemo sa otvaranjem novih i rekonstruisanih policijskih stanica. Hoćemo da pokažemo da Srbija poštuje veliku borbu ljudi koji se bave zaštitom bezbednosti stanovnika, ali i da cenimo rezultate i rad na smanjenju stope kriminaliteta“, istakao je Stefanović.

On je najavio i nastavak opremanja policije novim vozilima i precizirao da će Policijska stanica Osečina dobiti patrolno terensko vozilo za policiju opšte nadležnosti i za vatrogasnu službu, kao i da je za vatrogasce u ovom mestu nabavljeno navalno vozilo koje će im pomoći da budu još efikasniji u zaštiti života i imovine građana.

Stefanović je istakao da država brine o policijskim službenicima, koji se staraju o bezbednosti građana i obavljaju jedan od najtežih poslova.

„Kroz veće plate, a policijski službenici će već sutra primiti novu uvećanu platu, kroz unapređenje uslova rada hoćemo da pokažemo da država brine o policajcima i vatrogascima“, rekao je Stefanović.

Ministar Stefanović obišao je i Policijsku upravu u Valjevu gde je sa policijskim službenicima razgovarao o njihovim svakodnevnim problemima, dobrim aspektima njihovog rada, ali i o tome kako on može da se unapredi i bude bolji i efikasniji.