Stigla oprema za početak rekonstrukcije krova Opšte bolnice Pirot 1Opšta bolnica Pirot Foto: Z. Panić

U Opštoj bolnici Pirot u toku je realizacija prve faze radova na rekonstrukciji koju finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Izvođač radova je grupa Ement Enterijeri i Simb invest koja je decembra prošle godine počela sa radom.

Prema rečima direktora Opšte bolnice Pirot dr Gorana Petrovića, dopremeljeni su solarni paneli i tri vrste kupola koji će biti ugrađeni i doprineti energetskoj efikasnosti ove zdravstvene ustanove koja je počela sa radom 1983. godine.

„Za potrebe ugradnje panela napravljena je i čelična konstrukcija na parkingu“, kaže dr Petrović. Obavljena je i proba zamene stolarije kako bi se video način i procenila dinamika ovog obimnog posla koji ne sme da poremeti fukcionisanje Bolnice koja je i dalje u kovid sistemu.

Stigla oprema za početak rekonstrukcije krova Opšte bolnice Pirot 2
Goran Petrović, direktor Opšte bolnice Pirot Foto: Z. Panić

„Dinamiku radova na nedeljnom nivou prate svi učesnici u poslu, predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Gradske uprave, Opšte bolnice i izvodjač radova“, rekao je Petrović.

Podsećamo, krajem decembra prošle godine zvanično su počeli radovi prve faze rekonsrukcije Opšte bolnice Pirot koju finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, a vrednost projekta je 303 miliona dinara, dok će prva faza radova obuhvatiti poboljšanje energetske efikasnosti bolnice, zamenu spoljne stolarije, krova i izmeštanje solarnih panela.

Pirot ovim projektom nastavlja uspešnu saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i Vladom Srbije, kroz koju je u ovaj grad do sada uloženo oko 3.000.000 evra.

Direktor Opšte bolnice Pirot Goran Petrović je tada izjavio da se zahvaljuje Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja i Gradu Pirotu što su našli model da se uloži u pirotsku Bolnicu koja je sagrađena 1983. godine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.