Pirot

Kakva je sudbina kompanije „Tigar“ iz Pirota?

Na prvoj radnoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta Grada Pirota govorilo se o stanju u Kompaniji “Tigar A.D.“ Donet je zaključak o inicijativi sindikata “Tigra“ da se zatraži još jedan sastanak u Ministarstvu privrede na kome bi se govorilo o sudbini i uspešnoj privatizaciji ove kompanije. Članovi Saveta razgovarali su i o merama zapošljavanja koje realizuje Gradska uprava Pirot.

„Oživljavanje kamenog sela“ na Staroj planini (FOTO)

Fondacija „Arhitekta Aleksandar Radović“ uspešno je realizovala konzervatorski kamp u selu Gostuša na Staroj planini pod nazivom „Oživljavanje kamenog sela“. Reč je o projektu zaštite sela Gostuša, udaljenom od Pirota tridesetak kilometara koga zbog kamenih krovova i autentične arhitekture kuća od kamena, drveta i zemlje, zovu “kamenim“. Obnovljen je kameni krov  na apsidi crkve u […]

Slikarstvo je život, poziv i zadovoljstvo

“Pedeset godina slikarskih vibracija“, naziv je izložbe slika poznatog slikara i pedagoga iz Pirota Petra Đorđevića, koja je otvorena u pirotskoj “Galeriji Čedomir Krstić“ a kojom obeležava pola veka umetničkog rada. Ovom izložbom Đorđević posle 15 godina ponovo je pred publikom rodnog grada.

Deca kod gradonačelnika Pirota

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima organizovao je tradicionalni prijem povodom Dečije nedelje za učenike pirotskih osnovnih i srednjih škola, predstavnike đačkih parlamenata i mališane Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“.

Prijemom dece kod gradonačelnika Pirota počela Dečija nedelja

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima organizovao je tradiconalni prijem povodom Dečije nedelje za učenike pirotskih osnovnih i srednjih škola, predstavnike djačkih parlamenata i mališane Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“.

Sukob meštana i aktivista sa radnicima obezbeđenja investitora u Toplom Dolu

U Toplom dolu na Staroj planini jutros je došlo do sukoba meštana, Saveza mesnih zajednica Stare planine i aktivista Pokreta “Odranimo reke Stare planine“ sa radnicima obezbeđenja investitora Dragana Josića koji bi da gradi MHE na lokaciji u ovom selu, navode aktivisti objavama u Fejsbuk grupi “Odbranimo reke Stare planine“.

Saradnja Ekonomske škole u Pirotu sa školama u regionu

Posle uspešno realizovanog projekta u parnerstvu sa profesionalnom Gimnazijom za turizam i ugostiteljstvo “Penča Simov“ iz Gabrova iz Bugarske, pirotska Ekonomska škola konkurisala je novim prekograničnim projektima.

Policija u Pirotu uhapsila Nišliju zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su A. P. ( 23 ) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštila je Policijska uprava Pirot.

U Toplom Dolu održan protest meštana protiv gradnje MHE

Čelnici Saveza MZ Stare planine i Pokreta Odbranimo reke Stare planine, saopštili su na današnjem protestu u selu Topli Do podno Midžora  da neće odustajati od blokade sela na mostu u centru, sve dok se ne ostvari jučerašnje obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se stopira gradnja MHE u zaštićenim područjima.

Pirot je bio i ostrao grad sporta

Na trgu u centru Pirota danas je održana manifestacija pod nazivom “Sportski izazov“ u okviru Evropske nedelje sporta.

“Ćilim zdravlja“ ispred hale “Kej“

U sklopu ovogodišnjeg “Porodičnog dana zdravlja i bezbednosti“ kompanije „Tigar Tyres“ iz Pirota članovi “Tigar Art kluba“ Ljubiša Pejčić i Dejan Cvetković, zaposleni u ovoj kompaniji imali su nesvakidašnji zadatak. Sa volonterima i decom radnika ove kompanije oslikali su „Ćilim zdravlja“ na prostoru ispred hale “Kej“. Ne kriju zadovoljstvo što je ćilim zasijao u svom novom svetlu i na novom prostoru.

Humanitarna „Šetnja dobrote“ okupila 2.000 šetača

Pod sloganom „Da je svaki dan zdrav i bezbedan“, Kompanija „Tigar Tyres“ (tajers) iz Pirota peti put je organizovala „Porodični dan zdravlja i bezbednosti“ sa Gradom Pirotom i brojnim prijateljima iz lokalne zajednice i partnerima.

PrvaPoslednja