Pirot

Grejna sezona u Pirotu bez problema

Grejna sezona u Pirotu protiče bez problema, izjavio je direktor Javnog preduzeća Gradska Toplana Bratislav Ćirić.

Uručena priznanja Unije poslodavaca Srbije

Priznanje Unije poslodavaca Srbije za ukazano poverenje i saradnju u unapređenju socijalnog dijaloga i poslovnog ambijenta u Pirotu uručeno je gradonačelniku Pirota Vladanu Vasiću i predsedniku Ugrovorne Okružne Privredne komore Pirot Draganu Kostiću na današnjoj sednici Skupštine Unije poslodavaca Srbije u Klubu poslanika u Beogradu ,saopšteno je iz Privredne komore Pirot.

Tain kao ikona i najvažnija amajlija

U Muzeju Ponišavlja u Pirotu već decenijama ljubomorno čuvaju eksponat, po mnogo čemu jedinstven u Srbiji, a možda i u Evropi. Reč je o vojničkom hlebu – tainu, umešenom daleke 1912. godine, u vreme kada su se nad Srbijom nadvili ratovi i beda.

Omiljeno šetalište- pluća Pirota

Sadnjom stabala na Keju kraj Nišave od Železničkog mosta do asfaltne baze  i priredbom učenika, danas je akcijom pod  nazivom ‘’Kej pluća našeg grada’’ završeno obeležavanje 95. godišnjice od početka izgradnje Keja  omiljenog šetalista kraj Nišave  u samom cenrtru Pirota, simbola ovog grada.

Ekonomska škola u Pirotu obeležila Dan pravilne ishrane

U Ekonomskoj školi u Pirotu danas je obeležen Dan pravilne ishrane i kuvanja a učenici zanimanja kulinarski tehničar ove škole kuvali su za najmladje iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“ želeći da i na taj način ukažu na zdravu i pravilnu ishranu.

U novoj hali posao za 250 radnika

Kompanija “E Miroljo“ u Pirotu oprema novu halu konfekcije a u toku je i konkurs za prijem novih 250 radnika koji će u ovoj hali šiti modnu konfekciju.

„Solarni ćilim“ krasiće centar Pirota

Umetnik Dušan Rodić rođen u Beogradu koji živi i radi u Berlinu, poklonio je Pirotu svoj rad sa solarnim panelima inspirisan šarama čuvenog pirotskog ćilima.

Mlekarska škola iz Pirota obeležava 73 godine rada

Mlekarska škola “Dr Obren Pejić“ iz Pirota danas obeležava 73 godine rada i postojanja, a deseta manifestacija “Dani hleba i sira“ je kruna obeležavanja ove godišnjice.

Pirot: Mihajlo Đedović drugi na festivalu ljubavne poezije

Na 10. jubilarnom festivalu ljubavne poezije „Ivan Pangarić“ u Somboru, Mihajlo Đedović, učenik Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota osvojio je drugo mesto sa autorskom pesmom „Hvala ti’“ u konkurenciji 185 pesama i 33 doma iz cele Srbije.

Prva Poslednja