Pirot

Izložba o “kamenom selu” Gostuša predstavljena u Kotoru 4

Izložba o “kamenom selu” Gostuša predstavljena u Kotoru

Rezultate projekta “Oživljavanje kamenog sela“ Fondacija Arhitekta Aleksandar Radović predstavlja u zemlji i regionu. Početkom februara izložba nastala u okviru ovog projekta otvorena je u Galeriji Solidarnosti u Kotoru. Do kraja februara izložba će biti predstavljena u Beogradu, Novom Sadu i Republici Srpskoj.

Pirot: Vrednost dosadašnjih projekata oko tri miliona evra 5

Pirot: Vrednost dosadašnjih projekata oko tri miliona evra

Projekti prekogranične saradnje koje Grad Pirot realizuje od 2007. godine značajno su dopunili gradski budžet. Od trenutka kada je počeo da učestvuje u CARDS, IPA i INTEREG programima, Grad Pirot realizovao je 19 projekata prekogranične saradnje vrednosti oko tri miliona evra koje preko programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske finansira EU, rečeno je Danasu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Pirota.

Gradska Toplana u Pirotu prešla na gas za daljinski sistem grejanja 6

Gradska Toplana u Pirotu prešla na gas za daljinski sistem grejanja

Gradska toplana u Pirotu jedna je od prvih toplana u Srbiji koja je za daljinski sistem grejanja u gradu već mesec dana umesto mazuta koristi komprimovani tečni gas kao osnovni energent, čime je značajno popravljena ekološka slika grada pa  iz dimnjaka Energane  ‘’Senjak’’ umesto zagađujućih materija sada izlazi jedino vodena para.

Povećan broj obolelih od gripa u Pirotskom okrugu 8

Povećan broj obolelih od gripa u Pirotskom okrugu

Okružni koordinator za nadzor nad gripom, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje Pirot doktorka Radmila Zec izjavila je za Danas da je poslednje nedelje januara broj obolelih od gripa i oboljenja slična gripu povećan za 55 posto u Pirotskom okrugu.

Socijalna groteska naše svakodnevice, sad i ovde 9

Socijalna groteska naše svakodnevice, sad i ovde

U Narodnom pozorištu Pirot u toku je rad na novoj predstavi pod nazivom “Strah – jedna topla ljudska priča“ koju autorski i rediteljski potpisuje reditelj Igor Vuk Torbica , inspirisana dramskim tekstovima Franca Ksavera Kreca, saopšteno je danas u ovoj ustanovi kulture.

Počela 14. Božićna škola sporta u Pirotu, promoter proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić 10

Počela 14. Božićna škola sporta u Pirotu, promoter proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić

„Pirot je primer drugima u Srbiji jer ima ovakvu školu. Drugi gradovi to nemaju. Ovo je praktično fenomenalna pirotska olimpijska škola u kojoj deca mogu da besplatno pronađu ono što žele i izaberu sport koji ih zanima“, rekao je večeras na otvaranju 14. Božićne škole sporta u prepunoj hali Kej u Pirotu promoter škole, proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić.

Svetosavska priznanja uručena pirotskim prosvetnim radnicima 13

Svetosavska priznanja uručena pirotskim prosvetnim radnicima

Brojnim svečanostima školsku slavu Svetog Savu obeležile su sve obrazovane ustanove u Pirotu a OŠ „Sveti Sava“ i Dan škole. Svečano je bilo i u Predškolskoj ustanovi „Čika Jova Zmaj“. Na svečanosti u Gradskoj upravi, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić uručio je priznanja u oblasti obrazovanja „Sveti Sava“ sa zlatnikom, srebrnjakom i diplome za 2019. godinu.

Uručena priznanja pirotskim prosvetnim radnicima 15

Uručena priznanja pirotskim prosvetnim radnicima

Brojnim svečanostima školsku slavu Svetog Savu obeležile su sve obrazovane ustanove u Pirotu, a OŠ „Sveti Sava“ i Dan škole. Svečano je bilo i u Predškolskoj ustanovi „Čika Jova Zmaj“. Na svečanosti u Gradskoj upravi, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić uručio je priznanja u oblasti obrazovanja „Sveti Sava“ sa zlatnikom, srebrnjakom i diplome za 2019. godinu.

PrvaPoslednja