– Drago mi je da je Sombor našao načina i interesa da se pridruži malobrojnoj ekipi Kulturnog centra Svilajnac i Grada teatra Budva i učestvuje u daljoj realizaciji predstave „Julije Cezar“ – kazao je producent predstave Boris Mišković.

Kokan Mladenović je u Narodnom pozorištu Sombor do sada režirao 11 predstava, a sa Šekspirovim delom se pojavljuje prvi put.

– Ono što nas je opredelilo da radimo ovu predstavu je tematika, a to je uzurpirana demokratija. Šekspir u ovom delu piše o pitanju da li je važna država ili jedan čovek koji uzurpira proces demokratizacije, demokratsko društvo. Tamo se doslovce kaže: „Šta bi ste vi uradili kada bi ste videli da vaša država ide prema tiraniji, kada bi jedan čovek postajao suviše moćan, šta biste uradili da ga zaustavite?“ To su pitanja koja imaju mnogo veze sa našom stvarnošću. Valja napomenuti da je sa 30 likova ova priča, radi jezgrovitosti, svedena na pet uloga. Mislim da će publika biti iznenađena koliko Šekspir korespondira sa današnjim vremenom – rekao je Mladenović.

Predstava Julije Cezar imaće dve premijere: jednu 24. novembra, a drugu na sam Dan Narodnog pozorišta Sombor 25. novembra, čime se obeležava 133. godišnjica teatra u Somboru. Kostimografiju potpisuje Tatjana Radišić, scenografiju Marija Kalabić, muziku Irena Popović, a koreografiju Andreja Kulešević.

U predstavi igraju Sergej Trifunović, Saša Torlaković, Branislav Trifunović, Jelena Minić, Marko Marković i Irena Popović.