Sombor

„Porodica naroda“ od 11. do 16. septembra u Somboru

Od 11. do 16. septembra, u Somboru će biti održan prvi Filmski festival Dunavsko-panonske regije “Porodica naroda / Family of Nations”, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor.

Muzički vodič od 10. do 16. avgusta

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

Neće ljudi da idu kući kad im je dobro

Festivali kulture u Srbiji su, kažu mnogi koji ih posete, postali interesantniji i autentičniji nego neki prestonički, a kako je bilo na ovogodišnjem Somborskom pozorišnom maratonu za Danas govori njegov selektor i direktor Narodnog pozorišta u tom gradu Mihajlo Nestorović.

Mihajlović: Osposobiti prelaz Bački breg

Prioritet infrastrukturnih radova za Sombor je osposobljavanje graničnog prelaza Bački breg za teretni saobraćaj, ali i da se proširi sadašnji put od Sombora do ovog graničnog prelaza, konstatovano je danas u razgovoru potpredsecnice Vlade Srbije Zorane Mihajlović sa gradonačelnicom tog grada Dušankom Golubović.

Somborski književni festival od 11. do 13. maja

Drugi Somborski književni festival održava se od 11. do 13. maja u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ iz Sombora i uz podršku Skupštine opštine Sombor.

Tužbe zbog šikaniranja na poslu; Demanti Carnexa

Dvanaest radnika je tužilo firmu za mobing i dobili smo spor na Višem sudu u Somboru, ali Apelacioni je ponovo vratio presudu nazad somborskom, zbog nedostatka dokaza, barem je to obrazloženje.

Popović: Srbija ne sme u NATO

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović oštro se usprotivio približavanju Srbije zapadnom vojno-političkom savezu.

Jeremić: Bitka za normalnu i pristojnu Srbiju

Prilikom posete Zapadnobačkom okrugu, predsednički kandidat Vuk Jeremić istakao je da mi danas u našem javnom i medijskom prostoru bijemo bitku sa vulgarnošću, prostaklukom i propagandom.

Spremaju peticiju za šinobus

Po novom redu vožnje „Srbija voza“ koji je stupio na snagu u nedelju, putnici iz pravca Odžaka, Bogojeva, Sonte i Prigrevice nemaju više jutarnje polaske vozova za Sombor.

Srbiji tri zlatne medalje na Balkan Bowlu

Ekipa Srbije u američkom fudbalu osvojila je tri zlatna odličja na Balkan Bowlu, nezvaničnom prvenstvu Balkana, koje se 29. i 30. oktobra održalo u Somboru.

"Kosmički pejzaži" Zorana Stošića

U Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru sinoć je otvorena izložba Zorana Stošića Vranjskog, pod nazivom „Kosmički pejzaži“.

"Gogoland" po motiva dela Janoša Hercega

Na sceni somborskog teatra večeras će premijerno biti izvedena predstava „Gogoland“, autorski projekat reditelja Andraša Urbana, po motivima dela književnika Janoša Hercega. Ovo je, inače, šesta ovosezonska premijera, a 513. od osnivanja somborskog pozorišta. Uloge tumače Biljana Keskenović, Branislav Jerković, Ivana V. Jovanović, Milica Janevski, Nenad Pećinar i Saša Torlaković. Muziku će uživo, uz glumce, na sceni izvoditi i Nemanja Bubalo, udaraljke, i Lazar Lazarević, klavir. Vajarske detalje uradio je Peter Mraković, a grafički dizajn Arpad Blaško.

Kineski "Longin" želi da gradi industrijski park u Somboru

Kineski "Longin" želi da gradi industrijski park u Somboru

Kineski „Longin“ zainteresovan je za izgradnju industrijskog parka u Somboru, a protekle nedelje su predstavnici kompanije boravili u tom gradu i potpisali memorandum o razumevanju. Dokument, koji je u načelnim crtama obuhvatio izgradnju industrijske zone na površini od 30 hektara, potpisali su zamenik gradonačelnika Vladislav Živanović i Sju Sijang, predsednica Longyuing Investment and Menagement (LIM), objavljeno je na sajtu Grada.


Prva Poslednja