Sombor

Kadeti, učenici i rezervni oficiri položili zakletve

Svečanosti povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2018. godine“, kadeta, učenika srednje stručne vojne škole i slušalaca klase rezervnih oficira Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije generacije „septembar 2018. godine“ održane su danas u kasarnama u Somboru, Leskovcu i Valjevu.

„Porodica naroda“ od 11. do 16. septembra u Somboru

Od 11. do 16. septembra, u Somboru će biti održan prvi Filmski festival Dunavsko-panonske regije “Porodica naroda / Family of Nations”, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor.

Muzički vodič od 10. do 16. avgusta

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

Neće ljudi da idu kući kad im je dobro

Festivali kulture u Srbiji su, kažu mnogi koji ih posete, postali interesantniji i autentičniji nego neki prestonički, a kako je bilo na ovogodišnjem Somborskom pozorišnom maratonu za Danas govori njegov selektor i direktor Narodnog pozorišta u tom gradu Mihajlo Nestorović.

Mihajlović: Osposobiti prelaz Bački breg

Prioritet infrastrukturnih radova za Sombor je osposobljavanje graničnog prelaza Bački breg za teretni saobraćaj, ali i da se proširi sadašnji put od Sombora do ovog graničnog prelaza, konstatovano je danas u razgovoru potpredsecnice Vlade Srbije Zorane Mihajlović sa gradonačelnicom tog grada Dušankom Golubović.

Somborski književni festival od 11. do 13. maja

Drugi Somborski književni festival održava se od 11. do 13. maja u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ iz Sombora i uz podršku Skupštine opštine Sombor.

Tužbe zbog šikaniranja na poslu; Demanti Carnexa

Dvanaest radnika je tužilo firmu za mobing i dobili smo spor na Višem sudu u Somboru, ali Apelacioni je ponovo vratio presudu nazad somborskom, zbog nedostatka dokaza, barem je to obrazloženje.

Popović: Srbija ne sme u NATO

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović oštro se usprotivio približavanju Srbije zapadnom vojno-političkom savezu.

Jeremić: Bitka za normalnu i pristojnu Srbiju

Prilikom posete Zapadnobačkom okrugu, predsednički kandidat Vuk Jeremić istakao je da mi danas u našem javnom i medijskom prostoru bijemo bitku sa vulgarnošću, prostaklukom i propagandom.

Spremaju peticiju za šinobus

Po novom redu vožnje „Srbija voza“ koji je stupio na snagu u nedelju, putnici iz pravca Odžaka, Bogojeva, Sonte i Prigrevice nemaju više jutarnje polaske vozova za Sombor.

Srbiji tri zlatne medalje na Balkan Bowlu

Ekipa Srbije u američkom fudbalu osvojila je tri zlatna odličja na Balkan Bowlu, nezvaničnom prvenstvu Balkana, koje se 29. i 30. oktobra održalo u Somboru.

"Kosmički pejzaži" Zorana Stošića

U Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru sinoć je otvorena izložba Zorana Stošića Vranjskog, pod nazivom „Kosmički pejzaži“.

Prva Poslednja