Sombor

Ove godine rekordan broj kadeta na Vojnoj akademiji 4

Ove godine rekordan broj kadeta na Vojnoj akademiji

Ove godine u Vojnu akademiju primljeno je 209 kadeta, što je rekordan broj, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je posetio kadete 145. klase prve godine, na osnovnoj obuci u kasarni „Aerodrom“ u Somboru.

Bulatović (SSP): Zakazala protivgradna odbrana u okolini Sombora 5

Bulatović (SSP): Zakazala protivgradna odbrana u okolini Sombora

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović ocenio je danas da je protivgradna odbrana „katastrofalno zakazala“ u okolini Sombora, a posebno Bačkog Monoštora kome je današnje nevreme nanelo veliku štetu upropastivši zasade soje, kukuruza i industrijske paprika.

Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu uprave Sombora zbog luna parka 6

Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu uprave Sombora zbog luna parka

Zaštitnik građana pokrenuo je po sopstvenoj inicijativi a na osnovu saznanja iz medija da je osmoro dece povređeno usled pada prilikom pucanja glavnog stuba ringišpila u naselju Kolut kod Sombora, postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Gradske uprave grada Sombora.

Sombor: Odbornica odustala od štrajka glađu 7

Sombor: Odbornica odustala od štrajka glađu

Odbornica u Skupštini grada Sombora i nositeljka liste „Prof. dr Dunja Prokić – za svu našu decu, ne samo njihovu“ sinoć je, ipak, odustala od započetog štrajka, pred vratima izborne komisije zbog, kako je navela, „brutalne pljačke gradske izborne komisije, tokom izbornog procesa“, prenosi lokalni portal SOinfo.org.

Mihajlović: Gradićemo brzu saobraćajnicu od Sombora do Kikinde 8

Mihajlović: Gradićemo brzu saobraćajnicu od Sombora do Kikinde

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, posetila je danas Sombor i tom prilikom sa gradonačelnicom Dušankom Golubović i direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom obišla rehabilitovani državni put na deonici od Sombora ka Bačkom Bregu.

Posle "Predsednica" stiže i "Tramvaj" na bačku scenu 11

Posle „Predsednica“ stiže i „Tramvaj“ na bačku scenu

Inscenacija romana Đorđa Lebovića „Semper Idem“ u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića, u neobičnom šestočasovnom scenskom trajanju, i dalje je hit predstava koja se u somborskom pozorištu igra na kartu više.

Pozorišni maraton Narodnog pozorišta Sombor od 13. do 15. juna 14

Pozorišni maraton Narodnog pozorišta Sombor od 13. do 15. juna

Ovogodišnji, 27. Pozorišni maraton Narodnog pozorišta Sombor održaće se od 13. do 15. juna, pod sloganom Liberté, égalité, fraternité – Sloboda, jednakost, bratstvo . Festival će otvoriti naša proslavljena glumica Mira Banjac  13. juna u 19 časova, najavljeno je iz Somborskog pozorišta.

Nije mi teško, svaku ulogu vezujem za sebe 15

Nije mi teško, svaku ulogu vezujem za sebe

Glumicu Danicu Grubački publika na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji se održava u Zrenjaninu od 12. do 18. aprila, gleda u ulozi Marijane u predstavi „Tartif“, režija Igor Vuk Torbica, Narodno pozorište Sombor.

PrvaPoslednja