Sombor

Nije mi teško, svaku ulogu vezujem za sebe

Glumicu Danicu Grubački publika na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji se održava u Zrenjaninu od 12. do 18. aprila, gleda u ulozi Marijane u predstavi „Tartif“, režija Igor Vuk Torbica, Narodno pozorište Sombor.

Direktor JKP Zelenilo u Somboru učestvovao u napadu na radnika

Radnik somborskog JKP „Zelenilo“ Dragan Jocić pretučen je u subotu nasred ulice u širem centru Sombora kada su ga automobilom presrele četiri osobe, među kojima je bio i direktor tog preduzeća Nikola Lančuški, objavio je večeras Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

„Zimske čarolije“ u Somboru

Tradicionalna manifestacija Somborske zimske čarolije na „Ćelavom trgu“ počela je 21. decembra i trajaće do 6. januara 2019. godine, saopštavaju organizatori.

Prva promo tura za slepe i slabovide u Somboru i Erdutu

Osobe oštećenog vida, slepi i slabovidi, članovi Saveza slepih iz Srbije i Hrvatske, učestvovali su u prvoj promotivnoj turističkoj turi prilagođenoj ovoj grupaciji ljudi, koja je organizovana u Apatinu i Sonti.

Kadeti, učenici i rezervni oficiri položili zakletve

Svečanosti povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2018. godine“, kadeta, učenika srednje stručne vojne škole i slušalaca klase rezervnih oficira Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije generacije „septembar 2018. godine“ održane su danas u kasarnama u Somboru, Leskovcu i Valjevu.

„Porodica naroda“ od 11. do 16. septembra u Somboru

Od 11. do 16. septembra, u Somboru će biti održan prvi Filmski festival Dunavsko-panonske regije “Porodica naroda / Family of Nations”, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor.

Muzički vodič od 10. do 16. avgusta

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

Neće ljudi da idu kući kad im je dobro

Festivali kulture u Srbiji su, kažu mnogi koji ih posete, postali interesantniji i autentičniji nego neki prestonički, a kako je bilo na ovogodišnjem Somborskom pozorišnom maratonu za Danas govori njegov selektor i direktor Narodnog pozorišta u tom gradu Mihajlo Nestorović.

PrvaPoslednja