Viši sud produžio pritvor Veljku Belivuku i njegovoj grupi 1Foto: STARSPORT

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, doneo je rešenje kojim je osumnjičenom Veljku Belivuku i devetnaestorici članova njegove grupe produžio pritvor do 30 dana, saopšteno je danas iz Višeg suda

U saopštenju se dodaje da je pritvor Veljku Belivuku i drugima produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, i zbog mogućnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Viši sud u obrazloženju mere produženja pritvora osumnjičenom Belivuku i njegovoj grupi navodi i da je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, kao i da su „način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka“.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Osumnjičenima V.B, M.M, V.G, M.B, M.B, A.V, V.D, N.L, M.T, N.S, D.T, F.I, N.J, Ž.К, S.S, B.К, N.S, S.L, N.Đ i V.G, stavljeno je na teret da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a okrivljenom V. G i Ž.К da su izvršili i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljeni Veljko Belivuk i još šest članova njegove grupe se po više osnova terete za izvršenje teškog ubistva.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Viši sud produžio pritvor Veljku Belivuku i njegovoj grupi”

  1. Očekivano je i bilo da se produži pritvor toj grupi kioja je osumnjičena za najstravičnije zločine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.