Viši sud produžio pritvor Veljku Belivuku i njegovoj grupi 1Foto: STARSPORT

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, doneo je rešenje kojim je osumnjičenom Veljku Belivuku i devetnaestorici članova njegove grupe produžio pritvor do 30 dana, saopšteno je danas iz Višeg suda

U saopštenju se dodaje da je pritvor Veljku Belivuku i drugima produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, i zbog mogućnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Viši sud u obrazloženju mere produženja pritvora osumnjičenom Belivuku i njegovoj grupi navodi i da je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, kao i da su „način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka“.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Osumnjičenima V.B, M.M, V.G, M.B, M.B, A.V, V.D, N.L, M.T, N.S, D.T, F.I, N.J, Ž.К, S.S, B.К, N.S, S.L, N.Đ i V.G, stavljeno je na teret da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a okrivljenom V. G i Ž.К da su izvršili i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljeni Veljko Belivuk i još šest članova njegove grupe se po više osnova terete za izvršenje teškog ubistva.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Viši sud produžio pritvor Veljku Belivuku i njegovoj grupi”

  1. Očekivano je i bilo da se produži pritvor toj grupi kioja je osumnjičena za najstravičnije zločine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.