Bajatović: SAD pritiskaju zbog turskog toka 1Foto: Medija centar Beograd

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da Srbija neće platiti izgradnju gasovoda „Turski tok“ kroz našu zemlju i da očekuje pozitivno mišljenje Energetske zajednice, jer za sada niko nema ništa protiv osim što, kako je istakao, Amerikanci pritiskaju.

Bajatović je za Prvu televiziju rekao da će izgradnju gasovoda finansirati kompanije koje dugoročno zakupe njegove kapacitete. Do kraja godine će biti raspisan poziv za obavezujući zakup kapaciteta, a pregovara se sa bankama, jer je reč o komercijalnom projektu, kazao je Bajatović.

On je rekao da se do kraja januara naredne godine očekuje odgovor Energetske zajednice o tome da li je taj projekat u skladu sa procedurama. Ukoliko ne bude političkih razloga, ne postoji nijedan ekonomske prirode koji bi mogao da zaustavi gradnju ovog gasovoda.

Evropska komisija ne može da ima ništa protiv jer sve radimo po našem Zakonu o energetici, koji je u skladu sa Trećim energetskim paketom, rekao je Bajatović. Za sada niko nema ništa protiv, osim što Amerikanci pritiskaju, kazao je Bajatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari