Juče je na Beogradskoj berzi ostvaren mali obim prometa, najniži od početka godine (192,5 miliona dinara). Pad cena akcija (od 122 emisije, kod 52 je zabeležen pad) kojima se juče trgovalo, odrazio se i na dalje smanjenje vrednosti sva tri berzanska indeksa. Indeks BELEX15 beleži pad od 1,5 odsto, BELEXLINE 1,1 odsto, dok pad vrednosti indeksa SRX najmanja i iznosi 0,3 odsto.

Juče je na Beogradskoj berzi ostvaren mali obim prometa, najniži od početka godine (192,5 miliona dinara). Pad cena akcija (od 122 emisije, kod 52 je zabeležen pad) kojima se juče trgovalo, odrazio se i na dalje smanjenje vrednosti sva tri berzanska indeksa. Indeks BELEX15 beleži pad od 1,5 odsto, BELEXLINE 1,1 odsto, dok pad vrednosti indeksa SRX najmanja i iznosi 0,3 odsto. Učešće stranih investitora premašilo je 30 odsto.
Obveznicama RS trgovalo se za 332.391 evra. Najveću pažnju privukla je serija A2016K koja poslednja dospeva za naplatu i koja nosi godišnji prinos od 5,4 odsto.
Lista najtraženijih akcija, takođe beleži manje iznose u trgovanju od uobičajenih. Pored konstantnog interesovanja investitora za akcije AIK banke kojima se trgovalo za 25,4 miliona dinara i Agrobanke ( obim prometa 10,1 milion dinara), među traženijim akcijama našle su se i akcije tri nova preduzeća. To su akcije firme Alas iz Rakovca (promet 22,8 miliona dinara), Granit Peščara(19,2 miliona dinara) i beogradskog Antikora (16,3 miliona dinara).Vrednost akcija firme Titel Branda beleži skok od 20 odsto, uz promet od 1,3 miliona dinara, Goša FOM (11 odsto) i promet od 3,3 miliona dinara, dok je Alas holding iz Novog Sada (uz rast cene akcija od 7,2 odsto) ostvario promet od 3,4 miliona dinara.
Sa tržišta Beogradske berze skinute su akcije Interšpeda iz Šapca, a doneta je i odluka o privremenoj obustavi trgovanja akcijama preduzeća Mlin iz Bele Crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari