EU ulaže u Kragujevačke lokalne projekte 1Foto: Wikipedia

Kragujevac će od Evropske unije dobiti 810.460 evra za realizaciju tri projekta za razvoj lokalne infrastrukture i uređenje javnih površina.

Ukupna vrednost projekata je 972.711 evra, a grad učestvuje sa 162.251 evra.

Vrednost prvog projekta Izgradnja otvorenih sportskih terena u Velikom parku je 174.935 evra, sa učešćem EU od 147.226 i grada sa 27.709 evra.

Projektom je predviđena rekonstrukcija otvorenih sportskih terena u Velikom parku, uključujući pešačku zonu, košarkaški teren, tribine, ulaznu kapiju, ogradu, kišnu kanalizaciju i nabavku odgovarajuće opreme.

Odobren je i projekat Revitalizacija i proširenje lokacije u staroj industrijskoj zoni, u okviru kojeg je planirana izgradnja komunalne infrastukture i saobraćajnica, koje treba da povežu stare i nove lokacije u industrijskim zonama „22. decembar“ i „Rakalj“, a naselje Ilina voda biće priključeno na novi vodovod.

Vrednost projekta je 756.660 evra, EU učestvuje sa 633.234, a lokalna samouprava sa 126.426 evra.

Treći odobreni projekat odnosi se na izradu tehničke dokumentacije za sanaciju mosta preko Lepenice, ispred glavnog ulaza u kompaniju Fijat krajsler automobli, za šta će EU PRO obezbediti 30.000 evra, a grad 8.116 evra.

Izradom tehničke dokumentacije stvoriće se uslovi za rekonstrukciju mosta, što će omogućiti bezbedan saobraćaj za vozila i pešake.

Pored toga, program podrške Vlade Švajcarske (SWISS PRO) namenjen razvoju opština kroz unapređenje upravljanja i socijalne uključenosti, odobrio je tehničku podršku Kragujevcu i za projekte razvoja civilnog društva i lokalna partnerstva za zapošljavanje mladih.

Program Evropske unije EU PRO realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari