Krkobabić: Model zadrugarstva Srbije i u Republici Srpskoj 1Milan Krkobabić Foto: Beta/Miloš Miškov

Model zadrugarstva u Srbiji je prihvatljiv i za Republiku Srpsku, uvažavajući njene specifičnosti, ocenjeno je danas na sastanku ministra bez portfelja, zaduženog za regionalni razvoj Srbije, Milana Krkobabića i ministra poljoprivrede Republike Srpske, Borisa Pašalića.

Krkobabić je rekao da očekuje da u drugoj polovini ove godine počne uvođenje tog modela obnove zadrugarstva u RS i najavio finansijsku pomoć Srbije.

Govoreći o pobošljavanju uslova života u selima Srbije i RS, Krkobabić je kazao da je dogovoreno zajedničko sprovođenje programa koji će predložiti „Nacionalni tim za preporod sela Srbije“, a čiji je nosilac Srpska akademija nauka i umetnosti, kao i sprovođenje programa obnavljanja zadrugarstva.

„Jasno je da mali ne mogu sami. U Srbiji se vidi pomak zahvaljujući primenjenim merama u zadrugarstvu, a i sami smo uvereni da zadrugarstvo predstavlja najbolji model opstanka ljudi na selu“, rekao je Pašalić.

Ministar iz RS je dodao da je „veoma zadovoljan saradnjom sa institucijama Srbije“ i da smatra da je potrebno što više zajedničkih manifestacija i naučno-stručnih skupova.

Na sastanku su bili i predsednici zadružnih saveza RS i Srbije, Rajko Kulaga i Nikola Mihailović, predsednik Akademijskog odbora SANU za selo, Dragan Škorić, i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije, Darko Božić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Krkobabić: Model zadrugarstva Srbije i u Republici Srpskoj”

  1. Novcem iz pošte je kupio ministarsko mesto, a novcem zadrugara će kupiti mesto u evropskom parlamentu ili neku interplanetarnu poziciju….

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.