Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Kako se navodi u saopštenju, Vilbur Ros izrazio je tom prilikom zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija u Srbiji i istakao da je naša zemlja interesantna destinacija za nove investicije iz SAD.

U tom smislu Ros je posebno najavio dolazak kompanija iz tzv. Silicijumske doline u Srbiju koje nameravajy ulaganja u oblast IT i visokih tehnologija.

Ros je rekao i da je u smislu povećanja broja dolazaka turista iz SAD u Srbiju posebno značajno to što je Njujork tajms našu zemlju svrstao među 20 najinteresantnijih destinacija u svetu.

Ljajić je istakao da će posebno značajno za privlačenje investicija iz SAD u Srbiju biti potpisivanje bilateralnog Sporazuma o zaštiti i podsticanju investicija, čije je usaglašavanje u toku.

Ljajić je rekao i da će Srbija nastaviti sa promotivnim aktivnostima sa ciljem dodatnog povećanja broja američkih turista, kojih je za prvih šest meseci za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Na sastanku je bilo reči i o procesu pridruživanja Srbije STO, kao i o temama iz oblasti informacione bezbednosti i e-trgovine.