Mali: Povećanje penzija od prvog dana naredne godine, jednokratna pomoć do kraja ove 1Siniša Mali Foto: FoNet/Nenad Đorđević

„Do kraja godine naši najstariji sugrađani treba da očekuju jendokratno 5.000 dinara, ako kalkulacije budu tačne, uz povećanje od 1. januara – videćemo koliko će biti shodno švajcarskoj formuli“, rekao je Mali, gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije.

On je naveo da će do kraja godine biti povećanje plata u javnom sektoru, „vrlo brzo za desetak dana, samo da pogledamo kako nam stoji budžet, do polovine septembra znaćemo koliki će procenat povećanja biti“, preneo je sajt RTS-a.

Mali je istakao da postoji veliki broj izazova, usporava nemačka ekonomija, evrozona – sve to može da utiče na stope rasta naše ekonomije.

„Situacija u budžetu je takva da rezultati ekonomskih reformi iz 2014. godine daju za pravo da rezultate i efekat vratimo gradjanima Srbije kroz povećanje plata i penzija“, istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, „u decembru ćemo sa povećanjem plata imati prosečnu platu od preko 500 evra“.

„Dakle, počeli smo sa 320, pre par godina, polako ali sigurno idemo ka podizanju životnog standarda bez ugrožavanja makroekonomske stabilnosti, kroz stabilne finansije“, zaključio je Mali.