Počelo glasanje za projekte ''Participativnog budžetiranja'' u Pirotu 1Foto: Zoran Panić

Počelo je glasanje za realizaciju projekata građana kroz program “Participativno budžetiranje“ u Pirotu i traje do 8. novembra.

Od 44 predloga projekata izabrano je 7 od kojih će jedan ili dva sa najviše glasova biti planirano Odlukom o budžetu grada za narednu godinu.

Prema rečima Elizabete Jelenković, saradnika za finansijsku i računovodstvenu analitiku Gradske uprave Pirot za realizaciju projekata u narednoj godini, planirano je milion dinara.

-Građani mogu da biraju između sledećih projekata: izrada projekta za drugu fazu rešenja problema atmosferskih voda u naselju Prčevac i usmeravanje u Gradašničku reku, izgradnja autobuskih stajališta na Belom polju, mobilijar za decu kod parka na Železničkoj stanici, sređivanje parka kod vrtića Crvenkapa, sre|đivanje izvorišta Vrelo kod Krupca, ograda na kanalu kod Momčilovog grada, izgradnja drvenog mosta na kanalu kod Momčilovog grada– kaže Jelenkovićeva.

Građani mogu glasati u Uslužnom centru ili na sajtu Grada Pirota. Prošle godine u okviru ovog programa realizovana je prva faza rešenja problema atmosferskih voda u naselju Prčevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari