Pošta: Nije tačno da pošiljke naručene preko interneta nestaju u Srbiji 1Foto: Beta/Milan Timotić

Pošta Srbije demantovala je danas navode da pošiljke naručene preko interneta nestaju u Srbiji.

Ranije ove nedelje pojavili su se navodi da su cene pošiljki sa sajtova poput Aliekspresa iz Kine znatno poskupele zbog toga što nestaju u Srbiji.

Pošta Srbije u saopštenju je istakla da se sve pošiljke, pa i one generisane internet trgovinom, prerađuju, distribuiraju i uručuju u skladu sa Zakonom o poštanskim uslugama, propisanim procedurama i rokovima dostave, po prispeću u Poštu Srbije i završenih carinskih postupaka.

Pošta je najavila i da će iskoristiti pravnu zaštitu protiv netačnih i uvredljivih objava organizacije Efektiva i „potonjih tendencioznih napisa i objava u pojedinim medijima“.

Ponovnim uspostavljanjem međunarodnog saobraćaja značajno su ubrzani i normalizovani tokovi transporta međunarodnih pošiljkui, za razliku od vremena na početku pandemije, kada je transport bio u prekidu, navodi se u saopštenju.

Poštanske i ekspresne pošiljke, sve vreme, od prijema do uručenja, uvek se nalaze isključivo u prostoru javnog preduzeća Pošta Srbije ili prostorijama operatora, u koje carinici nemaju pravo samostalnog pristupa, saopštila je danas Uprava carina, posle napisa u medijima da “masovno nestaju“pošiljke male vrednosti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

43 reagovanja na “Pošta: Nije tačno da pošiljke naručene preko interneta nestaju u Srbiji”

  1. Ovo sam i ja poceo da mislim jer moje licno iskustvo kaze da poslednje 3 posiljke sa Alieskpresa nikada nisu stigle do mene iako u Kini tvrde da se nalaze u Srbiji na carini.

    • Vrko loše iskustvo imam . Časopisi iz inostranstva ne stižu, gube se u pošti, svaki drugi stigne do mene. Od 80tih se pretplaćujem na stručne časopise , stizali su uvek i svi naručeni , a poslednjih nekoliko godina toliko ih se gubi da ću ubuduće da kupujem samo pravo na čitanje časopisa “on line“. Telefonirao sam toliko puta raznim kontrolorima u pošti , i shvatio da ni oni ne mogu da se izbore sa tim kradjama , pozdravljam ovim putem Srdjana šefa iz pošte u Maksima Gorkog, kao i Sladjanu jednog od sefova u glavnoj posti. Vrlo ljubazni , ali bespomoćni. Ne stizu mi ni kupljene stvari sa Aliekspres. Upravo čekam pošiljku ali nema je mesecima. Amazon, pogledaj te to svako može da vidi na njihovom sajtu , od nedavno traži više nego duplo da se plati za pošiljke u Srbiju zbog nekih osiguranja paketa, i praktično se više ne isplati naručivati preko AMAZONA

    • Neka tuže i mene jer mi se za dve pošiljke malog gabarita (fleš memorija i narukvica – lutka za devojčice) gubi trag od kad su stigle u Srbiju, ali ne mogu da dokažu da sam potpisao primitak pošiljke osim ako ne lažiraju moj potpis ( mada me ni to ne bi čudilo da urade). Javašluk, osionost i bezobrazluk jer im niko ništa ne može, a „ruka ruku mije“.

  2. Na žalost nekako smo se naučili da kada se pročita ovakav naslov u kome se demantuje nešto, najčešće ispada da je upravo tako.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.