Novosadska policija, ali i rukovodstvo novosadskog preduzeća HINS, podneli su opštinskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv bivšeg vlasnika Branka Jovanovića i četvorice pomagača zbog pokušaja da nasilno iznesu mašine i opremu iz fabrike. Jovanović, koji je do pre godinu dana, kada je Agencija za privatizaciju zbog nepoštovanja raskinula ugovor o kupoprodaji, bio većinski vlasnik HINS, pokušao je u nedelju, 11.

Novosadska policija, ali i rukovodstvo novosadskog preduzeća HINS, podneli su opštinskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv bivšeg vlasnika Branka Jovanovića i četvorice pomagača zbog pokušaja da nasilno iznesu mašine i opremu iz fabrike. Jovanović, koji je do pre godinu dana, kada je Agencija za privatizaciju zbog nepoštovanja raskinula ugovor o kupoprodaji, bio većinski vlasnik HINS, pokušao je u nedelju, 11. marta, da nasilno iznese mašine i opremu, koje je svojevremeno instalirao u ovoj hemijskoj fabrici. Četvorica radnika Agencije Štit, koje je Jovanović angažovao, pre nego što su utovarili mašine na kamione, upali su u portirnicu i onemogućili portira da o tome obavesti rukovodstvo HINS-a ili pozove policiju. Drugi radnik, koji se tu zatekao, ipak, je uspeo da pozove nadležne, pa su radnici i policija sprečili iznošenje opreme za koju Jovanović tvrdi da je njegova, a u HINS to osporavaju.
Policija je saopštila da je protiv Srbislava S. (46) iz Novog Sada, Luke C. (48) iz Bačke Topole, Petra M. (37) iz Čačka i Nikole L. (30) iz Kovilja podnela krivične prijave zbog sprečavanja službenog lica u obavljanju službene radnje. Direktor HINS Simo Čabarkapa najavio je da će podneti krivične prijave protiv Jovanovića i četvorice radnika Agencije Štit zbog protivpravnog lišavanja slobode portira i teške krađe, ako i zbog nastale štete prilikom demontiranja mašina, koju je procenio na oko 10 hiljada evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari