Zorana Mihajlović: Otpremnine za železnicu 1

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonijem Verheijenom o reformisanju srpske železnice, napominjući da je Ministarstvo u finišu pregovora oko visine otpremnina i vrste socijalnog programa koji će biti ponuđen zaposlenima.

Mihajlović je istakla da Vlada Srbije vodi računa o svim zaposlenima sva četiri železnička preduzeća i da niko neće ostati bez posla, socijalnog programa i otpremnina.

U finišu smo pregovora oko visine otpremnina i vrste socijalnog programa koji će biti ponuđen zaposlenima, ali se vodi računa da to, pre svega, bude njima prihatljivo i u skladu sa zakonskim i finansijskim mogućnostima, poručila je Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je istakla da se od decembra prošle godine intenzivno pregovara sa sindikatima sva četiri preduzeća, te da je njihov zahtev da otpremnine budu što veće, a ne manje od 200 evra po godini staža.

Idemo ka tome da ispoštujemo ovaj zahtev. Važno nam je i da nastavimo reformu železnice, povećamo efikasnost kompanija i ulažemo u nove projekte, istakla je Mihajlović na sastanku u Vladi Srbije.

Verheijen je poručio da je Svetska banka svesna da je Srbija puno radila na restrukturiranju Železnica te da ima puno novih projekata koje treba nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari