AV trijada 1

Zato ih ne odlažemo i bićemo, kao u svemu, prva zemlja u regionu, Evropi i u svetu koja će, pored isteranog kovida, isterati svoje građane na birališta s rukavicama, maskom, sopstvenom hemijskom i dezinfikovanom ličnom kartom.

Radnoaktivno stanovništvo biće podeljeno po grupama na distanci od najmanje dva metra, a penzioneri će glasati prvi od 4 do 7, kada se otvaraju biračka mesta!

Za međunarodne i domaće posmatrače, njih najmanje 26 hiljada, biće obezbeđeni skafanderi i specijalni letovi ponovo otkupljenom flotom Er Srbija, ukoliko se baš do tog vremena ne normalizuje aero saobraćaj!

Predizborne političke kampanje neće biti u onom obimu i na način na koji smo navikli.

On će se priključiti, možda, tek pri kraju! Neće biti velikih skupova po rasturenim kovid halama, možda po neki na otvorenom, biće uglavnom kao i do sada predominantna virtuelna politička propaganda, na prijateljskim elektronskim medijima u omeru 50 hiljada Vučića prema 00,1 odsto Živkovića, 0,1 odsto Jovanovića, možda 3 odsto Šapića, 5 odsto „Jedan od pet miliona“, nešto malo manje Šešelja i Miše Vacića, uz obavezan foršpan iza njih, uzrigivanje vlasnika roze televizije!

Ne sumnjam da će biti bilborda, nisu otrovni, mislim kapljično, i već vidim kako mi se sa nekoliko mesta u mom kvartu smeši poznati lik koji nikada ne plače iako trpi vanzemaljsku bol, ne kleči iako moli, ne kuka iako ne spava, odgovorno radi i stalno nešto novo obećava a staro obećanje, od silnih poslova nabavke medicinske opreme iz crnih, belih i netransparentnih fondova, da bi pobedio koronu i njene saveznike opoziciju, jednostavno zaboravlja, kao ono o kompletnim idiotima iz Hercegovačke, ili ono o nultoj toleranciji na korupciju, pa očevi (Stefanović), tetke (Vulinova), braća (Mali, Vučić, Brnabić, Kisić), muževi (Kuburović), prijatelji (Petrović, Koluvija, Papić, Zbiljić,…) nemaju od čega da strahuju, jer imaju spremne milijarde dinara za privilegovano poslovanje sa državom, pod vrlo nejasnim okolnostima, koje su naročito postale takve od kako je na čelo Agencije za borbu protiv korupcije došao član i donator Srpske narodne stranke!

Protivno zakonu!

Ma ko šljivi zakon, AV ga krši u svako doba i na svakom mestu ostvarujući lični ideal duboke, izvrnute, države, u kojoj vlada zapoveda skupštini, skupština izvršava ono što on kaže vladi, a sudije i tužilaštva, duboko zaronjeni u nagomilane arhive nerešenih slučajeva, pomno, kroz periskop prate trentove ne bi li ostali što duže neprimećeni na duboko umnoj funkciji.

Ali, uvek ima ono ali, dobro pamti i ne zaboravlja one koji mu odolevaju i zato ga sve više nerviraju!

Nisu mu dovoljni svi dominantni mediji koje poseduje i uređuje, balvan u oku su mu N1, Nova S, Danas, Vreme, NIN, BIRN, CINS, KRIK… napamet su ih naučili njegovi poslanici ne bi li se i u slobodno i u radno vreme bavili takmičenjem ko će ih najjače i najsočnije opljunuti! Pustio je sa uzice i svoje navijače, da se petardama, bakljama, paljevinom i razglasom, obračunaju sa mrskim lopovima i lažovima koji mu oponiraju, posebno Đilasom.

U nedostatku dokaza osorno su se ustremili na njegovu decu! Naprednjačke majke Tereze, predvođene Suzanom Vasiljević, Đilasovu uzrujanost na ivici plača nazvale su marketinškim performansom, navodeći odvratne citate o predsednikovoj porodici i deci iz najtabloidnijeg tabloida koji se odmetnuo od njihovih i trpajući u isti koš sa njim gore pomenute relevantne i pristojne medije koji nikada, ali baš nikada nisu skaredno pisali ili govorili o tome.

Bez trunke empatije zbog patnje, straha i nepravde nanete maloj dečici, pa zamislite tek su na početku života, prvi i drugi razred osnovne škole, Vučića pretvaraju u žrtvu iako je on, jednom velikom televizijskom emisijom, uveo svoju porodicu u javni diskurs, gostujući sa majkom i ocem, a onda bezbroj puta pominjući njihove velike penzije, posle skromno hvaleći svoju decu kao volontere u borbi protiv korone i najavljujući malog Vukana kao učenika kineskog jezika!

Kako mogu njegova deca, punoletni Danilo, 21 godina, koji odgovara za sopstvene postupke, uskoro, ako već nije punoletna, Milica, da se porede sa nevinim sedmogodišnjakom i devetogodišnjakinjom, možda bi mogao samo malecki nevini Vukan, živ bio, ali ne može ni on, jer oni su deca predsednika koju kao i njega čuvaju Kobre, a Đilasova ostaju nezaštićena pred beskrupuloznom bagrom kojoj uznemiravanje dece, dečiji plač i nesreća ne znači ništa.

Bojim se da su pobede nad koronom u ovakvoj društvenoj atmosferi i pobede na izborima, bez elementarno demokratskih i pristojnih uslova za njihovo održavanje, Pirove pobede, a onda posle čitajte šta je Hegel hteo da kaže svojim trijadama.