Zarez

Gordana Suša

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic... Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Nigdina

Da je RTS istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno informisao javnost o protestima građana u Beogradu i na desetine gradova u Srbiji, kako mu nalažu tri zakona - o javnom informisanju, elektronskim medijima...

Đinđić, nezavršeni proces

Završni račun jednog vanserijskog, vizionarskog života, koji je na jučerašnji dan, pre šesnaest godina, podmuklo i brutalno prekinut, još nije zaključen, niti će biti dok se ne obelodani politička pozadina, tačnije, ko su nalogodavci ubistva srpskog premijera dr Zorana Đinđića.

Retuširana obećanja

Sećate li se ambiciozne najave da će svake nedelje primati građane od pet do osam sati, i jednom mesečno, od šest do 20 ili 22 časa, "u zavisnosti od umora" !

Na početku bi reč

Sedma godina nezadovoljstva, impregnacije, natapanja i potapanja javnosti da ne bi imala saznanja i nikakav uticaj, radi zaštite sopstvenog kulta, uz istovremeno uništavanje demokratskih instituta i institucija da bi bespravni i korumpirani sistem poput oktopusa svojim pipcima obuhvatio sve pore života, prelilo se na ulice, jedinom mestu gde može glasnije da se čuje!

Paralelne kampanje

Osim što označava oblast u Italiji, glavni grad Napulj, kampanja podrazumeva pojačan niz aktivnost radi postizanja određenog cilja.

Vešala

Ekskluzivno: Aleksandar Vučić, Spremaju mu vešala na Terazijama - Ponedeljak 21,00. Ekskluzivno: Aleksandar Vučić, Spremaju mu vešala na Terazijama - Ponedeljak 21,00. Ekskluzivno: Aleksandar Vučić, Spremaju mu vešala na Terazijama - Ponedeljak 21,00.

Toksični kronizam

Transfer blama, prepoznat od davnina kroz narodnu poslovicu - čega se pametan stidi time se budala ponosi - prezentirao je naprednjački poslanik Aleksandar Martinović izjavom da će budući poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti biti sušta suprotnost dosadašnjem.

Ledeni breg licemerja

Beloliko i zimovito, švajcarsko seoce Davos, prvi je mapirao Tomas Man u "Čarobnom bregu " kao lečilište, a već decenijama služi kao mesto najveće žurke svetskih džetsetera koji će i ove godine uživati u luksuzu, prigodnim zabavama a usput popričati i o svetskim ekonomskim trendovima.

On sve, oni ništa

Još jedno bezobalno obraćanje Vučića svojoj bliskoj ciljnoj grupi, koja voli "Zadrugu", ali još više voli njega, jer je sladostrasno slušala, uživala i aplaudirala u najnovijim tračevima iz prve ruke i jer je dobila smernice za pravac u životu prema njegovoj meri i proceni, kako im se ne bi omaklo da odu na drugu stranu gde su njemu omraženi "ONI".

Konvertovanje i preveravanje

Tokom minulih praznika, sa dva Božića, jednom proslavljenom i jednom koja još nije došla, novom godinom, uočljivije nego običnih dana primenjuje se konverzija, okretanje, obrtanje i preveravanje, svetovnih i sekularnih u religiozne i crkvene institute i običaje.

Srećna Nova 2000. godina

Kada sam lutajući po televizijskim programima nabasala na astrološkinju koja je nepokolebljivo, bez trunke sumnje, saopštavala da će izbori biti na proleće, da će AV pobediti kao nikada do sada, jer jeste da je kao riba sklon autoritarnosti ali mesec mu je u Vodoliji

Mrtva trka sa zvezdicom

Oni bi kao da se otcepe a mi im kao ne damo... tako, s nevericom, za većinu ljudi naivno, počeo je stravičan ratni raspad Druge Jugoslavije.

Prethodno razbrojs

Bilo kako bilo, usplahirena devojka koja se muči "implementiranjem" naučene deklamacije na prazan Plato, jer su protestanti odatle otišli, obišla je "obaveštajnu" zajednicu društvenih mreža izazivajući podsmeh i zgražanje.

Dehumanizovana realpolitika

Vek od osnivanja Jugoslavije i različit odnos prema tom datumu različitih delova nekadašnje kraljevine i nekadašnje socijalističke zajednice ravnopravnih naroda i narodnosti, temelj obe države, multietničnost, krvavo je razbijen u paramparčad u minulom ratu, a postjugoslovenska istina, poput stenovitog vrha koji se nazire u magluštini, nagnuo se prema nacionalnim državama!

Brrrrrrr Brnabićeva

Ko može da ima nešto protiv nežne ljubavi deke prema unučićima? Naravno niko! Ta lična ljubav je postala univerzalna i bezbroj puta opevana, ispričana, snimana....
PrvaPoslednja