Zarez

Gordana Suša

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic... Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Za početak verovanja

Rektorka Univerziteta u Beogradu, prvo nije videla da su naprednjački aktivisti upali u zgradu a posle, nakon cele nedelje uzdržanosti i poziva studentima da se bave akademskim temama, kao da plagijat ministra Malog nije visokoškolska tema par ekselans, osudila je ovaj upad.

Orden za sebe

Hit tviteraš, sa pozicije šefa države i predsednika najbrojnije stranke na vlasti, tokom kontinuirane kampanje pod motom "sliku svoju ljubim", zato i visi u Grdeličkoj klisuri pred tunelom kao dokaz svetlosti na njegovom kraju, svojim pojavljivanjem, izjavama i intervjuima po televizijama sa nacionalnom frekvencijom vodi u odnosu na opoziciju sa milion naprema nula.

Leptirić i tenk

Šta će, bre tenk, ispred Marakane!? Šta će, bre, ovo gusenično borbeno vozilo namenjeno za uništavanje neprijateljske pešadije u ratu ispred sportskog stadiona!?

Gilgameš i zamajac

Srpski Gilgameš, kao u čuvenom epu, umesto čudotvorne trave za spasenje od potopa, delio je stanovnicima Ovče, Borče, Koteža i Krnjače obećanje o kanalizaciji.

Igra asocijacija

Uključila sam se na kraju "Info topa" u 18 sati i 58 minuta i isključila u 21 sat i 20 minuta, slušajući govor predsednika naprednjaka...

Lek protiv trauma

Gomilu plastičnog đubreta , trupaca, iverja i lišća , koje se nataložilo podno mosta i zaglavilo protok reke, umesto da izbaci na kopno, bagerista samo prebacuje preko mosta opet u reku, ne razmišljajući o posledicama i o tome da će se to isto smeće koji kilometar nizvodno opet zaglaviti kod neke i nečije ćuprije!

Prokleti akuzativ

Jedan običan ponedeljak dvadeset sedmog ovog meseca, propagandno najavljivan kao izuzetan dan predsednikovog izveštaja o Kosovu, blesnuo je i ugasio se kao smandrljan i na brzinu "odrađen" spot, namenjen za unutrašnju i spoljnu upotrebu!

Ko je blesav

Šta bi sa informacijom predsednika Srbije o planiranim hapšenjima na severu Kosova, kojom je uzbunio javnost i podigao adrenalin pred opštinske izbore, ocenjujući je kao udar na Srbe kako bi ostali bez vlasti i uporišta.

Samit u Patrijaršiji

Iako je republika ipak je autoritarna, iako je sekularna ipak je pravoslavna, iako je za mir, zvecka i paradira oružjem, iako je naprednjačka ide unazad, vodi, navodno, politiku u dobrom smeru sve četiri strane sveta, iako se smerovi međusobno poništavaju, pa ono što dobija na Istoku gubi na Zapadu!

Ladno i hladno

Kao u dečijoj igri traženja i navođenja hladno, hladno, hladno, toploooo, što znači da je sakrivena stvar u blizini, aktuelna, naprednjačka vlast ljulja javno mnjenje, čas u hladno, Kosovo je nezavisno, čas u toplo raspoloženje, nikada nećemo priznati nezavisnost naše južne pokrajine!
PrvaPoslednja