Zarez

Gordana Suša

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic... Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Rog u vreći

Duhovni pastiri Srpske pravoslavne crkve bi da svoje ovčice osude na doživotno robovanje "svetoj" srpskoj reči Kosovo. Zamrznut konflikt zauvek u zamenu za strpljivo čekanje na carstvo nebesko a uz apriornu osudu svakog pokušaja priznavanja nezavisnosti KiM.

Zgužvana politika

Nakon serije susreta sa evropskim zvaničnicima posle kojih je kiselo i rezignirano "izveštavao" javnost o teškoćama u pregovorima sa Prištinom...

Šta da se radi?

Upitna frazetina, naprasno onemoćale vlasti, o osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju: "A šta da radim?", Martinović, "šta da radim,?" dramska pauza, Vučić, "ja uopšte ne znam šta se očekuje od mene?", Brnabić...

Zarobljena država

Ujedinjeni kriminalci i mafijaši zarobili su države Zapadnog Balkana, parafraziram prilično umiven, izveštaj Evropske komisije, koja smatra da je to jedna od glavnih prepreka na putu u EU.

Mrtvo slovo i mrtvo pravo

Mnogi, čak veoma dobri, zakoni u Srbiji pretvaraju se u mrtvo slovo na papiru, ali ta čuvena priča o raskoraku normativnog i stvarnog dobija na dodatnom značaju...

Zatrpavanje Kosovom

Vlada je na počeku, dobila grejs period, i odložiće sopstvenu rekonstrukciju do stabilnijih vremena! A kad Kosovo počne da "zatrpava " predsednika Vučića, zatrpa i celu Srbiju!

Volja i zlovolja

Zapanjenost, strah, bes, tegoba, nemoć, razdražljivost, svakog ko je video snimke surovog prebijanja učesnika skupa...

Natpljuvavanje

"Kada se stvarnost ispoljava u spektaklu i spektakl je stvaran", veli Žan Fransoa Liotar.

Deoba ćelije

Imajući u vidu koliko je Vučić bio zastupljen u predizbornoj kampanji, prema podacima Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) samo u dnevnicima televizija sa nacionalnom pokrivenošću i u jutarnjem programu RTS i PINK, bez Happy, skoro 19 sati, deeeeveeeetnaaaeeeest...

Trula jabuka

Uslovi pod kojima se vodi kampanja za novu skupštinu i upravu Beograda podseća na trulu jabuku. A "trula jabuka ne ostavlja veliki izbor".

Oročavanje tolerancije

Da li će poziv na dobrosusedske odnose, koji su uputili predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izdržati neformalno oročeni tromesečni moratorijum na pozamašnu produkciju provokacija, međusobnih pretnji, mržnje, netolerancije, u obe zemlje, teško je u ovom trenutku predvideti.

Zlo u više tačaka

Da li ste u depresivnim i najmračnjačkijim razmišljanjima mogli pomisliti da će u osamnaestoj godini dvadeset prvog veka, posle stravičnih iskustava Drugog svetskog rata...

Manipula i trakavica

Upravni odbor RT Vojvodine i direktor kojeg je izabrao, Miodrag Koprivica, odgovorni su za nezakonitu smenu programskog direktora ove kuće Slobodana Arežine.

Razgovor sa ivice egzistencije

Vučićev razgovor, uz pomoć visokih predstavnika vlasti i poslušnih biznismena, sa obespravljenim i poniženim građanima srpske nacionalnosti na Kosovu, podsetio me na sličnu a veoma različitu situaciju od pre tri decenije, kada je tadašnji predsednik Predsedništva Srbije, Ivan Stambolić, razgovarao i sa Albancima i sa Srbima u Kosovu Polju.

Snovi i demokratija

Podmuklo je ubijen Oliver Ivanović, jedan od retkih Srba na Kosovu koji je tečno govorio albanski i mogao da komunicira sa svima!
Prva Poslednja