Zarez

Gordana Suša

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic... Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Deoba ćelije

Imajući u vidu koliko je Vučić bio zastupljen u predizbornoj kampanji, prema podacima Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) samo u dnevnicima televizija sa nacionalnom pokrivenošću i u jutarnjem programu RTS i PINK, bez Happy, skoro 19 sati, deeeeveeeetnaaaeeeest...

Trula jabuka

Uslovi pod kojima se vodi kampanja za novu skupštinu i upravu Beograda podseća na trulu jabuku. A "trula jabuka ne ostavlja veliki izbor".

Oročavanje tolerancije

Da li će poziv na dobrosusedske odnose, koji su uputili predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izdržati neformalno oročeni tromesečni moratorijum na pozamašnu produkciju provokacija, međusobnih pretnji, mržnje, netolerancije, u obe zemlje, teško je u ovom trenutku predvideti.

Zlo u više tačaka

Da li ste u depresivnim i najmračnjačkijim razmišljanjima mogli pomisliti da će u osamnaestoj godini dvadeset prvog veka, posle stravičnih iskustava Drugog svetskog rata...

Manipula i trakavica

Upravni odbor RT Vojvodine i direktor kojeg je izabrao, Miodrag Koprivica, odgovorni su za nezakonitu smenu programskog direktora ove kuće Slobodana Arežine.

Razgovor sa ivice egzistencije

Vučićev razgovor, uz pomoć visokih predstavnika vlasti i poslušnih biznismena, sa obespravljenim i poniženim građanima srpske nacionalnosti na Kosovu, podsetio me na sličnu a veoma različitu situaciju od pre tri decenije, kada je tadašnji predsednik Predsedništva Srbije, Ivan Stambolić, razgovarao i sa Albancima i sa Srbima u Kosovu Polju.

Snovi i demokratija

Podmuklo je ubijen Oliver Ivanović, jedan od retkih Srba na Kosovu koji je tečno govorio albanski i mogao da komunicira sa svima!

Za koga radi Vučić

Činjenica jeste da su konsolidovane finansije, da se povećavaju investicije, da je proradila Smederevska železara, da je izgrađeno preko 200 kilometara autoputa, aerodrom "Nikola Tesla" postao rentabilan, izgrađena Ikea...

Odloženi odgovor

Ako ste pomislili da će zbog odsustva Aleksandra Vučića i njegovih važnih razgovora u Moskvi, intervju Dragana Đilasa Jugoslavu Ćosiću, N1, proći bez reakcija vladajuće partije i njenog lidera, grdno ste se prevarili.

Inflacija amandmana

"Izvršenje budžeta Republike Srbije za 2017. realizuje se tako da se u najvećoj meri obezbedi više margarita nego lala...

Surogat opozicije

Gaji se hibridni kukuruz, popularan je hibridni pogon, analiziraju se genetički, strukturni numerički hibridi, živimo u hibridnom društvu, a sve češće se govori i o hibridnim ratovima.

Šta žulja Vučića

Pošto je uredno podelio društvo na prijatelje i neprijatelje, podobne i nepodobne, strane plaćenike i domaće "paćenike" i štićenike, da bi lakše vladao, planski i osmišljeno je započeo ostvarivanje državnog projekta pokoravanja medija.

Sad ili ko zna kad?

Glavni odbor Srpske napredne stranke, po uzoru na nekadašnji Centralni komitet, odlučio je da posluša svog lidera i odustane od spajanja redovnih beogradskih i vanrednih parlamentarnih izbora.

Civilizacija i kultura

Nedelja me zatekla u Ljubljani. Ni po čemu se nije moglo zaključiti da je u toku glasanje za drugi krug slovenačkih predsedničkih izbora.
Prva Poslednja