Zarez

Gordana Suša

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic... Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Gilgameš i zamajac

Srpski Gilgameš, kao u čuvenom epu, umesto čudotvorne trave za spasenje od potopa, delio je stanovnicima Ovče, Borče, Koteža i Krnjače obećanje o kanalizaciji.

Igra asocijacija

Uključila sam se na kraju "Info topa" u 18 sati i 58 minuta i isključila u 21 sat i 20 minuta, slušajući govor predsednika naprednjaka...

Lek protiv trauma

Gomilu plastičnog đubreta , trupaca, iverja i lišća , koje se nataložilo podno mosta i zaglavilo protok reke, umesto da izbaci na kopno, bagerista samo prebacuje preko mosta opet u reku, ne razmišljajući o posledicama i o tome da će se to isto smeće koji kilometar nizvodno opet zaglaviti kod neke i nečije ćuprije!

Prokleti akuzativ

Jedan običan ponedeljak dvadeset sedmog ovog meseca, propagandno najavljivan kao izuzetan dan predsednikovog izveštaja o Kosovu, blesnuo je i ugasio se kao smandrljan i na brzinu "odrađen" spot, namenjen za unutrašnju i spoljnu upotrebu!

Ko je blesav

Šta bi sa informacijom predsednika Srbije o planiranim hapšenjima na severu Kosova, kojom je uzbunio javnost i podigao adrenalin pred opštinske izbore, ocenjujući je kao udar na Srbe kako bi ostali bez vlasti i uporišta.

Samit u Patrijaršiji

Iako je republika ipak je autoritarna, iako je sekularna ipak je pravoslavna, iako je za mir, zvecka i paradira oružjem, iako je naprednjačka ide unazad, vodi, navodno, politiku u dobrom smeru sve četiri strane sveta, iako se smerovi međusobno poništavaju, pa ono što dobija na Istoku gubi na Zapadu!

Ladno i hladno

Kao u dečijoj igri traženja i navođenja hladno, hladno, hladno, toploooo, što znači da je sakrivena stvar u blizini, aktuelna, naprednjačka vlast ljulja javno mnjenje, čas u hladno, Kosovo je nezavisno, čas u toplo raspoloženje, nikada nećemo priznati nezavisnost naše južne pokrajine!

Ćelavi dijalog

Dijalog u Srbiji ima sve odlike Joneskove Ćelave pevačice, glavnog lika o kome svi pričaju a nje ni od korova i nikada se ne pojavi do kraja istoimenog komada apsurda.

Opšteobavezujući marketing

Sirene, zamračenje, eksplozije, katastrofa, heroji, jednostrana dramska ideja u samo jednom završnom činom, bez uzroka i zapleta, koju su polirali i naizmenično realizovali, glumci, političari i patrijarh, obeležavajući tako dvadeset godina od početka NATO bombardovanja SRJ, ličila je na žalosno poigravanje i manipulaciju tragedijom u kojoj su ginuli nevini Srbi i Albanci i Romi, njihove žene i deca...

Nigdina

Da je RTS istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno informisao javnost o protestima građana u Beogradu i na desetine gradova u Srbiji, kako mu nalažu tri zakona - o javnom informisanju, elektronskim medijima...

Đinđić, nezavršeni proces

Završni račun jednog vanserijskog, vizionarskog života, koji je na jučerašnji dan, pre šesnaest godina, podmuklo i brutalno prekinut, još nije zaključen, niti će biti dok se ne obelodani politička pozadina, tačnije, ko su nalogodavci ubistva srpskog premijera dr Zorana Đinđića.

Retuširana obećanja

Sećate li se ambiciozne najave da će svake nedelje primati građane od pet do osam sati, i jednom mesečno, od šest do 20 ili 22 časa, "u zavisnosti od umora" !

Na početku bi reč

Sedma godina nezadovoljstva, impregnacije, natapanja i potapanja javnosti da ne bi imala saznanja i nikakav uticaj, radi zaštite sopstvenog kulta, uz istovremeno uništavanje demokratskih instituta i institucija da bi bespravni i korumpirani sistem poput oktopusa svojim pipcima obuhvatio sve pore života, prelilo se na ulice, jedinom mestu gde može glasnije da se čuje!
PrvaPoslednja