Zarez

Gordana Suša

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic... Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Sukob koncepata

Postavljanje kosovske zastave u katedrali "Notr Dam", zbog čega je bilo "preporuka" predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne otputuje u Francusku na proslavu obeležavanja stogodišnjice od završetka Velikog rata, pokazalo se, nije bilo slučajno.

Izolacija nezavisnih

Francuski protokolarni previd, diplomatski skandal, neznanje, politička poruka, šta god, nisu razlog da predsednik Srbije Aleksandar Vučić propusti priliku i ne otputuje u Pariz na obeležavanje stogodišnjice od završetka Velikog rata.

Ortački optimizam

U ortačkom kapitalizmu, sprezi politike i krupnog kapitala, ne možete da "bupnete" na gradilište i proveravate koliko radnika radi, iako im je iz resorne uprave naređeno da rade non-stop, 24 časa, jer je ta aktivnost isključivo vezana za Zoranu Mihajlović.

Desetleće

Srbija je danas deset puta bolja nego što je bila, rekao je Aleksandar Vučić na proslavi prvog desetleća Srpske napredne stranke.

Hrkljuš ponovo u BIH

Opšti izbori u Bosni i Hercegovini podsećaju i na igru "Hrkljuš", sa Top liste nadrealista, uoči početka raspada Jugoslavije.

Mrtva tačka

Vučićeva utrostručena samozataja prema Briselu, prema Ist Riveru (UN), prema Ženevi i "Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu"...

Živeo Peti oktobar

Trideset i jedna godina od Osme sednice i prvog komunističkog rijalitija u bivšoj Jugoslaviji (direktan TV prenos i promovisanje veštine "seče drugova" koja je kulminirala ubistvom istih) i osamnaest godina od pada Miloševića i promene režima iz jedne u drugu diktaturu, iz socijalističke u kapitalističku!

Vrla Nova Srbija

Zdepaste zgrade na najvećem trgu koji ima oblik levka. Moderna montažna bina na kojoj dominira video-zid.

U nedostatku konteksta

Šta je predsednik Srbije poručio građanima na vanrednoj konferenciji za štampu u direktnom prenosu, na više nacionalnih i regionalnih mreža?

Doziranje

Ne znam da li ste uočili, sve češći slučaj, da sasvim mala deca koja ne znaju ni sva slova da izgovore, a kamoli da kažu kako se zovu ili koliko godina imaju, s malim govornim felerom, jasno izgovaraju ime predsednika države.

Naprednjački biznis

Izem ti državu kojoj je važnija izgradnja bogomolje umesto doma zdravlja, za trinaest hiljada žitelja u beogradskom naselju Stepa Stepanović...

Uzurpatori pažnje

Bujica reči, besmislenih, lažljivih, bahatih, nedostojnih mesta i prilike, kao što je srpski parlament...

Ljudski kapital

Ur-fašizam kruži planetom. Tramp trpa bebe i maloletnu decu migranata u žičane kaveze, kao da su divlje životinje, odvaja ih od roditelja i prepušta nemilosti uništenja u neljudskim i nehigijenskim uslovima.
Prva Poslednja