Zarez

Gordana Suša

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic... Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Molitvene šetnje

Vera i Crkva će uvek biti politički zloupotrebljavane sve dok Crkva ne shvati da je Biblija inspirativ a ne normativ u političkoj sferi.

Biznis dil

Ne znam kome će "Zvono" zazvoniti, koga će "Metla" počistiti, a SPAS spasiti, koliko i koga će proevropski Front okupiti, ali uočljivo je da jedino raspolućenom Pokretu slobodnih građana i Savezu za Srbiju, dakle ozvaničenim bojkotašima izbora, agencije za istraživanje javnog mnjenja, daju siguran prelazak nepromenjenog a kamoli smanjenog izbornog cenzusa!

Da se vidi N1

U danu kada predsednica vlade pozove američkog ambasadora na "svoju" televiziju, što je totalno nezamislivo bilo gde u iole demokratskom svetu, a on iz diplomatskih razloga, sasvim razumljivo, prihvati taj poziv...

Hibridni kapitalizam

U vreme "atavističkog otadžbinarenja",(Niče) već viđenog, doživljenog i izgubljenog, osvežavajuće zvuči vest da je srpska delegacija, predvođena generalnim menadžerom države, moleban premestila na Manov "Čarobni breg".

Koska

Vreme blagdana je prošlo, politika pažnje, defokusira se sa šljokica, razbibrige, podvarka i nade, na preživljavanje u najdužem mesecu u godini.

Piramidalna vlast

Milošević je stvorio piramidalne banke, Vučić je stvorio piramidalnu vlast. Bajkom o lakoj zaradi, Dafiment i Jugoskandik, opljačkali su na stotine hiljada građana, sistem se razbio u paramparčad i njegove krhotine osećaju se i dan danas.

Svaka sličnost sa…

Taman kada se Savez za Srbiju malkice oporavi i počne da povećava rejting, lider Dveri Boško Obradović samoinicijativno napravi neku predstavicu i da povoda vlasti da pljuje po opoziciji, i onda, bup, popularnost Saveza počne da pada!

Odlaganje na neodređeno

U zbrkovitom trenutku zbrkovite Srbijice (izraz A. Kišjuhasa) kada je vlast toliko moćna i bahata da bez pretvaranja simulira dijalog sa političkim oponentima uz blagoslov i posredovanje evropskih zvaničnika, medijske slobode, kao jedan od najbitnijih uslova za izbore, ne samo što se ne poboljšavaju već se iz dana u dan pogoršavaju!

„Perverzna inverzija“

Odbor za profesionalnu etiku BU dao je nalog "da se postupi po odgovarajućem pravilniku", i da se Siniši Malom, zbog preuzimanja tuđe intelektualne svojine bez odgovarajućeg navođenja, oduzme titulu doktora!

Jezički greh Sovilja

Bilo koji Aleksandar Vučić, iz Car Go, iz Beograda, Vrbasa, Valjeva.... kao građanin i privatno lice, u privatnom krugu, može da se, šali, šegači, sprda, zeza...

Sve post do posta

Ne znam zašto me redovno godišnje religiozno čišćenje Veliki post, asocira na razne post - trendove, kao što su postkomunizam, postsocijalizam, postkapitalizam, postdemokratija, postistina... valjda zbog homonima - post- i različitog smisla, koji odrednici ispred koje stoji, vraća energiju i polet baš kao verska detoksikacija, odnosno uzdržavanje od jela, pića i loših misli !

Poslednja večera

U Briselu je Federika Mogerini zakazala svoju poslednju večeru, u paketu sa liderima zemalja kandidata za prijem u Evropsku uniju, a sasvim izvesno, za koju nedelju, mesec ili dan, ni taj paket, ni taj format, neće biti isti i kao takav je, takođe, poslednji!

Potemkini iz malih sokaka

Ruska carica Katarina imala je samo jednog Grigorija Aleksandroviča Potemkina, srpski "car" AV ima ih na stotine, u svakoj opštini, mesnoj zajednici, javnom preduzeću, među prijateljima Arapima, Rusima, Amerikancma, Evropljanima, Turcima...
PrvaPoslednja