Zarez

Gordana Suša

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic... Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Ledeni breg licemerja

Beloliko i zimovito, švajcarsko seoce Davos, prvi je mapirao Tomas Man u "Čarobnom bregu " kao lečilište, a već decenijama služi kao mesto najveće žurke svetskih džetsetera koji će i ove godine uživati u luksuzu, prigodnim zabavama a usput popričati i o svetskim ekonomskim trendovima.

On sve, oni ništa

Još jedno bezobalno obraćanje Vučića svojoj bliskoj ciljnoj grupi, koja voli "Zadrugu", ali još više voli njega, jer je sladostrasno slušala, uživala i aplaudirala u najnovijim tračevima iz prve ruke i jer je dobila smernice za pravac u životu prema njegovoj meri i proceni, kako im se ne bi omaklo da odu na drugu stranu gde su njemu omraženi "ONI".

Konvertovanje i preveravanje

Tokom minulih praznika, sa dva Božića, jednom proslavljenom i jednom koja još nije došla, novom godinom, uočljivije nego običnih dana primenjuje se konverzija, okretanje, obrtanje i preveravanje, svetovnih i sekularnih u religiozne i crkvene institute i običaje.

Srećna Nova 2000. godina

Kada sam lutajući po televizijskim programima nabasala na astrološkinju koja je nepokolebljivo, bez trunke sumnje, saopštavala da će izbori biti na proleće, da će AV pobediti kao nikada do sada, jer jeste da je kao riba sklon autoritarnosti ali mesec mu je u Vodoliji

Mrtva trka sa zvezdicom

Oni bi kao da se otcepe a mi im kao ne damo... tako, s nevericom, za većinu ljudi naivno, počeo je stravičan ratni raspad Druge Jugoslavije.

Prethodno razbrojs

Bilo kako bilo, usplahirena devojka koja se muči "implementiranjem" naučene deklamacije na prazan Plato, jer su protestanti odatle otišli, obišla je "obaveštajnu" zajednicu društvenih mreža izazivajući podsmeh i zgražanje.

Dehumanizovana realpolitika

Vek od osnivanja Jugoslavije i različit odnos prema tom datumu različitih delova nekadašnje kraljevine i nekadašnje socijalističke zajednice ravnopravnih naroda i narodnosti, temelj obe države, multietničnost, krvavo je razbijen u paramparčad u minulom ratu, a postjugoslovenska istina, poput stenovitog vrha koji se nazire u magluštini, nagnuo se prema nacionalnim državama!

Brrrrrrr Brnabićeva

Ko može da ima nešto protiv nežne ljubavi deke prema unučićima? Naravno niko! Ta lična ljubav je postala univerzalna i bezbroj puta opevana, ispričana, snimana....

Sukob koncepata

Postavljanje kosovske zastave u katedrali "Notr Dam", zbog čega je bilo "preporuka" predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne otputuje u Francusku na proslavu obeležavanja stogodišnjice od završetka Velikog rata, pokazalo se, nije bilo slučajno.

Izolacija nezavisnih

Francuski protokolarni previd, diplomatski skandal, neznanje, politička poruka, šta god, nisu razlog da predsednik Srbije Aleksandar Vučić propusti priliku i ne otputuje u Pariz na obeležavanje stogodišnjice od završetka Velikog rata.

Ortački optimizam

U ortačkom kapitalizmu, sprezi politike i krupnog kapitala, ne možete da "bupnete" na gradilište i proveravate koliko radnika radi, iako im je iz resorne uprave naređeno da rade non-stop, 24 časa, jer je ta aktivnost isključivo vezana za Zoranu Mihajlović.

Desetleće

Srbija je danas deset puta bolja nego što je bila, rekao je Aleksandar Vučić na proslavi prvog desetleća Srpske napredne stranke.

Hrkljuš ponovo u BIH

Opšti izbori u Bosni i Hercegovini podsećaju i na igru "Hrkljuš", sa Top liste nadrealista, uoči početka raspada Jugoslavije.

Mrtva tačka

Vučićeva utrostručena samozataja prema Briselu, prema Ist Riveru (UN), prema Ženevi i "Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu"...
PrvaPoslednja