Stručnjak, srčka, a? 1

Potvrda o tome da je Prvorođeni na VMA, stigla je u ranim jutarnjim, satima u subotu. I eto belaja.

Zdravstveno stanje Prvorođenog postalo je tema opšte sprdačine na društvenim mrežama. Jedino jadnije i bednije od ove vrste zezanja, bilo je korišćenje njegovog zanemoćavanja u svrhu rafalnog napada na još zanemoćaniju opoziciju. Smenjivali su se kao na proizvodnoj traci stručnjaci koji su optuživali opoziciju i kolege sa N1 da su izazvali opštu opasnost tako što je Prvorođenom skočio pritisak.

A, možda su krajičkom oka vagali situaciju i dok su u jednoj ruci držali telefon očekujući vesti sa VMA, u drugoj imali telefon sa brojevima opozicionih kolega koje bi pozvali i pravdali se da su morali da je usledila fatalna završnica ove sage.

„Najkrivlji“ je svakako novinar N1 Miodrag Sovilj koji je „gurao telefon“ u glavu Prvorođenom. Svašta nešto može da ima u tom telefonu, sladostrasno je zaključio nekadašnji DB gigant Božidar Spasić. Sreća naša, a i sreća po Sovilja, da nam je Prvorođeni živ i zdrav i da se vraća normalnim aktivnostima, inače Bog te pita šta bi sa svima nama bilo da je usledio drugačiji epilog.

I, ponavljam, na svu sreću, Prvorođeni nam je živ i zdrav. Barem, je tako bio dok se nije oglasio Doktor Smrt koji je saopštio da je život predsednika Srbije bio ugrožen.

Kako da ne bude, čim se on uključio u ovu priču. Dok je ćutao, Prvorođeni je bio ok, čak je i poruku napisao, posle intervencije ovog doktora, svi smo se zabrinuli.

A, onda dolazi vrhunski spin, za Nobela i Oskara istovremeno. Savetnica predsednika Srbije izvesna Suzana Vasiljević, nekadašnja savetnica ministra policije Ivice Dačića, narodu je bez da je trepnula saopštila da je predsednik dva dana bio na aparatima!!! Pa kako je moguće da se čovek koji je dva dana na aparatima, treći dan vrati svojim redovnim aktivnostima?

Pa nije bio na aparatu za kiselu vodu ili espreso, ako je već životno ugrožen. U takvoj situaciji, oporavak traje nedeljama.

Najgore u celoj priči je to da je Prvorođeni svojim ponašanjem u proteklih sedam godina, svojim lažima, podmetanjima, uvredama, uličarskim rečnikom, doveo sve nas u situaciju da mu ne verujemo čak ni to da se razboleo, ili da je ne daj Bože, životno ugrožen.

To je najveći bedak. Sasvim je normalno da neko ko ceo život nije podigao ništa teže od olovke, papira i knjige, krene da radi u četrdesetim godinama ima zdravstvenih problema zbog tempa života. Hoće to onda da se oseti kada je zdravlje u pitanju.

Biće, međutim, da je samo čovek od krvi i mesa sa velikim brojem problema koji mu najbliži partijski prijatelji stvaraju.

Zašto nikome od naprednjaka nije palo na pamet da je Prvorođeni na VMA završio zbog činjenice da je firma u kojoj radi otac njegovog najbližeg saradnika kupovala oružje od Krušika po manjoj ceni od proizvodne, a onda po višestruko višoj ceni to isto oružje prodavala tamo po belom svetu. Zar vi mislite da njega ne poremete sve te priče o lažnim diplomama i doktoratima njegovih saradnika?

Tako nešto ne bi izdržali ni Supermen, ni Spajdermen, ni Betmen zajedno. Mora da se negde oseti. Nije njega „stručnjak“ Sovilj oterao u bolnicu nego njegovi pajtosi koji su nesposobni pertlu da zavežu bez pozivanja na njegov svetao i mio lik.

Prvorođeni mora, zarad sebe pre svega, da se malo vrati u realnost. Mora da prestane da veruje u sopstvene laži. Dostigao je maksimum koji je sagradio upravo na tim lažima i na medijskom inžinjerigu zahvaljujući kojem je novinarsku profesiju doveo na rub propasti.

Niti živimo zlatno doba, niti podsećamo po bilo čemu na Švajcarsku, niti smo država demokratije i slobode, niti imamo najveći rast u Evropi, niti imamo najveće plate i penzije u okruženju. Mora da se resetuje, pod hitno.

Za tako nešto, nisu mu potrebni lekari sa VMA ili Kliničkog centra. Dovoljno je samo da jedna osoba počne da radi svoj posao – Zagorka Dolovac, Republički javni tužilac, kao i da, isto tako, RTS počne da radi svoj posao. Kada bi se to desilo, u ovoj zemlji bi usledile tektonske promene koje bi dovele do toga da postanemo srećnije mesto za život.

Verujem da nisam naseo na spin koji aferu Krušik seli na „životnu ugroženost“ predsednika Srbije, ali od srca želim Prvorođenom dobro zdravlje i dug život.

#izVuciemose