Nalepila 30.000 Svarovski kristala po telu i postala glavna tema Nedelje mode u Parizu: Ko je kontroverzna Dodža Ket? 1Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

U toku je Nedelja visoke mode u Parizu, a umesto ekstravagantnih kreacija koje gledamo na pistama, jedna osoba iz prvog reda publike ukrala je šou – Dodža Ket.

Američka reperka Dodža Ket je bila neprepoznatljiva samo onima koji se još nisu upoznali s daškom kreativne slobode koju joj je pružila potpuno obrijana glava otkako ju je prošle godine celu ošišala. Ravna površina poslužila je kao neka vrsta platna za šminkerku Pat Mekgrat koja je osmislila đavolski look koji je ukrao sve poglede na reviji modne kuće Schiaparelli.

“Kakvo je zadovoljstvo raditi s predivnom Dodžom Ket i neverovatnim Danijelom Rosberijem na izgledu za Schiaparellijevu kolekciju “FW23 Haute Couture. Dodžino strpljenje tokom 4 sata i 58 minuta koliko je bilo potrebno za stvaranje look-a koji je bio sastavljen od preko 30.000 ručno nanesenih Swarovski kristala, bilo je inspirativno. Konačni proizvod bio je čarobno, očaravajuće remek-delo iskričavog sjaja,” napisala je Mekgrat na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @patmcgrathreal

Nakon što su joj kritičari zamerili da su crvenom izdanju falile trepavice, Dodža im je odgovorila u svom stilu tako što se na reviji modne kuće Viktor&Rolf pojavila sa tri para veštačkih trepavica koje je nalepila kao obrve, brkove i bradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

Ovo nije prvi put da Dodža Ket nanosi boju na telo zarad mode.

Reperka je u oktobru ofarbala celo telo u zlatnu boju zbog prolećne revije A.W.A.K.E Mode u Parizu, a eksperimentisala je i sa unakrsnim šminkanjem oko očiju na reviji dizajnerke Vivijen Vestvud.

Dodža Ket, kojoj je pravo ime Amalaratna Zandil Dlamini, rođena je i odrasla u Los Anđelesu. Kao tinejdžerka počela je da se bavi muzikom i da je objavljuje na SoundCloudu, platformi za distribuciju zvuka, a danas je jedna od najuspešnijih mladih pevačica.

Dodža je 2018. objavila svoj debitantski studijski album, Amala, a kasnije i ceo album u 2019. godini. Objavila je singl „Juicy“ u avgustu 2019. godine koji je na američkom Billbord Hot 100 zauzeo 45. mesto, čime je ostvarila svoj prvi ulazak na ovu listu. Istakla se i proslavila singlom Mooo!, pesmom koja je brzo postala viralan muzički video sa preko 120 miliona pregleda.

Amalaratna dolazi iz umetničke porodice. Njen otac Dumisani Dlamini je južnoafrički glumac, kompozitor i filmski producent najpoznatiji po filmu Sarafina! Njena majka Debora Elizabet Savier je jevrejsko-američkog porekla i slikarka. Kao dete je učila da svira klavir i bavila se plesom. Njen brat je često repovao, što ju je motivisalo da usavrši svoje veštine repovanja i pisanja tekstova.

Poznata je po hitovima Say So, Streets, Woman i Kiss Me More.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari