Bujanovac

Pet partijskih lista za 15 mesta u NSA

Svih pet albanskih partija sa područja opština Bujanovac, Preševo i Medveđa učestvovaće na izborima za novi sastav Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

Arsić: Ne mešati problem Kosova i problem juga Srbije

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić rekao je danas FoNetu da sve ovo što se povremeno događa sa jugom Srbije, kao i odlazak albanskih predstavnika u Tiranu i Prištinu, treba posmatrati u sklopu pregovaračkih pozicija u Briselu.

Tači i Han u sredu u Preševskoj dolini

Predsednik Kosova Hašim Tači posetiće u sredu Preševsku dolinu s Johanesom Hanom, evropskim komesarom za susedsku politiku i politiku proširenja,gde će ostati dva dana, potvrdila je jutros agencija Preševa Jone (Preševo danas), pozivajući se na neimenovani izvor iz Tačijevog kabineta.

Bujanovac: Protestuju radnici „Gumoplastike“

Radnici bujanovačke „Gumoplastike“ danas su organizovali protesnu šetnju na kojoj su istakli zahteve nadležnim ministrstvima da im pomognu u rešenju teških socijlnih problema koje imaju u firmi i obezbede socijalni program, koji im je obećan još prošle godine.

Arsić: Ne verujem u razmenu teritorija

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić ocenio je danas za FoNet da ne veruje da će doći do bilo kakve razmene teritorije između Srbije i Kosova, navodeći da je demarkacija sasvim druga tema.

Skupština albanskih odbornika donela Političku deklaraciju

Skupština albanskih odbornika iz opština Bujanovac, Preševo, i Medveđa donela je danas Političku deklaraciju, kojom zahteva od parlamenta, predsednika i vlade Kosova „angažovanje u funkciji ostvarivanja političkih zahteva Albanaca Preševske doline.

Najavljena Skupština albanskih odbornika

Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa najavio je da će predstavnici albanskih stranaka iz Bujanovca, Preševa i Medeveđe i predstavnici nevladinog sektora održati u subotu 14. jula Skupštinu na kojoj će biti usvojena „politička izjava“ o događajima u regionu.

Behljulji izabran na funkciju u NUNS-u

Novinar Nedžat Behljulji, vlasnik RTV „Spektri“, prvi je Albanac koji je izabran na jednu od funkcija u Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS).

Prva Poslednja