Bujanovac

Kamberi: Ovako nije bilo ni u vreme Miloševića 1

Kamberi: Ovako nije bilo ni u vreme Miloševića

„Odbacujući tužbu Nacionalnog saveta Albanaca kao neosnovanu Viši sud u Beogradu sada je i pravno i institucionalno dao moć jeziku mržnje, netoleranciji i ksenofobiji prema Albancima uopšte, a posebno onima koji žive u Srbiji“, ocenio je za Danas ovakvu sudsku odluku predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i šef poslaničke grupe Ujedinjena dolina – SDA Sandžak u Skupštini Srbije Šaip Kamberi.

I za vikend vakcinacija građana sa KiM u Bujanovcu 2

I za vikend vakcinacija građana sa KiM u Bujanovcu

Direktorica Doma zdravlja u Bujanovcu dr Daliborka Pavlović potvrdila je za portal Bujanovačke da će tokom vikenda „biti nastavljena vakcinacija građana sa Kosova i Metohije u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi“.

Bez kazne zbog kršenja mera o prisustvu navijača na jugu Srbije 5

Bez kazne zbog kršenja mera o prisustvu navijača na jugu Srbije

Iako je na osnovu policijskog zapisnika prekršena mera Vlade Srbije o prisustvu navijača na fudbalskim utakmicama susret izmedju OFK Trnovca i Lugine pratilo je „blizu hiljadu navijača“, a ovo registrovao i lokalni štab još uvek nije izrečena kazna za odgovorna lica.

Bez mira nema ni dobrog obrazovanja 7

Bez mira nema ni dobrog obrazovanja

Posle dve decenije bez knjiga, ovu školsku godinu deca albanske nacionalnosti u osnovnih školama su počela sa udžbenicima. No za srednjoškolske i dalje nema udžbenika, a veliki problem je ne/priznavanje fakultetskih diploma sa Kosova, Albanije i Makedonije

Ipak se spremaju za najgori scenario na jugu Srbije 9

Ipak se spremaju za najgori scenario na jugu Srbije

Epidemiolog Branislav Tiodorović je ponovio juče za naš list ono što je saopštio prethodno da je situacija na jugu Srbije alarmantna, uprkos mišljenju lekara sa terena i nadležnih u Krznom štabu u Vranju da to nije baš tako.

Glas protiv Dačića i izgubljena nada za ministarsko mesto 11

Glas protiv Dačića i izgubljena nada za ministarsko mesto

Šaip Kamberi, poslanik sa liste Demokratska alternativa Albanaca – ujedinjena dolina (DAAUD), obrazlažući zašto nije glasao za izbor Ivice Dačića na mesto predsednika srpskog parlamenta, naveo je da je predsednik SPS „simbol politike devedesetih kada je došlo do ubistava i progona Albanaca na jugu Srbije“.

Mustafa: Albanci su ponovo ignorisani 12

Mustafa: Albanci su ponovo ignorisani

„Kao i u drugim procesima, Albanci su ponovo ignorisani i zanemareni od učešća u Vladi Srbije, što pokazuje da ova politička nomenklatura nije zainteresovana za rešavanje vitalnih problema sa kojima se suočavaju Albanci u Preševskoj dolini kao građani koji bi trebalo da uživaju potpuno i jednaka prava propisano ustavom i potpisanim međunarodnim konvencijama“, ocenjuje u razgovoru za Danas Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

Šaipu Kamberiju ministarsko mesto u novoj vladi? 14

Šaipu Kamberiju ministarsko mesto u novoj vladi?

Mišljenja sam da je vreme da se povuku pragmatični politički potezi ka rešavanju životnih problema građana albanske pripadnosti kao i novim mogućnostima za uspostavljanje okvira značajno intenzivne komunikacije, ako je za to spremna nova vlada, stvarajući drugačiji pristup prema nacionalnim manjinama u Srbiji uz poseban naglasak na albansku nacionalnu zajednicu koja živi u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Vulin obišao pripadnike Petog bataljona vojne policije 15

Vulin obišao pripadnike Petog bataljona vojne policije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike deklarisanog voda iz sastava Petog bataljona vojne policije, koji na poligonu „Borovac“ i u bazi „Jug“ sprovode intenzivnu kolektivnu obuku osposobljavanja za učešće u multinacionalnim operacijama.

PrvaPoslednja