Bujanovac

Traže zaštitu od agresije pojedinih migranata 1

Traže zaštitu od agresije pojedinih migranata

Žitelji četiri sela Levosoje, Ljiljance, Žuželjica i Božinjevac iz bujanovačke opštine obratili su se načelniku policijske stanice u ovom gradu Goranu Saviću molbom da im nadležni organi „pomognu u rešavanju problema do kojih je došlo usled povećanja broja migranata na ovoj teritoriji“.

Srednjoškolcima još 300 stipendija 5

Srednjoškolcima još 300 stipendija

Koordinaciono tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dodelilo je stipendije za učenike srednjih škola iz tri opštine koji pohađaju nastavu na području Preševa, Bujanovca, Medveđe, Leskovca, Lebana i Vranja.

Mustafa: Vlada Srbije ne sprovodi dogovoreno za Preševsku dolinu 6

Mustafa: Vlada Srbije ne sprovodi dogovoreno za Preševsku dolinu

„Preševska dolina i njeni stanovnici su taoci odnosa Beograda i Prištine. To najbolje pokazuju mere i kontramere koje su preduzete i iz Republike Kosova kao i Republike Srbije a najviše pogođeni Albanci u Preševskoj dolini“, kaže u razgovoru za Danas Ragmi Mustafa (35), predsednik Nacionalnog Saveta Albanaca (NSA).

Bujanovčanima 350 kontejnera za smeće 7

Bujanovčanima 350 kontejnera za smeće

Ministar zaštite životne sredine iprostornog planiranjana iz Prištine Fatmir Šekoli danas je u Bujanovcu uručio lokalnoj samoupravi i komunalnom preduzeću iz ove multietničke opštine na jugu Srbije donaciju od 350 plastičnih kontejnera za iznošenje smeća. 

Lazić: Samo smo preneli ono što je javno rečeno 8

Lazić: Samo smo preneli ono što je javno rečeno

Glavni i odgovorni urednik informativnog portala „Bujanovačke“ Nikola Lazić juče je dao izjavu u lokalnoj policiji koja po nalogu Osnovnog tužilaštva u Bujanovcu „prikuplja informacije o istupu lidera Desnice Srbije na javnoj tribini održanoj u ovom gradu“.

Mustafa: Kosovo će dati privremena dokumenta Albancima koji su se doselili 1990-ih 10

Mustafa: Kosovo će dati privremena dokumenta Albancima koji su se doselili 1990-ih

Odluka Ministarstva inostranih poslova Kosova da izda privremena dokumenta građanima koji su u „vanrednoj situaciji“, odnosi se većinom na žitelje opština Bujanovac, Preševo i Medveđa koji su „pravno nevidljivi“ od 1990-ih godina kada su otišli na Kosovo gde nisu dobili status izbeglica – izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa.

Heba uz srpsku košarku punih osam godina 11

Heba uz srpsku košarku punih osam godina

Mineralna voda „Heba“ idealan je saveznik naših sportista. Bogata je mineralima, posebno natrijumom koji se znatno luči iz organizma znojenjem u toku fizičke aktivnosti, pa ga treba nadoknađivati.  

Mustafa: Raste ksenofobičnost prema manjinama 13

Mustafa: Raste ksenofobičnost prema manjinama

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa podneo je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina „zbog diskriminacije i govora mržnje prema Albancima“, potvrđeno je Danasu u NSA.

Delegacija poslanika Skupštine Kosova u poseti Medveđi, Bujanovcu i Preševu 15

Delegacija poslanika Skupštine Kosova u poseti Medveđi, Bujanovcu i Preševu

Delegacija od osam poslanika Skupštine Kosova, iz odbora za obrazovanje, kulturu, nauku, medije, kao i javnu administraciju juče i danas boravi u dvodnevnoj poseti opštinama Medveđa, Bujanovac i Preševo, gde su se članovi ove delegacije sreli i razgovarali sa lokalnim političkim predstavnicima o tekućim pitanjima koja se tiču albanskog stanovništva.

PrvaPoslednja