Bujanovac

Šaipu Kamberiju ministarsko mesto u novoj vladi? 2

Šaipu Kamberiju ministarsko mesto u novoj vladi?

Mišljenja sam da je vreme da se povuku pragmatični politički potezi ka rešavanju životnih problema građana albanske pripadnosti kao i novim mogućnostima za uspostavljanje okvira značajno intenzivne komunikacije, ako je za to spremna nova vlada, stvarajući drugačiji pristup prema nacionalnim manjinama u Srbiji uz poseban naglasak na albansku nacionalnu zajednicu koja živi u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Vulin obišao pripadnike Petog bataljona vojne policije 3

Vulin obišao pripadnike Petog bataljona vojne policije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike deklarisanog voda iz sastava Petog bataljona vojne policije, koji na poligonu „Borovac“ i u bazi „Jug“ sprovode intenzivnu kolektivnu obuku osposobljavanja za učešće u multinacionalnim operacijama.

Tiodorović: Pojačati mere u Bujanovcu 4

Tiodorović: Pojačati mere u Bujanovcu

Na početku epidemije koronavirusa Bujanovac je prošao dobro, ali je u drugoj fazi situacija pogoršana, zbog čega sve insitucije treba da budu više posvećene podizanju svesti javnosti na opasnost od kovida, izjavio je član Republičkog kriznog štaba Branislav Tiodorović u razgovoru sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem.

Jovanović: Ne delimo pacijente po nacionalnosti 5

Jovanović: Ne delimo pacijente po nacionalnosti

Albancima sa juga treba dopustiti da se leče od korone na Kosovu jer oni nemaju poverenje u zdravstvene ustanove i lekare u Vranju i Leskovcu gde ne radi ni jedan lekar Albanac, zbog čega se sumnja da oni neće dobiti pravilan zdravstveni tretman…

Sve ozbiljnija epidemiološka situacija u Bujanovcu 6

Sve ozbiljnija epidemiološka situacija u Bujanovcu

Na ulicama Bujanovca uprkos povećanju zaraženih virusom korone malo ko poštuje mere nošenja maski i distance, izjavila je za portal Danasa, dr Lela Jovanović, direktorica Doma zdravlja u ovoj opštini.

Naprednjaci napustili sednicu uoči glasanja 9

Naprednjaci napustili sednicu uoči glasanja

Deset odbornika Demokratske partije, osam Partije za demokratsko delovanje, četiri iz Pokreta za demokratski progres, te tri odbornika iz Grupe građana Arbera Pajazitija, bilo je dovoljno da se formira nova koaliciona vlast u Bujanovcu sastavljena isključivo od predstavnika albanskih političkih partija.

Behljuli: Bujanovcu je potrebna multietnička vlast 11

Behljuli: Bujanovcu je potrebna multietnička vlast

Preporučljivije bi bilo da Bujanovac, kao multietnička opština, ima i multietničku vlast, rekao je za FoNet vlasnik TV Spektri iz Bujanovca Nedžat Behljuli i izrazio nadu da će tako i da bude.

Na jugu Srbije manjak postelja i višak neodgovornosti 12

Na jugu Srbije manjak postelja i višak neodgovornosti

Trenutno je u sedam opština Pčinjskog okruga ukupno oko 1.000 građana pozitivnih na kovid 19. Inače, direktorica Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Svetlana Stojanović priznaje da zbog „stalnih promena laboratorija u kojoj šalju uzorke testova rezultati kasne“ ali da će uskoro građani rezultate svojih testova moći uskoro da pronađu elektronskim putem.

Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra 14

Albanci tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra

Gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi objavio je danas da je delgcija albanskih stranaka u kojoj je bio danas u Beogradu, na sastanku kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podnela zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

PrvaPoslednja