Sankt Peterburg

Gojković: Dobra saradnja sa Rusijom

Između Srbije i Rusije postoje dobri bilateralni odnosi na svim poljima, zasnovani na bliskosti dva naroda, tradicionalnom prijateljstvu i kulturnoj i istorijskoj povezanosti, istakla je predsednica Skupštine Maja Gojković u razgovoru sa predsednicom Saveta federacije Rusije Valentinom Matvijenko.

Pas otkrio ubicu u Sankt Peterburgu

Arkadij Antonov iz Senkt Peterburga uhapšen je za ubistvo svoje devojke nakon što njen pas odveo policiju do njenog tela.

Rusi zainteresovani za Petrohemiju

Gaspromnjeft i NIS zainteresovani su za Petrohemiju i u narednom periodu biće intenzivirani razgovori sa ruskom stranom, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, nakon sastanka sa predsednikom Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovim i predsednikom Gasproma Aleksejem Milerom, na marginama Foruma u Sankt Peterburgu.

Sankt Peterburg: Potpisan sporazum za razvoj filmske i kreativne industrije

U Sankt Peterburgu danas je potpisan Sporazuma o saradnji koji su, na marginama Ekonomskog foruma, potpisali ministar energetike i rudarstva Republike Srbije Aleksandar Antić, predstavnik Ruskog izvoznog centra Andrej Slepnjov, predstavnik ruske producentske kuće „Kinodanv” Viktor Demisjuk i producentska kuća „Arhangel”, ispred koje je sporazum potpisao naš glumca i uspešni preduzetnik Miloš Biković.

Lavrov: Sve podseća na slučaj Skripalj

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da istraga o padu malezijskog aviona u Donbasu podseća na slučaj Skripalj, jer nema nikakvih dokaza da je Rusija u to umešana.

Popović: Srbija je izvanredno mesto za ruske investicije

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da je Srbija „izvanredno mesto“ za privlačenje ruskih investicija i zajednički nastup srpskih i ruskih kompanija na tržištu Evropske unije.

Antić sa predstavnicima Gasproma o isporukama gasa

Srbija ostaje opredeljenja za isporuke gasa kroz dugoročni ugovor sa Gaspromom, izjavio je u Sankt Petersburgu ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić posle sastanka sa generalnim direktorom Gasproma Aleksejom Milerom.

Napadač na market u Sankt Peterburgu priznao krivicu

Napadač na supermarket u Sankt Peterburgu, koga su ruske bezbednosne službe uhapsile u subotu, priznao je krivicu, objavili su istražitelji i naveli da se radi o duševno poremećenoj osobi.

Dogovor o otvaranju kulturnog centra Srbije u Moskvi

Dogovor o otvaranju kulturnog centra Srbije u Moskvi

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević razgovarao je danas u Sankt Peterburgu sa ministrom kulture Rusije Vladimirom Medinskim o aktivnostima koje se odnose na otvaranje kulturnog centra Srbije u Moskvi.

Putin poslao vojsku na Kurile

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija rasporedila vojsku na južnim Kurilskim ostrvima u Tihom okeanu zbog zabrinutosti izazvane jačanjem američkih snaga na tom području.

Dačić: Za jačanje saradnje u oblasti energetike sa Rusijom

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić danas je u Sankt Peterburgu, na otvaranju 21. međunarodnog ekonomskog foruma, izjavio da je Beograd opredeljen za razvoj najboljih mogućih političkih i ekonomskih odnosa sa svim država koje to žele, na osnovama ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja.

Prva Poslednja