Požarevac je u Novoj 2012. godini dobio još jednu televiziju. Nova televizija sa nazivom TV „0:12“, koja je postavljena na temeljima nekadašnje TVklub“INN“, emitovaće se preko „SBB“ kablovskog operatera i, za sada, njen program moći će da prate građani Požarevca i Kostolca.

Poslednjeg dana 2011. godine pušten je signal i TV „0:12“ počela je sa emitovanjem eksperimentalnog programa. Zvaničan rad po programskoj šemi počeće 09. januara 2012. Nova televizija u Požarevcu baziraće se na informativnom programu lokalnog karaktera ali će i ostali tv sadržaji biti ravnomerno zastupljeni.

Producent TV „0:12“ Zoran Gavrilović kaže da posle desetomesečnog mukotrpnog rada u stvaranju i opremanju televizije, kao i borbe za dobijanja tv signala televizija je konačno počela sa radom.

Nova televizija „0:12“ nastala je na temeljima nekadašnje televizije „Klub tv INN“ i najteže nam je bilo da servisiramo njene dugove, koji uopšte nisu bili mali. Paralelno sa vraćanjem dugova koji su uslovljavali da se račun odblokira, mi smo radili na sređivanju i opremanju postojećeg studia, kao i na nabavku nove i servisiranju stare opreme. Studio i prostorije televizije, koje se nalaze u strogom centru grada, gotovo stoprocentno smo sredili i opremili, tako da, uz veoma kvalitetnu tehniku koja je potpuno digitalizovana, može odmah da se poćne sa radom. Ujedno smo formirali mladu ekipu koja ima iskustvo u radu televizije, i koja nestrpljivo čeka da počne da se emituje program. Nju će predvodnti urednik Nenad Petrović koji je taj posao obavljao u prethodnoj televiziji-priča Gavrilović.

Nova televizija sa radom počinje sa radom 09. januara po programskoj šemi. Nov program putem kablovskog operatera „SBB“ moći će da vide građani Požarevca i Kostolca.

– Za sada je to tako, što čini 80.000 potencijalnih gledalaca. Vrlo brzo potpisaćemo ugovor i sa operaterom „Kopernikus“ i još nekim emiterima. Cilj nam je da se naš program vidi u Braničevskom i Podunavskom okrugu i zbog toga nameravamo da otvorimo dopisništva u Smederevu, Petrovcu na Mlavi i Velikom Gradištu. Kada to ostvarimo imaćemo 500.000 potencijalnih gledalaca. Plan nam je da u sklopu televizije pustimo u rad i internet radio stanicu, kao i sajt po ugledu na televizije, naprimer, kao što je B 92 – iznosi nam planove nove televizije njen producent.

Prema najavama iz nove televizije njen programski sadržaj bitno će se razlikovati od programa ostalih televizija u gradu, koje u svojim informativnim emisijama sem lokalnih vesti, objavljuju državne i svetske vesti.

– Naša programska šema bića usklađena isključivo lokalnim temama i sadržajem. Informativni program biće primaran, kao i servisne informacije koje se tiču građana. Naravno, i ostali sadržaji biće zastupljeni. Pretežno se radi o repotažama o ljudima, događajima i situacijama iz našeg kraja, koje će biti obrađivane na potpuno nov način i iz ugla koji do sada nije viđen na našim lokalnim televizijama. Biće tu i politčkih emisija, suočavanja političara i iznošenja raznih stavova. Neće biti zapostavljen ni običan čovek, kome i usmeravamo naš program, i svako ko ima šta da kaže imaće priliku to da televizijiiznese. Ujedno, sarđivaćemo i sa nacionalnim i regonalnim televizijama i sa njima ćemo razmenjivati svoje programe i iskustva. Za sada uspešno sarađujemo sa Prvom televizijom, „SOS“ kanalom i „Kopernikusom“, a u skorije vreme proširićemo saradnji i na regionalne televizije kao što su bosanski „BN“ i crnogorski „Atlas“-kaže prvi čovek „TV 0:12“ Zoran Gavrilović i dodaje da će građani Požarevca moći da od 09. januara, pa nadalje, vesti „TV-0:12“ gledaju u centru grada, jer će na kružnom toku biti postavljeni ogromni LCD ekrani.

Početak rada nove televizije ozvaničen je, neposreno pred Novu godinu, velikim vatrometom. Kako će se pokazati nova televizija sa svojim programom videće se u narednom periodu. Što se kaže: rodilo se – valja ga ljuljati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari