Požarevac

Svakodnevno na liniji od Beograda do Kladova

Kompanija Arriva Litas već treću godinu zaredom uvodi vozilo koje poseduje nosače za bicikle. Svakodnevni polasci na relaciji Beograd – Kladovo omogućavaju ljubiteljima aktivnog života jednostavan prevoz do Đerdapske biciklističke ture.

Požarevac: Strahovlada SNS sve manje prolazi

Medicinskoj školi u Požarevcu, u juče je trebao je da bude održan Školski odbor koji bi dao obrazloženi predlog za novu direktorku škole, a na kojem nisu prisustvovali članovi kolektiva koji su tokom prethodnih nedelja bili izloženi teroru od strane ljudi bliskih Srpskoj naprednoj stranci (SNS), koje predvodi vlasnik benzinske pumpe u Leposaviću i blizak prijatelj ministra odbrane Aleksandra Vulina, Zoran Milojević poznatiji pod nadimkom „Zelja“.

Između kostima, „mode“ i ornamenta

Arheološka izložba nazvana „Između kostima i ornamenta“ svečano je otvorena u požarevačkoj Galeriji savremene umetnosti na Starom korzou.

Vojne vežbe na poligonu „Mogila“

Jedinice Vojske Srbije izvodiće vežbe sa bojnim minsko – eksplozivnim sredstvima na poligonu „Mogila“ kod Požarevca 12, 13,14. i 15 juna, u periodu od 7 do 18 sati. Na ovoj lokaciji, u navedenim  danima, zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega.

Kućni zatvor jer je pretio bombom na benzinskoj pumpi

Dejan Petrović zvani „mlada partizanka“ (47) iz Požarevca osuđen je sporazumno na 10 meseci kućnog zatvora, uz elektronsko praćenje, zbog neovlašćenog nošenja i držanja vatrenog oružja i eksplozivnih naprava.

Zbog 800.000 dinara mita pred Specijalnim tužilaštvom u borbi protiv korupcije

Gradski menadžer u Požarevcu M. K.(56) I direktor JKP”Vodovod I kanalizacija” Požarevac, V.S (45) iz Požarevca nakon policijskog zadržavanja od 48 sati u prisustvu branilaca koje su samoiangažovali, saslušani su od strane  zamenika tužioca Posebnog odeljenjа zа suzbijаnje korupcije Višeg jаvnog tužilаštvа u Krаljevu.

Promocija Bećkovićeve knjige u Požarevcu

U Centru za kulturu u Požarevcu održana je promocija knjige pesama „100 mojih portreta“ autora Matije Bećkovića, u izdanju „Večernjih novosti“.

Promocija knjige Matije Bećkovića

U Centru za kulturu u Požarevcu, 14. maja, od 19 sati, održava se promocija knjige Matije Bećkovića „100 mojih portreta“, u izdanju“Večernjih novosti“.

Pritvor zbog pokušaja ubistva

Po isteku policijskog zadržavanja od 48 sati i saslušanja kod višeg javnog tužioca, Mišelu Nenadiću (46), radniku obezbeđenja Gradske uprave Požarevac, određen je pritvor do 30 dana, zbog pokušaja ubistva vlasnika kafea „Lion“, Dejana Lilkovića (52), zvanog Suki. 

Antifašizam valorizovati komunikacijom

Povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i Dana Istorijskog arhiva Požarevac, predstavljen je prvi tom Zbornika dokumenata ovdašnjeg Arhiva i Vojnog arhiva Ministarstva odbrane Republike Srbije „Izveštaji i naredbe Nedićeve „Vlade narodnog spasa“ za Okrug požarevački 1941 – 1942. godina“ čiji su priređivači dr Jasmina Nikolić i dr Marijana Mraović.

Bivšem direktoru „Toplifikacije“ godinu i 10 meseci zatvora

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, osudilo je Zorana Repedžića (48), nekadašnjeg direktora JP „Toplifikacija“, na godinu dana i 10 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Bolje mesto za sve brojnije turiste

Nove prostorije Turističke organizacije Požarevac otvorene su na Trgu oslobođenja, u samom centru varoši, što će znatno približiti znamenitosti ovoga kraja sve brojnijim turistima, a tradicionalnu vrpcu su presekli direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i predsednik Skupštine grada Bojan Ilić.

PrvaPoslednja