Požarevac

Nova kovid bolnica u Požarevcu? 1

Nova kovid bolnica u Požarevcu?

Pre nekoliko dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vojnom aerodromu u Batajnici najavio je izgradnju nove Kovid bolnice koja će primati 500-1.000 bolesnika i da će ona raditi, kako pretpostavlja, narednih 30 godina, koja bi bila glavna zdravstvena ustanova za naredne „udare“ korone.

Ministarstvo: Pre požara utvrđene nepravilnosti u požarevačkoj firmi za reciklažu 3

Ministarstvo: Pre požara utvrđene nepravilnosti u požarevačkoj firmi za reciklažu

Povodom požara koji je izbio 2. jula oko 12 časova u Požarevcu, na kompleksu firme ,,Ekoluks“, u krugu Šećerane, Ministarstvo zaštite životne sredine obaveštava javnost, da je lokalni inspektor zaštite životne sredine u Požarevcu pre izbijanja požara boravio u redovnom inspekcijskom nadzoru ovog operatera i utvrdio određene nepravilnosti koje je operater bio dužan da otkloni.

Požarevac: Gorela plastika u krugu Šećerane 4

Požarevac: Gorela plastika u krugu Šećerane

U Požarevcu je u četvrtak, nešto posle 12 sati, izbio požar u krugu Šećerane, jer se zapalila plastika kineske firme „Ekoluks“, koja se bavi njenom reciklažom.

Velika pobeda SNS u Požarevcu 7

Velika pobeda SNS u Požarevcu

Gradska izborna komisija nakon rada tokom cele izborne noći još nije objavila konačne rezoltate lokalnih izbora u Požarevcu iz razloga što ima nekoliko žalbi na nepravilnostima u pojedinim izbornim jedinicama.

U "Zabeli" više nema zaraženih 9

U „Zabeli“ više nema zaraženih

U požarevačkom zatvoru „Zabela“ svi osuđenici (njih 81) koji su imali virus korona su ozdravili, rečeno je Danasu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Sud kroji izbornu listu u Požarevcu 10

Sud kroji izbornu listu u Požarevcu

Gradska izborna komisuja u Požarevcu proglasila je na lokalu četri izborne liste koje su ispunile sve krirerijume propisane za lokalne izbore.

Fabrika kafe vredna 2,9 miliona evra 12

Fabrika kafe vredna 2,9 miliona evra

Grad Požarevac je ustupio besplato zemljište u severnom bloku industrijske zone bKompaniji „Bambi success“ koja će ovde izgraditi fabriku za proizvodnju kafe u kojoj će biti zaposlena 22 radnika. Vrednost investicije je oko 2,9 miliona evra.

Majstori grafike - Ćelić, Miljuš i Nagorni 14

Majstori grafike – Ćelić, Miljuš i Nagorni

U požarevačkoj Galeriji savremene umetnosti na Starom korzou postavljena je izložba izvanrednih grafičkih radova, zapravo dela iz istorijsko-umetničke zbirke požarevačkog Narodnog muzeja pod geslom „Majstori grafike: Ćelić, Miljuš, Nagorni“.

Načelstvo uskoro u novom ruhu 15

Načelstvo uskoro u novom ruhu

U toku je druga faza restauracije zgrade Načelstva u Požarevcu, koja spada među najmonumentalnije građevine ovog tipa u Srbiji, arhitektonski realizovana u duhu neorenesanse i klasicizma, uz poštovanje svih postulata zrelog akademizma. 

PrvaPoslednja