Požarevac

“Gvardija” nastupa na stadionu Malih sportova

U okviru manifestacija obeležavanja 56. Ljubičevskih konjičkih igara Simfonijski orkesatr Gvardija predstaviće se požarevačkoj publici koncertom na nekadašnjem Stadionu malih sportova tj. u dvorištu Politehničke škole 29. avgusta 2019.god. s početkom u 20 časova. 

Prikupljene 82 jedinice krvi

Ovog ponedeljka u okviru letnje kampanje dobrovoljnog davanja krvi „Crveni krst-Crveni tepih“,u domu Crvenog krsta Požarevac održana je veoma uspešna akcija prikupljanja najdragocenije tečnosti.

Sinod SPC sklanja vladiku Maksima sa fakulteta

Sveti arhijerejski sinod SPC početkom jula odlučio je da sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „ukloni“ predavače – episkopa zapadnoameričkog Maksima (Vasiljevića) i docenta Marka Vilotića, aktuelnog sekretara episkopa diseldorfsko-nemačkog Grigorija (Durića), nezvanično je potvrđeno Danasu u više visokih crkvenih izvora.

Novo ruho u centru do Ljubičevskih igara

Komunalni radovi u požarevačkom naselju „Đura Jakšić“ u centru grada, kao i ulici Čede Vasovića koji odavde vodi na put prema Beogradu, veoma dobro napreduju pa se stvaraju uslovi za ostvarenje plana da sve bude završeno do kraja avgusta, odnosno, do početka Ljubičevskih konjičkih igara.

Za renoviranje požarevačkih vrtića 50 miliona dinara

Na čelu Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, koja brine o 2.200 dece u 11 objekata i 15 pripremnih grupa, od pre nekoliko meseci nalazi se Tanja Lončar, kao vršilac dužnosti. Jedan od prioriteta nove direktorke je uređenje i obnova vrtićkih objekata.

Cene u vrtićima u Požarevcu nisu menjane godinama

Na čelu Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, koja ima 2.200 dece u 11 objekata i 15 pripremnih grupa, od pre nekoliko meseci nalazi se Tanja Lončar, kao vršilac dužnosti.

Kupuju stanove za izbeglice

Na području Požarevca biće otkupljeno deset stanova za stambeno zbrinjavanje lica izbeglih tokom poslednjih ratova sa područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ponudu za kupovinu stanova oglasila je Republička direkcija za imovinu putem javnog poziva, koji će biti otvoren do 30. avgusta.

Privode se kraju radovi u Partizanskoj ulici u Požarevcu

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove u Partizanskoj ulici gde je počelo asfaltiranje. Vrednost ove investicije iznosi oko 23 miliona i 500 hiljada dinara a asfaltira se 355 metara ulice i uređuju se trotoari sa desne strane.

Svakodnevno na liniji od Beograda do Kladova

Kompanija Arriva Litas već treću godinu zaredom uvodi vozilo koje poseduje nosače za bicikle. Svakodnevni polasci na relaciji Beograd – Kladovo omogućavaju ljubiteljima aktivnog života jednostavan prevoz do Đerdapske biciklističke ture.

PrvaPoslednja