Požarevac

O deponiji i Beovozu u Braničevskom okrugu 1

O deponiji i Beovozu u Braničevskom okrugu

Regionalna deponija i mogućnost putovanja vozom za Beograd, teme koje već decenijama zaokupljaju pažnju žitelja Braničevskog upravnog okruga, bile su dominantne i na sastanku okružnog načelnika Aleksandra Đokića sa čelnicima lokalnih samouprava.

Osmoro mladih na praksi u Gradskoj upravi 8

Osmoro mladih na praksi u Gradskoj upravi

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović i direktorka požarevačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Sonja Mirić potpisali su ugovore o stručnoj praksi za osmoro nezaposlenih lica o njihovom angažovanju na poslovima u Gradskoj upravi. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Usvojena realizacija polugodišnjeg budžeta Požarevca 10

Usvojena realizacija polugodišnjeg budžeta Požarevca

Skupština grada Požarevca, koja je zbog  epidemije  održana u Velikoj sali Centra za kulturu, usvojila je završni račun gradskog budžeta, kao i izveštaj o realizaciji budžeta u prvih šest meseci 2020. godine. Naime, zbog proglašene epidemije i vanrednog stanja završni račun prošlogodišnjeg budžeta grada Požarevca usvojen je u septembru.

Program EU Pro: Pomoć mlekarima 11

Program EU Pro: Pomoć mlekarima

 U okviru projekta „Najbolje iz BP“ koji realizuje Regionalna razvojna agencija (RRA) „Braničevo-Podunavlje“, a finansira 
Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, šest preduzeća i preduzetnika u sektoru prerade mleka i proizvodnje sireva dobila su podršku od skoro 800.000 dinara za nabavku nove opreme.

Odlikaši da budu u modi 12

Odlikaši da budu u modi

Svim prvacima osnovnih škola na teritoriji Požarevca uručeni su poklon paketi sa školskim priborom, a poseta čelnika Grada bila je i prilika za potvrdu opredeljenja da se i u predstojećem periodu nastavi sa značajnim ulaganjima u infrastrukturu obrazovnih ustanova.

Srbija ponudila na prodaju 68 objekata Vojske 14

Srbija ponudila na prodaju 68 objekata Vojske

Među vojnom imovinom u nanovijoj ponudi za prodaju nalaze se i dva objekta na teritoriji Braničevskog upravnog okruga, a to su Dom Vojske u Požarevcu i kompleks Zabrđe u Petrovcu na Mlavi. U ponudi u Podunavskom okrugu je kompleks Carina u Smederevu, čija je početna cena 2,4 miliona evra,

Centar za kulturu Požarevac ipak realizuje obećane programe 15

Centar za kulturu Požarevac ipak realizuje obećane programe

Požarevački Centar za kulturu najavio je septembarske, dugo očekivane, letnje programe. Tako će žitelji Požarevca, naviknuti za bogat i raznovrstan programski repertoar ove ustanove kulture tokom letnjih meseci, biti u prilici da vidi projekcije filmova koji su bili predviđeni za Letnji program, izložbe, književne večeri i druge sadržaje.

PrvaPoslednja