Požarevac

Očekuju više od 1.000 takmičara iz 24 države

Uoči predstojećeg Svetskog prvenstva u karateu, čiji će domaćin na jesen biti grad pod Čačalicom, Požarevac su nedavno posetili predstavnici Svetske karate konfederacije na čelu sa predsednikom i čelnikom Srpske karate unije Markom Nicovićem i potpredsednikom Terijem Bojlom.

Dve godine zatvora zbog pronevere preko pet miliona dinara

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, koji je Aleksandra Životića Živu(37) iz Požarevca osudio na dve godine zatvora zbog krivičnog dela pronevere, tako da je ova presuda postala pravosnažna.

Od smrti Miloševića prošlo 13 godina

U prisustvu stranačkih funkcionera i brojnih građana, u Požarevcu je 11. marta obeleženo 13 godina od smrti Slobodana  Miloševića (1941-2006), nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i  Srbije.

Požarevac: „ULIS“ priredio izložbu ženama u čast

Povodom Međunarodnog dana žena,  ULIS  „Milena Pavlović Barili“ Požarevac i gostujuće Udruženje likovnih stvaralaca „Spektar“ iz Kostolca, ove godine realizuju osmomartovsku izložbu slika pod nazivom „Ženama u čast“.

Pri kraju novi KPZ za žene u Požarevcu

Iznad zidina Kazneno-popravnog zavodu za žene u Požarevcu, već je sasvim vidljiv novoizgrađeni objekat za smeštaj osuđenica, koji se prostire na 2.200 kvadrata.

Vojne vežbe na „Peskovima“

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na strelištu “Peskovi“ u ataru sela Kusiće 8,
14, 18, 19, 20. i 26. marta.

Ponovo vozom kroz Homolje do Zaječara

Nakon pauze duge oko šest godina i obnove pruge, putnici iz Požarevca i okoline ponovo mogu da putuju vozom kroz Stig i Homolje do Majdanpeka i Zaječara.

Vatra uništila stan u palati „Morava“

U požaru, koji je izbio danas oko podne u palati „Morava“ u Ulici Radomira Vujivića broj 12 u Požarevcu, na sreću, nastradalih i povređenih nije bilo, osim nekoliko ljudi koji su se nagutali dima. Požar je izbio u zgradi na četvrtam spratu, ali je brzo zahvatio i stan na petom spratu.

„Čudo u Šarganu“ i „Peščanik“ zagrejali dlanove publike

Pretposlednjeg takmičarskog dana na amaterskom pozorišnom festivalu „Milivojev štap i šešir“, pozorište „Milivoje Živanović“, Centra za kulturu Požarevac nastupilo je pred svojom publikom sa predstavom „Čudo u Šarganu“, po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Nevene Rakočević.

Požarevački naprednjaci ostaju bez kadrova

Mnoge članove Gradskog odbora SNS-a u Požarevcu na sednici održanoj u ponedeljak uveče, kojoj su prisustvovali dvojica kordinatora iz Izvršnog odbora azdužene da prate rad odbora u Braničevskom okrugu, iznenadio je potez njihovog potpredsednika, Ivana Jovića.

PrvaPoslednja