Bivša sekretarica predsednice parlamenta Branislava Parezanović koju je Disciplinska komisija Skupštine Srbije kaznila merom zabrane napredovanja u službi naredne četiri godine zbog zloupotrebe službenog položaja prešla je da radi u Ministarstvo infrastrukture.

To nam je juče potvrdio Veljko Odalović, sekretar Skupštine Srbije, koji navodi da su ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić i on potpisali dokument o „sporazumnom preuzimanju Parezanovićeve“.

Taj dokument je zaveden u parlamentu, a do prelaska Parezanovićeve u Ministarstvo infrastrukture gde će obavljati dužnost tehničkog sekretara došlo je, kako saznajemo, na inicijativu ministra Mrkonjića. Željko Ivanji, poslanik G17 plus u parlamentu, kaže da ne vidi problem u prelasku bivše sekretarice predsednice parlamenta na drugo radno mesto.

– Problem je što do tog transfera dolazi u trenutku kad se u Vladi Srbije i ministarstvima uveliko priča o smanjenju broja zaposlenih. Šta će onda ministarstvu infrastrukture još jedna tehnička sekretarica – kaže Ivanji.

Aleksandra Janković , poslanik Nove Srbije, kaže da joj se čini da je Branislava Parezanović „žrtveno jagnje svakog nepotizma koji vlada u Srbiji“.

– To je samo posledica svega onoga što nam se dešava i čini mi se da se priča o Parezanovićevoj plasira namerno kako bi se ovaj narod zamajavao perifernim stvarima i kako ne bi mislio o neverovatnim poskupljenjima, inflaciji i teškom životu. U senci Parezanovićeve ostaju raznorazni Krkobabići, Mićunovići i mnogi drugi – kaže Jankovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari