Brnabić: Korona virus u Srbiji pod kontolom 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Situacija sa korona virusom u Srbiji je pod kontrolom, izjavila je novinarima premijerka Srbije Ana Brnabić, posle panel diskusije o ulozi medija u izbornom procesu.

Brnabić je naglasila da u ovom trenutku Srbija ima dovoljno i respiratora i sve druge opreme kada je u pitanju situacija sa korona virusom.

Ona je rekla da Srbija ima za sada samo jednog obolelog, i da se svi sumnjivi oboleli testiraju i dodala da je Kina ponudila stručnu pomoć u suzbijanju korona virusa.

Brnabić je istakla da se razmatraju ekonomske štete epidemije korona virusa, i da su po tom pitanju zatražene informacije i od Privredne komore Srbije, naglasivši da bi štete mogle da nastanu i zbog činjenice da je veoma izražena epidemija korona virusa u Italiji koja je jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije.

Premijerka je dodala da će biti štete i u turizmu, zbog čega je Vlada Srbije izdala više turističkih vaučera, kako bi ublažila posledice po turističku privredu.

Brnabić je izrazila nadu da će Srbija uspeti da nastavi pozitivnu tendenciju dinamičnog privrednog rasta u poslednje dve godine, ali i da epidemija korona virusa neće još dugo trajati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari