Brnabić sutra i prekosutra u Njujorku 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Premijerka Srbije Ana Brnabić boraviće sutra i prekosutra u poseti Njujorku sa ciljem da Srbiju promoviše kao destinaciju za investiranje u istraživačko-razvojne i poslovne centre visokotehnoloških kompanija.

Brnabić će se sastati sa predstavnicima visokotehnoloških kompanija i startapa, sa kojima će razgovarati o mogućnostima uspostavljanja i unapređenja saradnje sa Srbijom i predstaviti mogućnosti Srbije za ulaganje u istraživanje i razvoj, saopšteno je danas iz Vlade.

Tokom posete će razgovarati i sa predstavnicima njujorškog ogranka organizacije Young Presidents Organizations, koja okuplja direktore i vlasnike velikih kompanija i startapa.

Planiran je susret i sa direktorima i vlasnicima tehnoloških kompanija, startapa i VC fondova koje su na sastanak sa predsednicom vlade pozvali predstavnici VC kompanije Betaworks i organizacije Serbian Entrepreneurs, koja okuplja tehnološke preduzetnike srpskog porekla koji žive i rade u SAD i podržavaju jačanje i razvoj startap ekosistema u Srbiji.

Planirana je i poseta startapu Gilded i američkoj multinacionalnoj investicionoj banci Goldman Sachs.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Brnabić sutra i prekosutra u Njujorku”

  1. Njujork je u stanju pripravnosti…..svuda srpske zastave…..i staro i mlado se priprema, sece nokte, pegla odecu….nervoza uhvatila Blumberga, Djulijanija i Trampa, preklinju za sastanke…..Centralni park zatvoren iz bezbednosnih razloga…..Kip slobode u bojama srpske trobojke…..a kovid19 se povukao iz postovanja prema uspesima Srbije

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.