Ćamil Duraković: Nemamo najave o dolasku zvaničnika Vlade Srbije 1

Nemamo nikakve najave o tome da li i ko dolazi u ime Vlade Srbije danas u Potočare, rekao je za Danas Ćamil Duraković, predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje 22 godine od srebreničkog genocida.

U kabinetu Ane Brnabić, premijerke Srbije, takođe, nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje da li i ko ide na današnji komemorativni skup. Ni ministri sa kojima je Danas razgovarao juče, kao i u prethodnim danima, nisu mogli da nam kažu ko će iz Vlade otputovati u Srebrenicu. Kako su nam preneli, o tome nije bilo reči na prethodnim sednicama Vlade. Naši sagovornici prenose Danasu da zapravo u Vladi „nema dobrovoljaca“ za odlazak u Srebrenicu.

Pitanje ko će ići u Srebrenicu, međutim, nametnula je javnosti sama premijerka izjavom od pre tri nedelje, kada je rekla da će to biti tema na nekoj od sednica Vlade u narednom periodu.

Upitan da li je uobičajno da nema nikakvih najava o tome da li i ko dolazi na komemorativni skup, dan, ili manje od 20 sati pre samog događaja, od srpskih državnika, Ćamil Duraković kaže da ne zna.

– Najave da iko ispred Vlade Srbije dolazi za sada nema. Da li je to normalno ili ne, nama ništa ne znači. Nećemo nikada nikoga moliti da dođe – izjavio je za naš list predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje 22 godine od genocida u Srebrenici juče oko 15 časova.

U međuvremenu je otkazan skup podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću pod nazivom „Podrška generalu Ratku Mladiću – stop lažima o Srebrenici“, koji je trebao da se održi danas u Banjaluci

Podsetimo, promocija knjige Ljiljane Bulatović „Srebrenica – laž i podvala srpskom narodu“, koja je trebalo da se dogodi 7. jula u Srebrenici, otkazana je nakon pritiska međunarodne zajednice i udruženja žrtava genocida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari